El FC Pirinaica, un equip de barri, arriba a Primera Catalana

El FC Pirinaica no oblidarà mai la temporada 2021-22 doncs l’equip del barri manresà de la Mion, fundat a l’any 1979 aconseguia una fita sense precedents: l’ascens a Primera Catalana davant del Joanenc FC

Extraordinari ascens d'un equip modest de barri que lluitarà en Primera Catalana // FOTO: FC Pirinaica

Extraordinari ascens d’un equip modest de barri que lluitarà en Primera Catalana // FOTO: FC Pirinaica

ANDREU RUZ

@andruz2082

Parlant d’aquesta temporada, en l’aspecte esportiu, el club ha finalitzat l’any en segon lloc, a 11 punts del líder (Sabadell B) i a sis del tercer (Joanenc). Potser el més destacable de l’equip es la seva fiabilitat defensiva, només ha encaixat 29 gols , convertint-se en el tercer club menys golejat de la categoria.

El míster Eladi Gallego García ha sabut construir un equip molt equilibrat tant en l’aspecte defensiu com en l’ofensiu, finalitzant amb un 50% de victòries i una diferència de 21 gols en positiu.

El màxim golejador de l’equip ha estat Sergi Villalta Huertas amb 9 gols en 24 partits i no podem oblidar els 5 gols en 12 partits tant de Francisco Baena Caballero com de Christian Jorge Anitua.

Jesús Peñarrubia, que va jugar a la categories inferiors de l'Espanyol, arriba del CF Martorell // FOTO: FC Pirinaica
Jesús Peñarrubia, que va jugar a la categories inferiors de l’Espanyol, arriba del CF Martorell // FOTO: FC Pirinaica

RENOVACIONS A LA PIRINAICA

Per la temporada vinent, han assegurat la continuïtat del míster que gaudirà de la que serà la seva tercera temporada com primer entrenador del club. Amb ell també s’han compromès els porters Del Rio I Armengol, els defenses Rubén, Cabezas, Ávila, Matthew, els migcampistes Duque, Castaño, Zájara, Carmona i els davanters Baptiste, Guerrero i Vilalta.

VEURE MERCAT 2022-2023 1ª CATALANA GRUP II

En resum: serveixi aquest article d’homenatge als històrics Carlos Pérez ‘Carlitos‘ (39 anys) i Christian Anitua (37 anys), jugadors que es retiren a Primera Catalana.

CARES NOVES 2022-2023

Juntament amb aquestes renovacions, la directiva ha treballat per reforçar l’equip amb fitxatges que ajudaràn a apuntalar la plantilla per la propera temporada. S’han fixat en jugadors joves com el defensa Marcos Garrido (Vic Riuprimer), el davanter Marc Díaz (CF Solsona), efls migcampistes Pau Quintana (Calaf) i Marcel Bellido(CF Solsona).

El míster Eladi Gallego García ha sabut construir un equip molt equilibrat // FOTO: FC Pirinaica
El míster Eladi Gallego García ha sabut construir un equip molt equilibrat // FOTO: FC Pirinaica

I atenció, el jugador que probablement sigui el més il·lusionant per l’afició ja que Jesús Peñarrubia va jugar a les categories inferiors de l’Espanyol. Ara arriba del CF Martorelli es tracta d’un jugador que farà vibrar el municipal de la Mion amb el seu talent.

El futur quan es puja de categoria és sempre incert, però la Pirinaica treballarà de valent perquè la seva afició estigui orgullosa ja que el club ha anat creixent convertint-se en un equip respectat per la gent de la ciutat manresana.