El Barça B s’allunya de la resta i la Damm B continua ‘on fire’

Els blaugranes aturen la ratxa del Girona, l’Europa punxa a casa i l’Espanyol se li posa a un punt. Per la seva part, la Damm B, tot i el canvi d’entrenador, continua com un tret

Víctor Llucià @VictorLlucia
Els blaugranes continuen intractables // Foto: VICTOR SALGADO/FCB

El Barça B també sap remuntar i tirar d’ofici i caràcter per acabar enduent-se els partits. Un líder ha de tenir això. I l’equip de Denis Silva en va sobrat, de caràcter. Al Municipal de Torres de Palau l’esperava un Girona B que arribava amb tres triomfs seguits a l’esquena, els mateixos que els blaugranes. Els blanc-i-vermells, a més, es van avançar en l’electrònic. Ivan Amoedo va fer el primer i va posar en problemes el Barça B.

Però el líder del grup 7 de la Nacional Juvenil no es va arronsar. Nils Mortimer, el màxim golejador del grup, va aparèixer per rescatar, un cop més, el seu equip. El ‘9’ va fer l’empat i, quatre minuts després, Álvaro Sanz va realitzar la seva primera diana de la temporada per donar la victòria al seu equip, que continua líder amb set punts de marge respecte del segon classificat després de la vintena jornada. El Girona B, per la seva part, és sisè amb 33 punts.

L’Europa continua segon tot a la taula i punxar al Nou Sardenya. L’equip de Gonzalo Riutort va empatar a un amb el Palamós i ja fa tres jornades consecutives que no guanya a casa. Els gironins es van avançar al marcador amb un gol de Raúl Álvarez. Però els escapulats van reaccionar ràpidament i, un minut després, Ricard Vidal va empatar el matx. Tot i l’expulsió de Toni Gamell per part del Palamós, el resultat ja no es va moure. Els de la Costa Brava són novens amb 25 punts.

L’Espanyol B va aconseguir un meritori triomf a domicili davant el Josep Maria Gené que, tot i ocupar l’avant penúltima plaça, no perd la cara als partits en cap moment. Al 39’, Dani Villahermosa a avançar els periquitos al marcador però, tres minuts més tard, Carlos Mario va empatar el matx. Només un error en la sortida de pilota del Gené va propiciar el segon gol de l’Espanyol B, obra de Kenneth Soler. Els blanc-i-blaus, amb aquest resultat, són tercers a un punt de l’Europa.

La Damm B, ‘on fire’

A dia d’avui, la Damm B és un dels equips més en forma de la temporada. Tot i el canvi d’entrenador, l’equip ara dirigit per Javier Lacambra no ha canviat: continua sent ofensiu i amb caràcter. L’Atlètic Segre no va tenir opció. Jaume Ballesteros, abans dels deu minuts de joc, va encarrilar la victòria cervesera, que es va acabar certificant gràcies a les dianes d’Eloi Sánchez i Marc Padilla. La Damm B continua en quart lloc, però ha retallat diferències respecte el segon, l’Europa. Els lleidatans sumen la segona derrota seguida i es mantenen a la zona mitjana.

El Reus va tornar a sumar els tres punts després de dues setmanes sense fer-ho gràcies a Imad El Kabbou, que va ser l’heroi indiscutible del matx. Però va haver de patir de valent per guanyar 3-1 a un Badalona que no guanya des de principis de novembre. Carlos Polo, al 72’, va empatar el gol inicial d’Imad El Kabbou. El Reus, que no podia permetre deixar-se més punts en la seva lluita per ascendir a Divisió d’Honor, va reaccionar i dues dianes més d’Imad El Kabbou (84’ i 89’) van fer quedar-se els tres punts al Baix Camp. El Badalona continua penúltim.

Empat que li sap a poc a l’Europa // Foto: Fran Capell

En el partit que obria la vintena jornada del grup 7 de la Nacional Juvenil, Llagostera i Cornellà B van empatar sense gols al Municipal de Santa Cristina d’Aro. El punt permet als del Baix Llobregat continuar a la zona alta de la taula, mentre que els de la Costa Brava, que trenquen una ratxa de dues victòries consecutives, en mantenen un lloc per sobre del descens.

El Sabadell va acabar empatant un partit que tenia guanyat fins al minut 80. Els arlequinats, que no guanyen des de mitjans de novembre, ho van tenir a tocar aquesta jornada, després que Wilber Hurtado, als 24 minuts de joc, avancés els locals al marcador. El Mollet no passa pel millor moment de la temporada, però ha demostrat de què és capaç. Ho va intentar de totes maneres i, Pedro Makuba, al 81’, va establir les taules definitives, que deixen el Mollet en vuitè lloc, a set del Reus, que ocupa plaça d’ascens. El Sabadell, en canvi, aconsegueix un punt que li sap a poc.

El Nàstic de Tarragona B va aconseguir una victòria còmoda que li permet continuar allunyant-se de la zona calenta de la classificació. I ho van fer davant un Jàbac Terrassa, amb qui ara empaten a punts (23). José Manuel Fernández, (24’), Íker Cid (44’) i Pere Estellé (74’) van solucionar el partit pels tarragonins que han guanyat tres dels últims cinc partits.

Per tancar la vintena jornada, el Sants va atropellar el Manresa al Camp de l’Energia i s’allunya fins a sis punts del descens. Els santsencs es van mostrar molt sòlids surant tot el partit i els del Bages no van tenir cap opció. Els gols de Francesc Calàbia, Fran Diz i Cristian Becerra, per partida soble,  fan que el Sants sigui onzè a la taula, mentre que el Manresa acumula la quarta derrota seguida i ocupa zona de descens.