El futur del futbol català es jugarà als jutjats

Hem rebut a futbolcatalunya una carta d’un directiu de club i ex de federació, molt preocupat amb la imatge que torna a donar el futbol català, amb acusacions creuades, demandes, querelles, recursos als tribunals, i, pel seu interès, la reproduïm a continuació íntegrament

Les eleccions a la FCF 2022 van mostrar que el pacte Talavera-Isern podria haver superat a Soteras // FOTO: FCF
Les eleccions a la FCF 2022 van mostrar que el pacte Talavera-Isern podria haver superat a Soteras // FOTO: FCF

LA BÚSTIA DEL LECTOR

“JA N’HI HA PROU !

Estic perplex per totes les notícies que estan sortint en els diaris i televisions, i he escoltat les entrevistes a Soteras, Talavera, Isern i Palacios. Inqualificable el que he sentit. Acusacions de “pati de col·legi”, dubtant de l’honradesa i la professionalitat d’uns magistrats del tribunal català, d’àudios i fiscalia, de màfies, de corrupcions, de frau electoral…. Però què diables és això. Això és
futbol?

Els clubs estem ofegats, necessitem una federació lliure d’escàndols i que ens ajudi i estigui al nostre servei. Ja tenim moltes dificultats personals i laborals, per dedicar tantes hores diàries als nostres clubs de forma voluntària i no retribuïda, i fer el que sigui perquè no s’enfonsin i que els nens i nenes puguin jugar a futbol, per assistir a un nou esperpent judicial en què només es ventilen interessos personals i egos enquistats dels qui van dir al seu dia que estarien al
servei de tots nosaltres per ajudar-nos a resistir.

Segona ocasió en la història que obliga a repetir unes eleccions a la presidència // FOTO. FCF

Segona ocasió en la història que obliga a repetir unes eleccions a la presidència // FOTO. FCF

Els nostres problemes s’anomenen inspeccions d’hisenda, de seguretat social, manca d’ingressos, de patrocinis, de socis, liquiditat, manteniment dels camps, etc. i ara ens volen portar de nou als jutjats per veure qui ha de ser el capità del vaixell, i malgastar els diners que paguem religiosament i sense dir ‘ni pio’ tots els clubs i federats? Però, a quin món viuen aquestes persones? O és que estem davant d’un problema de manteniment dels sous que puguin guanyar els nostres directius?

AQUESTS DIRECTIUS PASSEN DE NOSALTRES

Fa anys que he dedicat la meva il·lusió i el meu temps per ajudar voluntàriament el meu club. Aquests dies he parlat molt amb familiars i amics que treballen a la justícia ordinària i m’han advertit que se’ns acosta una molt grossa, i no sé si Soteras i els altres candidats han valorat les greus conseqüències que podrien arribar al futbol català si s’engega l’estratègia avisada de Soteras, portant de nou els jutjats a la nostra federació. Però anem amb compte…. ja que, si s’escau, també podran presentar recursos i petició de cautelars els altres candidats i la cosa s’embolicarà més.

Tots ens demanen el vot o l’aval, però no ens diuen les coses que poden passar i com ens poden afectar el nostre dia a dia. Per això, vull compartir amb vosaltres allò que m’han comentat a nivell de lleis que se’ns escapen i com ens afectarà possiblement a tots els clubs i federats, inclòs a ells mateixos com a directius. Intentaré fer un resum de com estem ara i quines podran ser les
conseqüències per tothom si de nou els magistrats es fiquin a casa nostra.

Soteras va tenir molta pressa per a agafar el comandament encara que l'escàndol de la seva elecció quedarà per a la història // FOTO: FCF
Soteras va tenir molta pressa per a agafar el comandament encara que l’escàndol de la seva elecció quedarà per a la història // FOTO: FCF

SITUACIÓ ACTUAL

 1. El TCE, Tribunal Català de l’Esport, ha obligat a convocar les votacions de la FCF (en el termini d’un mes, màxim el 13 de febrer que ja és aquí) per les nombroses irregularitats comeses a les eleccions del 22 de maig.
 2. L’obligació de la FCF és complir les resolucions del TCE. Així ho diu la llei.
 3. Soteras ja ha avisat que recorrerà fins on calgui al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, usant totes “les armes legals” que té a la seva disposició. Per tant, està disposat a fer “un tour” perllongat pels jutjats… Està en el seu dret de trepitjar la Ciutat de la Justícia per poder continuar sent president.
 4. La junta electoral de la FCF fixarà dilluns una nova data per votar. I si no ho
  fa, o no ho vol fer, a veure com se surten els seus membres. No m’agradaria
  estar a la seva pell.

