El Barça B fa ploure gols i augmenta distàncies

Els blaugranes van golejar el Josep Maria Gené. Ensopegades d’Europa i Espanyol B. La Damm no falla i ja és tercera. El Badalona torna a guanyar deu jornades després. Són les claus d’una nova jornada a la Lliga Nacional Juvenil

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Konrad, en una acció del contundent triomf blaugrana // Foto: @FCBMasia

Els extrems del Barça són un regal diví. Konrad de la Fuente i Pau Martínez, sobretot el primer, van ser els protagonistes absoluts de l’àmplia victòria davant el Josep Maria Gené (8-0). I és que en el futbol actual costa molt trobar extrems purs, dels que juguen enganxats a la línia de cal i desborden amb atreviment. Els del Barça ho són. Els de Denis Silva sumen el cinquè triomf consecutiu i s’allunyen a nou punts del segon classificat, l’Europa.

Després d’una centrada de Konrad, Pau Martínez va obrir el marcador de cap. Una altra centrada de Konrad, aquest cop finalitzada per Lucas De Vega, també va acabar al fons de la xarxa. El mateix Konrad, abans del descans, va forçar un penal que ell mateix va transformar. A la represa, Ansu va aprofitar un error del Gené en la sortida de pilota per fer el quart. Joan Rojas va ser l’autor del cinquè, Kenan, en pròpia porteria, es va fer el sisè, Konrad va fer el setè i De Vega va arrodonir la golejada amb el vuitè. El Barça B, més líder després de vint-i-una jornades disputades de la Nacional Juvenil. El Gené és a quatre punts de sortir de la zona de descens.

L’Europa va ensopegar davant el Manresa a la comarca del Bages (0-0). Els manresans, d’aquesta manera, trenquen una ratxa negativa de quatre derrotes consecutives i continuen ocupant la zona de descens. Per la seva banda, els graciencs, que només han guanyat un dels últims quatre duels, es mantenen a la segona posició de la taula, conservant una de les dues places d’ascens a Divisió d’Honor.

La Damm B, remuntant

La Damm B va tornar a vèncer al Feliu i Codina després de marxar al descans 0-1 gràcies al gol de Marc Bellalta pel Sabadell. El conjunt arlequinat no guanya des de finals de novembre, però encara conserva esperances de mantenir la categoria. L’equip cerveser, de dolç, va capgirar el marcador amb dues dianes d’Aitor Sánchez. La Damm B, amb aquests tres punts, se situa en tercera posició, mentre que el Sabadell no abandona la última plaça de la taula.

El Reus va assaltar la Ciutat Esportiva Dani Jarque gràcies a un gol de Rafa Ribeiro a les acaballes de la primera meitat. Els roig-i-negres són el quart equip, després d’Atlètic Segre, Cornellà i Girona, que s’enduen els tres punts del feu periquito. L’equip de Xavi Morón no està realitzant, ni de bon tros, la millor temporada. L’Espanyol B no ha encadenat tres victòries consecutives, ha perdut dos dels quatre partits del 2018 i ja és quart a la taula. El Reus, empatat a punts amb els blanc-i-blaus, continua ostentant la segona plaça d’ascens directe a Divisió d’Honor.

Mollet i Girona van protagonitzar el partit boig de la jornada, que va acabar en empat a tres al Municipal Germans Gonzalvo. I això que el matx pintava bé pels gironins, que van marxar al descans amb un còmode avantatge de dos gols, gràcies a les dianes de Pau Resta i Pep Piany. Marçal Boira va escurçar distàncies pels vallesans al 49’, però Pep Piany fer l’1-3. I en només tres minuts, el Mollet va igualar el marcador. Els gols de Marçal Boira, que va completar un doblet, i Joel Delgado van esgarrapar un punt pels vallesans, que estan a nou punts del Reus, encara que amb un partit menys, i continuen en la lluita per assolir l’ascens a Divisió d’Honor. El Girona es manté sisè amb 34 punts.

Eufòria a Palamós pel retrobament amb la victòria // Foto: Dani Gómez

El Cornellà va tornar a guanyar i ja suma dues victòries consecutives a casa, ambdues per la mínima diferència. I ho va fer davant el Jàbac Terrassa, que cau per segona jornada consecutiva. Un solitari gol d’Albert Portas al minut 36 de partit va ser suficient perquè els del Baix Llobregat aconseguissin els tres punts, sumin quatre jornades sense conèixer la derrota i es mantinguin setens amb 33 punts. Els egarencs, per la seva banda, són tretzens amb 23.

El Palamós va acabar guanyant un partit que tenia perdut fins als últims minuts del matx. L’Atlètic Segre, que es va avançar al marcador gràcies a un gol de Jordi Ars al 23’. Els lleidatans, però, no van saber tancar el partit i els de la Costa Brava ho van aprofitar. Raúl Álvarez, al 77’, va empatar el duel i Ayoub Borbata, tres minuts després, va donar els tres punts al Palamós, que li permeten seguir allunyant-se de la zona calenta de la classificació. L’Atlètic Segre, amb tres derrotes seguides, és onzè amb 25 punts.

El Nàstic de Tarragona B sembla que ha agafat ritme de creuer. Els homes de Dani Vidal, després de guanyar el Jàbac per 0-3 la passada jornada, van repetir resultat, però aquest cop a casa i davant el Sants. Óscar Gómez (15’), José Manuel Fernández (68’) i Sergio Rodríguez (89’) van permetre als tarragonins sumar tres nous punts i col·locar-se desens amb 26 punts. El Sants, que ha perdut cinc dels darrers sis partits, baixa a la dotzena plaça amb 24.

El Badalona, deu jornades després

Així va celebrar el vestidor del Nàstic B el triomf davant el Sants // Foto: José Fernández

Cap ratxa és per sempre. I menys si es tracta del grup 7 de la Lliga Nacional Juvenil. Després d’una llarga travessia pel desert, que ha durat ni més ni menys que nou jornades, el Badalona va tornar a guanyar. I amb contundència (4-2), enfront d’un rival que també està en hores baixes: el Llagostera.

Les dianes de Carlos Polo (8’), Jan Calvillo (10’) i Rubén Sánchez (39’) pràcticament van sentenciar el matx encara a la primera part. Christian Duran, recent començada la represa, va posar picant al partit. Però el Badalona no es va voler complicar la vida i Carlos Polo, de nou, va establir el quart a l’electrònic. Abel Fàbregas, a deu minuts pel final, va maquillar el resultat. El Badalona, quinzè, és a un punt de sortir del descens. El Llagostera, en canvi, és qui marca la mateixa zona de descens.