FCF: Benvinguts a la cerimònia de la confusió

El futbol català està davant tres mesos claus per al seu present i futur després de l’exclusivista decisió de part de la junta de la Federació per a convocar eleccions a la presidència. Envoltats de demandes, el ‘presicandidat’ Soteras contempla rivals

L'Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF
L’Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF

La junta de la FCF d’aquest passat dimarts 22 va ser tota una cerimònia de la confusió com a prova de qui dirigeix la impostura regnant al carrer Sicília. Ja hi ha data per a Assemblees extraordinàries (Teatre Monumental de Mataró) –immillorable lloc, 22 d’abril i per a nou president (o no) per a finals de maig o principis de juny.

Dels 7 punts de l’ordre del dia, només cal destacar la data d’abril, prèvia d’un Sant Jordi per a enamorar als clubs. De fet, aquest dimecres ja han penjat en els trans-mitjans oficials del ‘presicandidat’ Soteras, el calendari i els números, a 31 de desembre del 2021, any amb un 20% menys d’activitat.

FCF: SUPERÀVIT DE MILIÓ I MIG

24 hores després d’aquesta junta d’amics i examics es publicitava l’èxit per aquest superàvit d’un milió i mig d’euros amb l’única medicina de l’estalvi. Per a això està el crack dels 120.000 euros anuals, 15.000 per a despeses personals i una prima de 10.000; poden sumar i afegir 30.000€ més des de la RFEF.

El president de la Federació Catalana de futbol, Joan Soteras, als jutgats de L'Hospitalet // FOTO: Captura Mundo Deportivo
El president de la Federació Catalana de futbol, Joan Soteras, als jutgats de L’Hospitalet // FOTO: Captura Mundo Deportivo

“No haurien d’haver presentat beneficis”, comenta un president innocent, ja que “s’haurien d’haver repartit entre els clubs. No ens han donat ni una pilota per al futbol-7 i les del F-11 van arribar molt tard“. Paraules ajustades a una normalitat que Soteras es posa a l’esquena i, a partir d’ara, només tractarà de multiplicar-se per a justificar dietes i quilometratges.

TRES DEMANDES MÉS

D’altra banda, i, encara que figurava el concepte ‘Assumptes jurídics pendents federatius’ com a assumpte a tractar, no va haver-hi temps,;potser perquè els destinataris són Soteras Vigo, Llaó Llusà i Calle Echevarría. Ens riurem molt pero no plorar.

Afegeixin aquests tres nous litigis a la innombrable llista que defensa Maria Barbancho, l’especialista en ‘Delictes contra la seguretat en el Trànsit’, abans en ‘Delictes de sang’, advocada federativa. Segur que el pròxim 22 d’abril s’informarà de totes aquestes despeses jurídiques com a aperitiu del projecte-reglament de ‘Mesures anticorrupció’. Ara? Sí, ara.

Segons Mundo Deportivo, es votarà que “tots els pagaments a tercers que passin de 61.000€, lliures d’impostos, hagin de ratificar-se en assemblea”. Per descomptat, no hi ha retroactivitat.

Alex Talavera, Eleccions
Alex Talavera ja recorre Catalunya amb el seu pla electoral // FOTO: Candidatura Alex Talavera

PRECANDIDATS GAIREBÉ MUTS

Qui ja té dissenyat el seu projecte, amb nom i cognoms, és Àlex Talavera, malgrat que encara figuri com a president de la Fundació Esportiva Cornellà. És l’única veu que s’ha pogut escoltar com a aspirant a destronar al septuagenari Soteras (FCF) d’una presidència que li van regalar en el 2018.

Ni hi ha data oficial de presentació ni s’intueix encara que, com a mínim, ja saben que les Assemblees de Mataró són el primer pas de la votació final per a maig.

A més, d’altra banda, aquesta Redacció va contactar amb Juanjo Isern, ara de viatge professional, i té citats “el pròxim dia 1/4 als meus col·laboradors” per a donar a conèixer la data de la seva estrena.

El quart aspirant a precandidat, que figura amb il·lustres com Ivan Carrillo al seu costat, és Pep Palacios, actual màxim mandatari de l’At Sant Just encara que de la seva boca no s’ha sentit ni una paraula sobre aquest tema, així que posin, ara com ara, un interrogant amb termini immediat de caducitat.

Juanjo Isern es reunirà amb el seu equip el 1/4 i decidiran estratègia

Juanjo Isern es reunirà amb el seu equip el 1/4 i decidiran estratègia

LA CLAU DEL CENS

Un detall que a ningú escapa de molts integrants de tot aquest procés es diu cens electoral. Atenció a aquestes juntes caducades, no inscrites en el Registre d’entitats, i a aquests expresidents que agiliten poders notarials.

Atenció a tot això perquè si cau en la temptació i t’enxampen es paga com a delicte. Però al carrer Sicília saben molt de tot això i molt més de cerimònies de confusió.