El canvi de Talavera passa pel positivisme

Àlex Talavera ja es pot considerar precandidat a les eleccions a la presidència de la Federació Catalana; un discurs precís, plé de positivisme, apel·la a un canvi necessari, segons li comenten els clubs

Àlex Talavera, precandidat a la presidència de la FCF, al costat del seu equip de col·laboradors // FOTO: futbolcatalunya

Àlex Talavera, precandidat a la presidència de la FCF, al costat del seu equip de col·laboradors // FOTO: futbolcatalunya

@ManuelSeguraM

Una entrevista promocional de vint minuts per part de la periodista Mireia Sanz va ser la introducció del primer precandidat a la presidència de la Federació Catalana, Álex Talavera. Tot passa per un canvi necessari, una major descentralització i la ‘independència’ del futbol sala; a més, cal “una major cura del femení, salaris de directius més raonables i donar els diners als clubs i no quedar-se a l’FCF“.

Amb un to cordial i amb clar rebuig a la desqualificació, envoltat dels seus, i amb la lliçó molt apresa, l’expresident verd no es va sortir del guió. Amb tot molt meditat, sap i contesta el que deu i demostra més habilitat que com a futbolista.

TALAVERA VOL CANVI

Segons el barceloní, ha fet aquest pas per a “intentar retornar tot l’après en el futbol, ajudar a millorar als clubs” i crear “un model econòmic transparent”. A més, descentralitzar la gestió federativa” i (molt important) “no ser la Federació més cara de totes; cal ser “austers”.

Després de censurar l’absència femenina a la junta –i lloar el treball de l’ex Paquita Linares-, Talavera demana, també, “sancions estrictes educatives” per a erradicar la violència. Afegeixin “potenciar “el futbol platja i el futbol sala, amb independència total” com a objectiu en la seva llista de treball.

L'expresident de la UE Cornellà, amb la periodista Mireia Sanz // FOTO: futbolcatalunya
L’expresident de la UE Cornellà, amb la periodista Mireia Sanz // FOTO: futbolcatalunya

Partidari del “vot secret” a l’Assemblea i que “els diners de la Federació sigui per als clubs i no per a la FCF“, va eludir en tot moment, menys en un, citar els noms de Soteras i Calle. “Volem treure a la FCF dels jutjats”, aquesta va ser la seva major crítica perquè el seu projecte passa “per construir i no fer-ho des de la base de criticar a ningú”.

RESPECTE I DIÀLEG AMB TOTS

Aquesta primera manifestació serena està oberta “a tothom que vulgui sumar”, va contestar quan se li va preguntar si havia parlat amb expresidents de la Catalana com Andreu Subies, per citar a l’últim. “He parlat i parlaré amb tothom que desitgi aportar inclòs Soteras. Sí, Soteras, també”.

Aquest misticisme també li va servir per a respondre al nom d’un altre precandidat, Juanjo Isern, i un possible pacte encara que “ara com ara, no el veig” com a aliat. “Crec que s’ha de renovar la imatge del president”. Dit està.

Talavera es va comprometre a facilitar el pressupost d’una campanya que “pagaré jo i caldrà buscar més recursos” perquè “ho tenim a tocar. Els clubs ens diuen que aquest projecte ha de sortir”.