“El club de la teva ciutat hauria de ser sagrat”

El regidor de l’Ajuntament de Cornellà, Enrique Vanecloy, sol·licita a la RFEF una major consideració i no haver d’emigrar de la seva ciutat

Una imatge per a la història ja que el Municipal queda enrere aquest curs per al primer equip verd

@ManuelSeguraM

La decisió de jugar la temporada 2023-2024 al Municipal de Palamós per part de la UE Cornellà és una altra conseqüència de la pèssima organització de la Primera Federació. Una altra derivada d’una categoria que van parir amb els peus Luis Rubiales i el seu becari Soteras i que pagaran els socis i aficionats verds.

Les diferents negociacions que ha mantingut la UEC des de la passada temporada amb l’Ajuntament i altres clubs no han servit per a res.

“Ja coneixíem la notícia perquè la cooperació amb el club ve des del primer dia”, admet el regidor d’Esports del Consistori, Enrique Vanecloy a Futbolcatalunya. “És impossible jugar a casa per les condicions que posa l’RFEF, no és qüestió de diners, que també, però no podem posar herba natural a un camp que utilitzen més de mil nens de la Fundació”.

ADEU DEL CLUB A LA CIUTAT

Vanacloy confirma que “el club ja va demanar jugar amb l’herba artificial Premium que hem de canviar” i encara no entén “amb l’entorn de sequera que tenim es vulgui posar herba natural”.

Les solucions han d’arribar “per la part privada, ja que nosaltres només podem fer d’intermediaris com vam fer l’any passat. Espanyol i Barça són les opcions que estan més a prop”. L’any passat va quedar demostrat que “participem Espanyol, Cornellà i Ajuntament, però nosaltres arribem fins on arribem”.

EL PROBLEMA NO ÉS LA SAD

Atenció a la resposta del responsable d’Esports de l’Ajuntament quan se li pregunta si el fet de ser Societat Anònima Esportiva dificulta la implantació de les noves condicions. “El problema no és que sigui SAD. Cal potenciar també la part privada si no que cal canviar una instal·lació municipal que dona servei a molta gent de la ciutat”.

En resum: “Cal tenir en compte a la majoria, el club el té clar i l’assumeix, no ens enfronta. La guerra que té el Cornellà és intentar que la Federació assumeixi que aquesta situació no beneficia al futbol català”.

PREUS SOCIS I ABONATS 2023 – 2024

QUE PREGUNTIN AL CLUB

Un consell per a tots aquells que miren a la ‘Casa Gran’ quan destaquen l’esforç polític cap al RCD Espanyol mentre es permet l’emigració a Palamós de la UEC: “Que parlin amb el seu club i s’informin del que fem per aquest club, però també el veiem normal”, afegeix.

Per a Vanacloy, “sempre cal tenir un enemic i qui més pes és l’Ajuntament. Si no tenim tota la informació, ens fem una composició de lloc i qui està davant té la culpa. És un problema de la societat, ja que tenim molta informació i no sabem quina és la veritat. Les persones que dirigeixen el club saben les respostes.

Enrique Vanacloy, regidor d'Esports Cornellà
Enrique Vanacloy, regidor d’Esports Cornellà

UE CORNELLÀ DE PALAMÓS

Una altra resposta mesurada, ja que això de dir UE Cornellà de Palamós fa mal. “El club de la teva ciutat hauria de ser sagrat, però les condicions de la RFEF no les posem nosaltres”, assenyala el regidor.

Per aquesta causa, “no ens queda un altre remei que tenir una visió d’aficionat perquè estan llevant valor a un esport en la seva part d’espectacle. En la part de Fundació funciona de meravella. Hauria d’haver-hi un canvi per als equips més petits, per a un equip de ciutat com el nostre”