El Barça B és més líder i l’Europa i el Reus, a un punt de Divisió d’Honor

El segon juvenil blaugrana empata, però el seu rival, l’Espanyol B, va perdre. El conjunt gracienc i el reusenc haurn d’esperar una jornada més per ascendir a Divisió d’Honor

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
El Nàstic va esgarrapar un punt el tram final // Foto: Víctor Salgado

El conjunt de Denis Silva no va saber mantenir una diferència de dos gols al marcador i va acabar empatant amb el Nàstic de Tarragona B. El duel de filials, això sí, va començar monopolitzat pel Barça B, que mitjançant Lucas de Vega i Konrad de la Fuente ja guanyava als 20 minuts de partit. Al tram final, però, el conjunt grana, que encara no està salvat, va treure l’orgull i va igualar el matx. JORNADA 30a i CLASSIFICACIÓ

Un doblet d’Aleix Ruiz (70’ i 88’) va fer possible la fita d’empatar a casa del líder. El Barça B, tot i l’empat, augmenta la diferència amb l’Espanyol B, ja que el conjunt periquito va perdre el seu partit.

I és que el Cornellà B, en el partit avançat de la trentena jornada de lliga, li va etzibar una golejada (6-2). La diana de Kenneth Soler, al minut 10, preveia una tarda plàcida per l’Espanyol B, però els verds van reaccionar. I de quina manera. Miguel Hernández i Eric Fedda, encara al primer acte, van capgirar el marcador. A la segona part, Albert Portas i el mateix Miguel Hernández, amb un doblet cadascun, van sentenciar els homes de Xavi Moron. Kenneth Soler va maquillar el resultat al darrer minut de joc.

La Damm B va caure al camp del Badalona, que gràcies a aquesta victòria fa una passa molt important en la seva lluita per mantenir la categoria. Amb 33 punts, el Badalona és catorzè, fora del descens. Els dos únics gols del partit, obres de Pep Prudencio i Carlos Polo, màxim golejador del Grup 7 de la Lliga Nacional, van ser suficients per batre els cervesers, que fa dues jornades que no guanyen però es mantenen tercers a la classificació.

L’Europa es queda a un punt de l’ascens // Foto: Fran Capell

L’Europa, a punt

És qüestió de dies que el conjunt gracienc sigui equip de Divisió d’Honor. Si empata o guanya o empata la setmana vinent a Reus, haurà assolit l’objectiu. En el partit d’aquesta jornada, es va trobar amb un bon Josep Maria Gené, que va plantar cara fins al final. Kengo va inaugurar el marcador als cinc minuts de joc, però aviat va empatar el Gené mitjançant David Reyes. Abans del descans, Ricki va aprofitar un error del porter visitant per fer el segon per l’Europa. Quan faltaven 20 minuts pel final, Carlos Mario, amb un golàs, va establir el definitiu 2-2, que deixa el Gené dissetè amb 26 punts.

El Reus tampoc no va ser capaç de certificar el seus ascens matemàtic a Divisió d’Honor, ja que va empatar (2-2) amb el Sants al Camp de l’Energia. Rafa Ribeiro, al 22′, va avançar els roig-i-negres, però, vuit minuts després, Calabia va empatar el duel. El Reus va dominar le partit i es va tornar a avançar al marcador mitjançant Iker Goujon, però de nou va trobar la rèplica del Sants: Marc Casas va fer el definitiu 2-2, que deixa els reusencs a un punt de Divisió d’Honor.

L’Atlètic Segre va passar per damunt del Girona al Municipal Ramon Farrús (4-1). Adri Espinar, per partida doble, Jonathan Dubasin i Joel Casals van ser els autors dels gols lleidatans. Pau Resta, a l’últim minut, va fer el gol de l’honor pel Girona, que continua setè amb 40 punts.

El Llagostera passa per un bon moment de la temporada, i és que només ha perdut un dels darrers cinc partits de la Lliga Nacional. Els blaugranes van derrotar el Jàbac Terrassa (0-2) i continuen allunyant-se del descens. Pol Muniesa, de penal, i Gerard Mercader, al tram final, van permetre al Llagostera sumar tres punts més. Els egarencs, amb 37 punts, són novens.

El Palamós no va tenir problemes per derrotar el Sabadell a casa i s’enfila fins a la desena plaça, encara que no està matemàticament salvat. En 20 minuts magnífics, els gironins es van posar 3-0, gràcies al hat-trick  de Raúl Álvarez (5’, 10 i 20’). Xavi Torres, al 85’, va retallar diferències, però ja era tard. A més, el Palamós va sentenciar el matx amb el 4-1, obra de Pau Aguiló. El Sabadell és últim amb 19 punts.

El Manresa va derrotar el Mollet per la mínima i agafa aire. Els del Bages van aconseguir els tres punts després de dues derrotes consecutives i encara estan vius en la lluita per la permanència, ja que són setzens amb 27 punts i avancen el Josep Maria Gené. Les dianes de Bernat Gargallo, al 65’, i Soufian Grana, cinc minuts més tard, van ser suficients per derrotar els vallesans, que van escurçar distàncies mitjançant David López i són onzens amb 35 punts.