CONSEQÜENCIES PERSONALS EN EL CAS DELS DIRECTIUS

 1. La comissió gestora que estava abans de les votacions del maig torna a gestionar des d’ara mateix la FCF.
 2. Com ja no són directius per la resolució del TCE, ni Soteras ni la resta de companys de junta poden cobrar un sol euro de la FCF pel seu treball executiu, ni poden fer cap funció directiva. Tampoc poden donar ordres o instruccions als treballadors de la FCF com han pogut fer fins ara, ni tampoc poden representar la FCF en cap acte.
 3. Tots els delegats i subdelegats també han deixat de ser-ho, ja que van ser nomenats per la junta de Soteras que ja no exerceix al ser anul·lada pel TCE amb data del 22 de maig, i els nomenaments personals que han fet després són nuls, per tant no poden exercir cap de les seves funcions en relació als clubs i delegacions, ni poden cobrar diners de la FCF per les seves gestions. I això ens afecta directament els clubs i ens preocupa perquè són el nostre
  contacte més proper i la nostra ajuda.
 4. Qualsevol incompliment podrà portar greus conseqüències als que no compleixin. Ja estarem una altra vegada veient passar les persones pels jutjats.
L'Assemblea de Blanes 2022 serà una altra taca per a la FCF // FOTO: FCF

L’Assemblea de Blanes 2022 serà una altra taca per a la FCF // FOTO: FCF

CONSEQÜENCIES PER TOT EL FUTBOL CATALÀ

 1. Quan Soteras demani les mesures cautelars al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè no es facin les votacions ara mateix, s’obrirà un període de desgovern i caos al futbol català. El Tribunal trigarà uns quants mesos a resoldre la petició de cautelars de Soteras, i després hi podrà haver més recursos, que endarreriran tot uns quants mesos més o anys. Recursos, no només de Soteras, sinó dels altres candidats si es consideren perjudicats, que encara podran allargar més la nostra angoixa.
 1. Això vol dir que durant molts mesos o anys, no hi haurà junta directiva, només estarà al capdavant de la FCF la comissió gestora, amb molt limitades funcions, ja que les principals que pot fer són les de convocar eleccions en un curt període de temps.
 2. Com que la comissió gestora té limitades les seves capacitats econòmiques i no pot adoptar segons quin tipus de decisions, nostres clubs i federats patiran les conseqüències d’aquest desgovern o caos, que probablement es prolongarà fins ja iniciada la següent temporada 2023-2024. Amb gairebé tota seguretat, l’assemblea d’aquesta temporada la portarà la gestora.
 3. Durant tot aquest temps, i fins que es resolguin les cautelars i el recurs de Soteras, o les que puguin plantejar els altres candidats, el futbol català podrà estar sumit en una situació de paràlisi executiva i no podrà resoldre molts dels problemes que se li acosten, portant la FCF i als clubs a una situació insostenible.
 4. En els clubs no podrem ser atesos en aquests mesos pels delegats i subdelegats que hem tingut fins ara, ja que no hi estan habilitats en les seves funcions, per la qual cosa les relacions amb la FCF ja no seran tan fluides i es complicarà l’atenció a les nostres necessitats.
 5. I, durant tot aquest temps, fins que resolgui el Tribunal Superior de Justícia, seguiran sense cobrar un sol euro tots els ex directius, inclòs Soteras. Mentrestant, nosaltres seguirem pagant els nostres compromisos, demanant préstecs per estar al dia de les nostres obligacions i lluitant per salvar els nostres clubs de la ruïna econòmica.
Les maneres de Soteras sempre han destacat per la seva excessiva vehemència // FOTO: Captura Minut 91
Les maneres de Soteras sempre han destacat per la seva excessiva vehemència // FOTO: Captura Minut 91

PREGUNTES I MÉS PREGUNTES

 1. Podrà suportar el futbol català aquest desgovern i caos durant els propers mesos o, potser durant més d’un any, en cas que Soteras decideixi no acatar la resolució del TCE i utilitzi el dret a recórrer, demanant les cautelars perquè no se celebrin ara les votacions? I què passaria si també recorren després els altres candidats? Acabarem algun dia amb tot això?

  2. Estaran d’acord tots els ex directius i ex directives amb Soteras, que aquest és el camí que cal seguir en una entitat esportiva, vivint part del seu temps als jutjats? Per això els hem votat? Quan una persona entra en una junta directiva, sap que la seva obligació és acatar les resolucions del TCE. Això ho diu la llei.

  3. Per què Soteras no vol veure legitimada la seva gestió i la del seu equip directiu en unes noves votacions en les què ens podríem pronunciar tots els clubs amb caràcter immediat? Podria aprofitar l’ocasió i pensar en les votacions com si fos sotmetre’s a una “qüestió de confiança” que li permeti reforçar-se al lloc de president de la FCF.

  4. De veritat que val la pena tenir el futbol català paralitzat durant tants mesos o anys, aparcat als jutjats, per un simple interès personal d’uns i d’altres? … Això s’entén encara menys, ja que Soteras no podrà cobrar el sou durant tot aquest temps, ni tampoc els seus ex directius per les comissions a què assisteixin, …

Potser hauria de reflexionar Soteras i el seu equip, i també els altres candidats, i fer el darrer favor al futbol català. Tot el que no sigui acceptar la resolució del TCE i convocar votacions en un mes com a màxim, generarà gran crispació i divisió al futbol català, molt més gran de la que ja tenim, i la FCF serà protagonista gairebé diàriament als mitjans de comunicació i xarxes socials.

El desgast de la federació pot ser insofrible en els propers mesos si no posen una mica de seny i es posen d’una vegada per sempre al servei dels clubs i no dels interessos personals. ELS CLUBS I FEDERATS, PERJUDICATS UNA VEGADA MÉS.

JA N’HI HA PROU DE JUTJATS I A TREBALLAR PEL BÉ DEL FUTBOL CATALÀ !”