El Barça B és una piconadora però l’Espanyol B no es rendeix

El segon juvenil blaugrana va vèncer el Manresa i el blanc-i-blau, davant el Nàstic B. Europa i Reus, cada cop més a prop de l’ascens

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia

Ansu, amb un hat-trick, va liderar la victòria blaugrana // FOTO: FC BARCELONA

El Barça B no descansa. El conjunt de Denis Silva va resoldre amb contundència el duel davant el Manresa (5-0). El màxim golejador del Grup 7 de la Nacional Juvenil, Nils Mortimer, va obrir i tancar la llauna. Pel mig, Ansu va anotar un hat-trick, amb un repertori golejador excepcional: al primer toc, després d’una jugada individual fantàstica i fent una mitja volta per acabar creuant la rematada. El Barça B suma dos triomfs consecutius i continua liderant la taula després de 28 jornades disputades. El Manresa continua en una delicada situació, ja que és penúltim amb 24 punts. MARCADOR 29aJORNADA i CLASSIFICACIÓ

L’Espanyol B va fer la seva feina i va vèncer el Nàstic de Tarragona B a la Ciutat Esportiva Dani Jarque (3-1). Els de Xavi Morón, això sí, van haver de remuntar el gol inicial de Marc Álvarez als tres minuts de joc. Ben aviat, al 5’, Erik va establir l’empat. I no va ser fins al tram final que els blanc-i-blaus no van desfer l’empat. Quan faltaven 20 minuts pel final, Jofre Carreras fa posar en avantatge l’Espanyol B i, al 83’, Kenneth Soler va certificar la victòria periquita. Per tant, els blanc-i-blaus continuen a només un punt del Barça B.

Damm B i Llagostera van empatar en duel trepidant sota una lleugera pluja al Feliu i Codina (1-1). El cert és que tots dos conjunts van poder endur-se els tres punts, perquè van disposar d’oportunitats suficients per fer-ho. Però va ser el Llagostera, flamant campió del MIC2018, qui va colpejar primer, gràcies a una diana de Gerard Mercader. Al tram final, en una jugada enrevessada, Karim L’Koucha va enviar la pilota al fons de la xarxa per rescatar un punt per l’equip cerveser, que és tercer amb 56 punts, a 4 de l’Espanyol B. Els de la Costa Brava, per la seva banda, són catorzens amb 31.

Girona B i Europa es van neutralitzar a Torres de Palau (1-1). En un partit on s’ha imposat la igualtat, l’Europa ha fet una nova passa cap a l’objectiu de l’ascens. Iñaki Villalba ha avançat els escapulats, però, a la mitja hora de joc, Alejandro Muñoz ‘Muñi’ ha establert l’empat definitiu, que deixa el Girona B setè amb 40 punts. L’Europa suma un nou punt i continua quart amb 52, els mateixos que el Reus.

El Reus, amb Saúl Rodríguez

La solidaritat del Reus amb Saúl Rodríguez // FOTO: CF REUS D.

El Reus està una mica més a prop de l’ascens a Divisió d’Honor. El conjunt de la capital del Baix Camp, que va lluir una pancarta de suport a Saúl Rodríguez, que va ser operat amb èxit de la tíbia i el peroné aquesta setmana. Al terreny de joc, els roig-i-negres va empatar amb el Jàbac Terrassa (2-2) en un partit amb moltes alternatives, que es va resoldre amb un gol de Pau Retuerto al minut 89. Abans, Arnau Gil havia remuntat, amb un doblet, el gol inicial del visitant Lansana Diawara. El Reus ara és cinquè amb 52 punts. Els egarencs, en canvi, són vuitens amb 37.

El Badalona va fer un pas de gegant en la seva recerca de la permanència, després de superar el Cornellà B a casa (2-1). Carlos Polo, que ja és el segon màxim golejador del Grup 7 de la Lliga Nacional Juvenil (18 dianes), va obrir la llauna. Arnau Jiménez, encara a la primera part, va igualar l’electrònic. I al 75’, de penal, Carlos Polo li va donar tres punts vitals al Badalona, que és quinzè, ja fora del descens, amb 30 punts. El segon juvenil verd, per la seva banda, ocupa la sisena plaça amb 45 punts.

El Sabadell ha deixat escapar una bona oportunitat per treure el cap. Els arlequinats rebien l’Atlètic Segre i només han pogut treure un punt, que els serveix per trencar una ratxa de tres derrotes seguides. Jordi Ars, al quart d’hora de joc, va avançar els lleidatans. I Juan José Moreno, a la mitja hora, va empatar el matx. Amb aquest punt, el Sabadell continua últim amb 19 punts, mentre que l’Atlètic Segre és novè amb 35 punts.

El Josep Maria Gené va aconseguir els tres punts davant el Sants i està més viu que mai en la lluita per la permanència. L’equip barceloní va superar el Sants, amb gols d’Iker i Jaques i va assaborir la victòria, després de cinc jornades sense fer-ho i ara són setzens amb 25 punts, a cinc del Badalona, que marca la permanència. Els blanc-i-verds, per la seva banda, són dotzens amb 33 punts.

Finalment, en la jornada de dissabte es va haver de suspendre el Mollet – Palamós perquè, degut a la pluja, el terreny de joc del Municipal Germans Gonzalvo estava impracticable.