Palamós: Del Costa Brava al Cornellà

La UE Cornellà ha fet oficial aquest dilluns que jugarà els seus partits com a local a l’estadi Municipal Palamós-Costa Brava després de no trobar plaça ni a la ciutat ni voltants

L'Estadi Municipal Palamós-Costa Brava acollirà aquesta temporada la UE Cornellà // FOTO: Palamós CF
L’Estadi Municipal Palamós-Costa Brava acollirà aquesta temporada la UE Cornellà // FOTO: Palamós CF

@ManuelSeguraM

Ho sabien des que va acabar el passat curs 2022-2023: o es condicionava el Municipal de Cornellà o haurien d’emigrar. Van negociar amb el RCD Espanyol, una altra vegada, amb Gavà (La Bòbila) i amb l’FC Barcelona (Ciutat Esportiva), però no hi ha hagut fortuna.

El ‘capritx’ de Luis Rubiales/Soteras, l’oblit de l’Ajuntament i la nul·la inversió empresarial en el primer club de la ciutat de Cornellà porta els verds a jugar a un total de 260 Km.

Bé, les jornades 2 i 4 disputaran els seus partits davant Fuenlabrada i Tarazona a la CE Dani Jarque “per les condicions climatològiques”.

CORNELLÀ: DURES CONDICIONS

L’RFEF, que aconsegueix la seva tercera temporada amb la batejada Primera Federació, va marcar unes condicions molt difícils de complir. Terreny d’herba natural i una mínima capacitat per a 4.000 espectadors eren els dos primers obstacles.

El Municipal de Cornellà quedarà pel futbol base de la UEC // FOTO: Marc Santaeugènia
El Municipal de Cornellà quedarà pel futbol base de la UEC // FOTO: Marc Santaeugènia

A més, il·luminació apropiada i un pressupost mínim d’1.500.000€, detalls que l’entitat baixllobregatina veia molt inassolible amb la massa social que acumula.

Aquestes circumstàncies els han obligat a desplaçar-se fins a Palamós, habitual ‘punt de trobada’ per a equips ‘bandejats’ com Llagostera-Costa Brava i, ara, Cornellà. Tres hores de viatge per a un primer equip al qual el seu Ajuntament sembla ignorar.

COMUNICAT D’AGRAÏMENTS

No obstant això, cal quedar-se amb les paraules que han escrit oficialment des del club en el seu penúltim paràgraf. “Queremos agradecer al Ayuntamiento de Cornellà su predisposición, implicación y ayuda en todo este proceso de plantear soluciones a un hecho tan extraordinario. Desde el Consistorio nos han acompañado y apoyado, algo que valoramos y que apreciamos, a la espera que todos juntos encontremos una solución viable y duradera de futuro”.

Si la UEC agraeix “la seva implicació” als seus polítics, està tot dit.

Gonzalo Riutort tindrà un altre problema afegit durant aquesta temporada // FOTO: UE Cornellà
Gonzalo Riutort tindrà un altre problema afegit durant aquesta temporada // FOTO: UE Cornellà

Palamós torna a tenir futbol de luxe al seu Municipal després del breu pas del Llagostera-Costa Brava. Des d’un llunyà 1995, els gironins no saben el que és ‘el luxe’ i ja sumen sis temporades en Primera Catalana, ara a la Lliga Elit.

“Per pura supervivència” va afirmar l’estiu del 2022 Oriol Alsina, propietari del modest Llagostera se’n van anar a Palamós. Ara, el Cornellà, per les mateixes raons, repetirà experiència després d’onze temporades consecutives entre Segona Divisió B i Primera Federació.