El Barça B trenca amb l’empat i recupera el liderat

Tres empats després, el Barça B recupera el somriure i el liderat de la Lliga Nacional Juvenil. L’Espanyol B perd a casa davant un altre filial mentre el Reus i l’Europa refermen la seva candidatura a assolir l’ascens

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
El Barça B torna a ser líder/ FOTO: VICTOR SALGADO/FCB

Dues jornades ha trigat el Barça B a recuperar el liderat que li havia pertangut durant els deu primers partits de lliga. Una victòria poc lluïda, alhora que eficaç, davant el Nàstic de Tarragona a la CE Joan Gamper (2-1) va valer tres punts pels homes de Denis Silva, que aconseguia d’aquesta manera la primera victòria al capdavant del segon juvenil blaugrana. A més, aquests tres punts serveixen per trencar la ratxa de tres empats consecutius.

Konrad de la Fuente, en vuit minuts, va dinamitar el partit. Pel primer, Konrad va rematar de cap una centrada de Nils. I pel segon, abans d’arribar a la mitja hora de joc, el ‘7’ blaugrana va rematar creuat. Óscar Gómez va retallar distàncies a la segona meitat, i tot i que els granes van tenir opcions d’empatar, l’electrònic ja no es va moure. El Barça B, gràcies a l’ensopegada del filial blanc-i-blau, recupera el liderat del Grup 7 de la Nacional Juvenil. El Nàstic, per la seva banda, és catorzè amb 12 punts.

L’Espanyol B no va poder mantenir la primera posició perquè va caure estrepitosament a la CE Dani Jarque enfront el Cornellà B (2-4). Eric Fedda va obrir la llauna pels del Baix Llobregat, però, en dos minuts, Julen Álvarez y Roger Garcia van remuntar pels periquitos. En els tres minuts posteriors, els verds van tornar a capgirar el marcador, gràcies a les dianes de Denys Baturo y novament Eric Fedda. Al tram final, Arnau Jiménez va sentenciar el matx i va permetre el Cornellà B enfilar-se fins la quarta plaça amb 22 punts, quatre menys que l’Espanyol B, que és segon.

L’Europa va aconseguir una treballadíssima victòria per la mínima davant el Josep Maria Gené al Camp de l’Àliga. A més, la derrota va ser especialment dolorosa pels locals, que van veure com l’àrbitre assenyalava un rigorós penal a l’últim minut de joc. Javier Fernández el va transformar en gol i va permetre els graciencs mantenir la tercera plaça amb 25 punts. El Gené, que venia de dues victòries consecutives, continua en zona de descens.

El Sants va esgarrapar un punt molt valuós al camp del cinquè classificat, el Reus (1-1). Lucas Ribiero va posar en avantatge als roig-i-negres als vint minuts de joc, però nou minuts més tard, Daniel Lirón va empatar pels santsencs, que fa tres partits que no guanyen i són desens amb 15 punts. El Reus acumula les mateixes jornades sense endur-se els tres punts, però es manté en zona d’ascens a Divisió D’Honor.

Remuntada cervesera

La Damm B va confirmar la seva millora aconseguint la segona victòria consecutiva davant el Badalona al Feliu i Codina (3-2). I amb remuntada inclosa. Tot i el matiner gol de Carlos Polo al minut 4, la Damm va dominar la possessió de la pilota i va monopolitzar les ocasions del matx. Sergi Serrano, amb un xut ras des de la frontal, va empatar el partit passada la mitja hora de joc. Però un minut més tard, David Fernández, amb l’esquerra, va perforar la xarxa cervesera.

A la segona meitat, el domini local va incrementar i, fent imprescindibles els laterals, la Damm B li va donar la volta al partit. Eloi Sánchez, al 70′, i Marc Suárez, de cap i aprofitant el rebuig d’un xut seu al travesser, van donar els tres punts al conjunt de Francesc D’Assís, que només ha perdut un dels últims nou partits i és sisè amb 20 punts. D’altra banda, el Badalona es manté dotzè amb 14.

L’Atlètic Segre va aumentar la seva ratxa de partits sense conèixer la derrota -en suma cinc- gràcies a dos gols al tram final envers el Girona B a Torres de Palau (2-2). El màxim golejador del grup 7 de la Nacional Juvenil, Alejandro Muñoz, va avançar els gironins al minut 4 i Ilyas Chaira va ampliar la diferència a l’hora de joc. Però els lleidatans no van defallir i Jonathan Dubasin (83′) i Pol Nolla (89′) van establir les taules definitives. Els gironins, són setens amb 20 punts, mentre que els del Segrià se situen novens amb 16 unitats.

El Mollet s’afiança a la zona tranquil·la de la taula gràcies a una contundent victòria davant el Manresa al Germans Gonzalvo (5-0). Els vallesans van resoldre el partit a la primera meitat. Els gols de Pedro Makuba, Marçal Boira i un hat-trick de David López, tots ells al primer acte, van atropellar el Manresa, que es va quedar amb un home menys per l’expulsió de Marc Samper. A la segona meitat, el Mollet no va voler fer més sang, però una picabaralla va desencadenar les expulsions del local Ryuken Nishizawa i el visitant Luis Fernández. Els del Bages, que acumulen tres partits sense guanyar, es mantenen en zona de descens.

Contundent triomf del Mollet a casa davant el Manresa // FOTO: Twitter CF Mollet UE

Els cuers no es rendeixen

En el primer partit de la jornada, Llagostera i Jàbac van empatar al Municipal de Santa Cristina d’Aro. Álex Torres va obrir la llauna pels egarencs a les acaballes del primer acte i, al 78′, Alhagi Touray va fer l’empat definitiu. El Llagostera, onzè amb 14 punts, ja fa tres jornades que no guanya. El Jàbac, per la seva banda, és el penúltim classificat.

L’últim clasificat del Grup 7 de la Nacional Juvenil, el Sabadell, porta dues victòries en els darrers tres partits. Aquesta última, davant el Palamós al Poliesportiu Olímpia (2-0). I és que els arlequinats no es volen desempallegar dels seus competidors. Les dianes d’Óscar Reche i Guillem González omplen d’aire els pulmons del Sabadell, que malgrat els tres punts no deixa la cua de la taula. El Palamós, en absoluta caiguda lliure, és tretzè amb 14 punts.