El Catllar ja és matemàticament equip de Segona Catalana

Jornada 26 al grup 2 de primera catalana que ens deixa a El Catllar com a equip de Segona, al Terrassa donant la gran sorpresa del dia al empatar al camp del Vilanova i a un Castelldefels co-líder

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri

derbi vista alegre castelldefels twitter castelldefelsLa jornada després de l’aturada s’obria dissabte amb el derbi del Baix Gaià entre el Torredembarra i El Catllar. Els torrencs no van tenir pietat d’un Catllar que, aquesta jornada, ha descendit matemàticament. Els d’Isaac Fernández van dominar tot el partit i no van donar cap opció als visitants; dos doblets, un de Soriano i un altre d’Àlex i tres gols més de Smail, Boulahya i Pol van arrodonir el 7-1 final. El gol dels catllarencs també va ser obra d’un jugador local, en aquest cas Montserrat. Tercera victòria de la Torre que encara que li permet creure en la salvació.

La jornada de diumenge ens ha deixat autèntics partidassos en la lluita per l’ascens i un altre derbi, aquesta vegada del Baix Llobregat. El Vilanova, líder en solitari fins aquesta tarda, rebia a un Terrassa necessitat de punts en un partit, a priori assequible pels de Dani Gimeno. Mal partit dels locals, els quals no han comptat amb gaires ocasions de gols gràcies a la gran defensa de l’equip del Vallès que s’han tancat al darrera esperant al Vilanova. Aquesta solvència defensiva juntament amb un error en defensa dels vilanovins els ha permès avançar-se en el marcador en el minut 72. Els de Gimeno han aconseguit empatar tres minuts després mitjançant Valero, qui havia entrat al 68; no obstant i tot i intentar-ho, el lluminós de l’Alumnes Obrers ja no es mouria. Els del Garraf es deixen dos punts en la seva lluita per pujar a tercera i perd el lideratge en solitari. El Terrassa agafa aire i moral. (CLASSIFICACIÓ)

Sens dubte el més beneficiat per aquest empat ha estat el Castelldefels que ja havia fet els deures aquest matí en imposar-se al Vista Alegre per 1 a 2 en el derbi del Baix Llobregat. Duel de dos equips amb dinàmiques molt positives i on els locals han començat regular però a poc a poc s’han anat fent amb el control del partit, domini que ha donat els seus fruits al minut 32 quan Jarabo ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Gran primera part del Vista Alegre que ha creat moltes ocasions, encara que no ha sabut tancar l’encontre, fet que al final li ha costat els tres punts. El Castelldefels ha aconseguit remuntar amb gols d’Albert Alegre i Del Moral que els permet sumar la seva quarta victòria consecutiva, co-liderar la classificació amb el Vilanova i somiar amb l’ascens.

vilanova terrassa twitter vilanova (1)

La derrota més dolorosa l’ha patit el Balaguer que es va desinflant jornada darrera jornada. Els de la Noguera tancaven la jornada rebent al Santboià en un partit de “gallets” empatats a 47 punts. El Municipal de Balaguer ha vist com al seu equip li han fet una maneta que els deixa a 4 punts dels líders i veu com els seus immediats perseguidors s’apropen cada vegada més. Partidàs dels de Sant Boi que, pràcticament han sentenciat el partit abans del descans, on han arribat amb un 0-3 contundent amb els gols de Josele, Buba i Dani Acosta de penal. La represa ha estat moguda, primer amb l’expulsió de Pepe Collado, segon entrenador del Balaguer, al minut 46 i després amb el gol del local Adri Fernández al 54, que ha posat l’1 a 3 que feia creure en la remuntada; res més lluny de la realitat, Kevin Sánchez amb el seu gol ha deixat sense esperances als balaguerins. No obstant els espectadors encara tindrien temps de veure dos gols més en els últims minuts, Jordi Cliville ha marcat el 2-4 i Josele, de nou, ha arrodonit la golejada. Els visitants es consoliden a la tercera posició a un punt de l’ascens i assetjant als líders.

EL VILADECANS AGAFA AIRE

Si la lluita per pujar està més calenta que mai, a la part baixa el Viladecans s’allunya dels llocs de descens directe després del seu empat contra el Vila-seca. Els d’Edu Franco viatjaven fins al Municipal de Viladecans amb la intenció d’emportar-se els tres punts després de tres derrotes i tornar a la senda de la victòria. Tot i no aconseguir l’anhelada victòria han pogut empatar un partit que han començat perdent per culpa d’un gol de Xavi Arias al minut 58. El debutant Danilo Peinado, de penal, ha posat l’1-1 final. Puntet que apropa al vilasecans a l’objectiu de salvar la categoria i als viladecanencs per agafar aire i posar terra de per mig amb el Reddis.

Els altres dos equips involucrats en el descens no han pogut guanyar. L’Amposta visitava el Municipal de Torrefarrera per enfrontar-se a un Lleida en ratxa, que amb la victòria d’avui per la mínima amb gol de Doncel al minut 26, porta 5 victòries en 6 partits. Derrota dura per uns ampostins que han merescut molt més, sobretot a la segona part quan han apretat de valent a la recerca d’un empat que no ha acabat d’arribar. Els lleidatans han jugat amb 10 els últims 10 minuts per l’expulsió de Lluís Roqué per doble groga.

Per la seva banda, el Reddis de Miquel Aguza es desplaçava a les Terres de l’Ebre per veure’s les cares amb el Jesús i Maria i intentar trencar la dinàmica negativa que portaven. Poc més de 15 minuts li han bastat als locals per desfer-se dels reusencs. Jordi Roca al 34, Taranilla al 38 i Isaac Romera han posat el 3-0 definitiu al lluminós de L’Aube. Derrota que col·loca als del Baix Camp a 4 punts de la salvació.

IGUALAGA I SUBURENSE SEGUEIXEN SOMIANT

Igualada i Suburense no volien baixar-se del tren de les primeres posicions i amb aquesta idea han afrontat els seus respectius encontres. Mentre que els igualadins s’han emportat els tres punts del Municipal de Sant Ildefons, el Suburense no ha pogut passar de l’empat a 2 contra la Rapitenca.

L’Igualada ha aconseguit la seva segona victòria consecutiva en imposar-se al Sant Ildefons per 0-2 amb gols d’Eric al 32 i Jonathan Fernández a les acaballes del partit.

Per la seva banda, els sitgetans han desaprofitat una gran oportunitat de guanyar els tres punts i apropar-se encara més als llocs de privilegi al llençar a la brossa un avantatge de dos gols. Tot s’ha posat de cara per als visitants al minut 4 de joc quan Marce ha marcat el 0-1, resultat amb què s’ha arribat a la mitja part. Poc després de començar els segons 45 minuts, Alex Villagordo ha ampliat el marcador fent el 0-2 que semblava definitiu, però un gol de Fores al minut 72 i un autogol han posat al marcador el 2-2 final amb el consegüent repartiment de punts.