El Campus Campions, el repte inclusiu de Lucas Viale

Lucas Viale dirigirà el primer Campus de futbol inclusiu en què participaran 56 persones amb diversitat funcional i intel·lectual

Aquest és el póster de presentació del Campus Campions 2019
Aquest és el póster de presentació del Campus Campions 2019

El Campus Campions neix de la iniciativa del jugador de futbol professional Lucas Viale i la Fundació Catalana de Futbol d’oferir un campus de futbol d’estiu per persones amb diversitat funcional i intel·lectual.

L’objectiu marcat per la Fundació Catalana de Futbol amb aquesta iniciativa és utilitzar el futbol com a eina d’inclusió social a la vegada que es fomenta l’esport i es perfecciona la tècnica. Per aquest motiu es vol oferir a les persones amb diversitat funcional i intel·lectual l’oportunitat de sentir-se en autèntics i autèntiques futbolistes.

El Campus Campions és a la vegada una manera de fer visible el futbol adaptat així com els jugadors i jugadores que el practiquen. Pretén ser un projecte pioner en el qual la integració sigui real i en tots els sentits. Per aquest motiu, entre el personal contractat de monitors i entrenadors també es comptarà amb persones que compten amb algun tipus de discapacitat, oferint una oportunitat de treball a aquest col·lectiu vulnerable.

El Campus Campions tindrà lloc de l’1 al 5 de juliol de 2019 al Complex Esportiu Olímpia de Sabadell. El dissabte 6 de juliol tindrà lloc la festa de cloenda del campus a l’Estadi de la Nova Creu Alta. Resten molt poques places -hi ha un límit de 56 participants. i està dirigit a persones amb edats compreses entre els 12 i 50 anys.

Lucas Viale, que aquestes dues últimes temporades ha defensat els colors del Llagostera, és un clàssic del futbol català. Ha jugat també en el Sant Andreu, l’Hospitalet, el Nàstic de Tarragona i el Sabadell. Acumula, amb aquests clubs, gairebé 300 partits a la Segona B.