El Barça atropella rivals i l’Europa es col·loca segon

Els blaugranes es desfan amb facilitat del Badalona i l’Europa i el Mollet es mantenen en posicions d’ascens a Divisió d’Honor

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Els blaugranes van atropellar el Badalona // FOTO: Víctor Salgado

Després de dos triomfs per la mínima, precedits de tres empats, el Barça B torna a treure les ungles. El conjunt de Denis Silva va atropellar el Badalona a la Ciutat Esportiva Joan Gamper (6-2) i es manté com a líder indiscutible del grup 7 de la Lliga Nacional Juvenil després de 15 jornades disputades.

Lucas de Vega va obrir la llauna als tres minuts de joc. I a la segona meitat va venir el festival golejador. Fati, De Vega i Adrián Bernabé van augmentar la distància. Jan Calvillo va retallar diferències, però Fati va colpejar de nou. Carlos Polo, al 87’, va tornar a marcar pel Badalona i, dos minuts després, Fati va completar el hat-trick i va establir el definitiu 6-2. El Badalona, catorzè, està a un punt del descens.

L’Europa ja és segon. Els escapulats, que acumulen quatre jornades seguides guanyant, escalen fins la segona posició després de vèncer amb comoditat el Llagostera (0-3) i l’ensopegada de l’Espanyol B davant el segon juvenil de la Damm. Javi Fernández, a porteria buida, va obrir la llauna a la primera meitat. I Joel Jorquera, al contracop, i de nou Javi Fernández van sentenciar el matx. El Llagostera, que no guanya des de finals d’octubre, és només a un punt del descens.

Damm i Mollet, imparables

La Damm de Francesc D’Assís va vèncer l’Espanyol B a casa // FOTO: Twitter Francesc D’Assís

La Damm B va vèncer l’Espanyol B al Feliu i Codina en un partit amb forces alternatives, que va provocar que els blanc-i-blaus perdessin la segona posició a la taula. Marc Padilla i Jaume Ballesteros van colpejar per partida doble els periquitos. Al 68’, Juan Mahicas va escurçar distàncies, però, deu minuts després, Joan Bergé va sentenciar pels cervesers, que fa cinc partits que no perden i ja són sisens.

El Mollet està intractable. Les tres victòries consecutives i les quatre jornades sense perdre així ho demostren. El últim triomf ha estat enfront el Cornellà B, que només ha guanyat un dels darrers set partits. Els vallesans, en una extraordinària segona meitat, van superar els del Baix Llobregat gràcies als gols de Marçal Boira, Guillem Font i Sergi Gómez. El Mollet, quart, és a la zona d’ascens a Divisió d’Honor, mentre que el Cornellà B cau fins la vuitena plaça.

El Reus va trencar la sangria de resultats i va aconseguir una victòria balsàmica davant l’Atlètic Segre (1-0). El màxim realitzador dels roig-i-negres, Imad El Kabbou, va fer l’únic gol del partit, que permet al Reus no allunyar-se del Mollet, principal competidor en la lluita per l’ascens. Els lleidatans perden un lloc i ara són desens.

El Girona B va remuntar el matx a Torres de Palau i va acabar guanyant el duel davant el Manresa per la mínima (2-1). Als cinc minuts, Luis Fernández va avançar als del Bages, però els gironins van saber reaccionar. El màxim golejador del grup 7 de la Nacional Juvenil, Alejandro Muñoz, va establir l’empat passada la mitja hora i, a les acaballes del partit, Ivan Amoedo va donar els tres punts als locals, que ja són setens. El Manresa, dotzè, es queda a només dos punts del descens.

El Sants continua amb pas ferm a la Lliga Nacional Juvenil i ja trepitja la novena plaça, després de sortir victoriós a Terrassa davant el Jàbac (0-3). Després d’un primer acte sense gols, els barcelonins van sortir amb una mentalitat diferent a la segona meitat i van fer tres gols, obres de Bernat Arnal, Javier Diezleones i Alex Otero en pròpia porteria. Els egarencs, que només han guanyat un dels darrers nou partits, continuen en zona de descens.

Nou jornades després

El Palamós va aconseguir una àmplia victòria davant el Josep Maria Gené al Municipal de l’Àliga (1-4). Els de la Costa Brava, que feia gairebé dos mesos que no guanyaven, van aprofitar els erros dels locals i van resoldre el partit després del descans. Iker, al 18’, va empatar el gol matiner d’Ayoub Borbata al primer minut. Llorenç Busquets, Pol Lozano i Enric Genís, aquest últim a la segona part, van donar els tres punts al Palamós nou jornades després, que ara es col·loca onzè amb 18 punts. El Gené es manté penúltim classificat.

Sabadell i Nàstic de Tarragona B continuen en zona de descens després d’empatar al Poliesportiu Olímpia en un matx amb dues parts ben diferenciades (3-3). A la mitja hora de joc, Óscar Gómez, per partida doble, i Aleix Céspedes ja havien perforat la xarxa arlequinada. Però el Sabadell no es va rendir i Wilber Hurtado, Alex Hernando i Aleix Vilà, a l’últim minut, van igualar el partit, per deixar ambdós equips encara en la zona de descens a Preferent.