El Barça B pateix per seguir líder i el Mollet tasta l’ascens

Triomf agònic dels de Denis Silva a Cornellà, còmoda victòria de l’Espanyol B i tres punts per Europa i Mollet, que ocupen la zona d’ascens a Divisió d’Honor

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Cop d’autoritat de l’Europa i dedicatòria especial pel seu tècnic // FOTO: Fran Capell

El Barça B va aprovar la complicadíssima sortida al Municipal de Cornellà i va treure’n una victòria de molt mèrit (2-3). Konrad, als cinc minuts, i Nils Mortimer, màxim golejador de la categoria, abans de la mitja hora, van encarrilar el triomf blaugrana. Però els del Baix Llobregat, que no van abaixar els braços, van empatar en tres minuts bojos. Miguel Fernández (75’) i Eric Fedda (77’) van ver possible l’empat. El Barça B no estava disposat a perdre el liderat i, al 89’, el mateix Nils Mortimer va fer el tercer per la victòria final culer. El Cornellà B, tot i la derrota, és cinquè amb 22 punts.

Un solvent Espanyol B va superar el Badalona a domicili i es manté en segona posició, a l’estela del Barça B, a qui té a només dos punts. Amb dos gols a la primera meitat, obres d’Enric Baquero i Nico Melamed, van aconseguir lligar el partit i sumar tres nous punts al caseller blanc-i-blau. El Badalona baixa fins la catorzena posició amb 14 punts, dos per sobre de la zona de descens.

L’Europa va sumar la tercera victòria consecutiva després de desfer-se d’un dels seus rivals directes per assolir l’ascens a Divisió d’Honor, el Reus, al Nou Sardenya (3-0). Ricard Vidal, provant de fer una centrada, va obrir la llauna al minut 12 de joc. De nou Ricki, a la segona meitat, va augmentar la renta pels escapulats. El Reus ho va intentar de totes les maneres, però Kengo Matsuoka, a la sortida d’un córner, va sentenciar el matx a l’últim minut.

La victòria de l’Europa, tercer classificat a la Lliga Nacional Juvenil, va tenir una dedicatòria especial: anava dirigida a l’entrenador de l’equip, Gonzalo Riutort, que aquesta setmana va perdre la seva mare.

El Mollet tasta l’ascens

El Mollet va assaltar l’estadi del Nàstic B (1-3), que ja duu set partits sense conèixer la victòria. Marc Álvarez, al 8’, va igualar el matiner gol del vallesà Joel Delgado. Abans del descans, el Mollet va tornar a colpejar gràcies a Marçal Boira. Marcelo Carreón, a l’inici de la segona meitat, va sentenciar el partit i, gràcies als tres nous punts, els vallesans es col·loquen per primer cop a la temporada en zona d’ascens a Divisió d’Honor. Els tarragonins, en canvi, cauen a la zona de descens.

En el derbi gironí de la jornada, Palamós i Girona van regalar un extraordinari partit a l’afició desplaçada fins al Nou Estadi Municipal de Palamós i van empatar 3-3. Jose Antonio Gómez va obrir la llauna pels visitants al 16’ i, dos minuts després, Raúl Álvarez va empatar el matx. Ayoub Borbata, al 55’, va posar per davant el Palamós. En un últim quart d’hora boig, Ismael Hernández va completar un doblet per capgirar el marcador. I quan els blanc-i-vermells ja tenien els tres punts al sarró, novament Raúl Álvarez va posar les taules definitives al marcador. El Girona es manté vuitè amb 21 punts, mentre que els de la Costa Brava, que eleven a vuit els partits sense guanyar, són onzens amb 15.

En un partit força ensopit, Jàbac i Damm B van empatar a un a Can Jofresa. El punta cerveser, Eloi Sánchez, va obrir la llauna al 51′ i, al 74′, Pablo Domínguez va posar l’empat a un definitiu. La Damm B de Francesc d’Assís és setena amb 21 punts i el Jàbac, tot i que guanya una posició, es manté en descens.

Victòria de l’Atlètic Segre davant el Gené a casa // FOTO: @AEJMGené

L’Atlètic Segre va superar, no sense patiment, el Josep Maria Gené al Municipal Ramon Farrús per la mínima (3-2). La diana d’Adrián Espinar va avançar els lleidatans, però el Gené va reaccionar abans del descans i Joel Freire va empatar el matx abans del descans. En deu minuts (60’ i 70’), l’Atlètic Segre va augmentar la diferència amb gols de Jordi Ars i novament Adrián Espinar. A falta d’un quart d’hora, Carlos García va escurçar distàncies, i fins i tot els barcelonins van poder empatar, però no van estar encertats de cara a porteria. Els de la Terra Ferma es mantenen novens amb 19 punts i el Gené continuen en zona de descens.

El partit a terres lleidatanes va deixar una excel·lent notícia, tant pel Gené com pel món del futbol. I és que, segons el Twitter del club, David Reyes va superar una lesió que el va tenir nou mesos apartat de la competició.

El Sants va atropellar el Llagostera, amb remontada inclosa, i els tres punts es van quedar al Camp de l’Energia (4-2). Alhagi Touray i David López van capgirar el gol del santsenc Dani Lirón, que va inaugurar el marcador al minut 11 de joc. En una mitja hora fulgurant, el Sants va remuntar el matx amb dianes de Dani Lirón, que va completar un ha-trick i Cristian Becerra. Després d’un irregular inici de temporada, els barcelonins s’afiancen a la zona mitjana de la taula i són desens amb 18 punts. El Llagostera cau fins la tretzena plaça amb 14.

El Manresa va vèncer al Congost (2-1) i va aguditzar la crisi de resultats del Sabadell. José Alberto Germán (72’) va neutralitzar el gol de Roger Alsina a l’hora de joc. Però de nou Roger Alsina, a falta d’un quart d’hora pel final, va donar els tres punts als del Bages, que s’enfilen fins la dotzena posició amb 15 punts. Per la seva banda, el Sabadell és el cuer del grup 7 de la Lliga Nacional Juvenil.