Mentre el Santboià s’allunya de les primeres places, el San Cristóbal consolida el seu lideratge seguit molt de prop pel Balaguer. A sota, la història de sempre: el Morell es despenja com a cuer

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Una altra jornada trista pel Santboià a casa // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

La irregularitat mostrada pel Santboià en aquestes 12 jornades li comença a passar factura i s’allunya del seu únic i principal objectiu de la temporada, l’ascens a Tercera.

Després del gran debut de Piti Belmonte amb la victòria contra el Sant Ildefons, aquest cap de setmana ha tornat a caure derrotat en el partit de la jornada.

Dos dels teòrics ‘gallets’ de la categoria i que, a priori, haurien de lluitar per pujar es van veure les cares al Joan Baptista Milà. Era la gran oportunitat dels de Piti de guanyar i apropar-se als llocs privilegiats però un solitari gol de cap d’Isaac Solanes al minut 39 li va bastar al Balaguer per emportar-se els tres punts i, de pas, infligir un cop molt dur al conjunt del Baix Llobregat.

El San Cristóbal es consolida

Ao va ser clau contra el Viladecans // FOTO: Sandra Vericat

Si el Balaguer va fer els seus deures, el Sant Cristóbal no va ser menys i va aconseguir la victòria per la mínima contra el Viladecans. L’indiscutible protagonista del partit va ser Ao, qui amb el seu doblet va posar per davant al conjunt egarenc. Primer de penal al minut 31 i després al 73, aprofitant que un jugador visitant es trobava fora del camp amb sang. Tot i el marcador, els de Raúl Paje van continuar intentant-ho i van aconseguir reduir diferències al 89’ mitjançant Roger.

Amb aquesta victòria els de Terrassa continuen líders en solitari i es consoliden al capdavant.

EFAC i Vilanova, més a prop de la zona alta

Dos han estat els equips més afavorits per l’ensopegada del Santboià. EFAC Almacelles i Vilanova després dels seus triomfs s’apropen cada cop més als dos primers llocs i el Balaguer ja pot sentir el seu alè al clatell.

Aquesta jornada els dos conjunts afrontaven dos encontres molt diferents. L’EFAC s’enfrontava al cuer, mentre que el Vilanova ho tenia més complicat en rebre al Vista Alegre.

Els d’Almacelles no van tenir pietat del Morell que va sortir golejat del Municipal. Quatre gols, un de Roger Canadell i un hat-trick d’Héctor, l’últim gol de penal, van acabar amb qualsevol esperança pels de Tarragona de sumar la seva primera victòria de la temporada.

A l’Alumnes Obrers, el Vilanova va haver de remuntar per guanyar a un Vista Alegre que no podia comptar amb el seu davanter Cano per lesió. Els visitants van avançar-se amb un gol de Jarabo al minut 33. No va ser, fins ben entrada la segona meitat quan els vilanovins van poder capgirar el marcador amb els gols de Codina al 73 i Gallardo al 84.

Duels directes

El derbi de Ponent va ser per l'At. Alpicat // FOTO: FutbolAlpicat
El derbi de Ponent va ser per l’At. Alpicat // FOTO: FutbolAlpicat

La part mitjana-baixa, cada cop està més ajustada i cada cop, els duels directes són més freqüents. Aquests ha estat la tònica durant aquest cap de setmana.

El Municipal de Gardeny es preparava per viure el derbi entre el Lleida Esportiu B i l’At. Alpicat. Un derbi que no va defraudar a cap de les dues aficions, ja que va ser un matx molt obert i amb ocasions per tots dos, sobretot a la primera part. Als segons 45 minuts i quan semblava que el gol cauria a la banda blava, Caste la va clavar per l’escaire posant el 0-1 al lluminós i aconseguint, d’aquesta manera, el primer triomf com a visitant dels de Mena.

Una altra victòria per la mínima, aquesta com a local, la va aconseguir el Vila-seca contra la Rapitenca. Els d’Edu Franco-qui va acabar expulsat al minut 77- van haver d’esperar fins al minut 89 per obrir la llauna amb un gol de Valerio. Al mateix minut, els visitants es van quedar amb 10 per l’expulsió d’Uri Benito per doble groga. Tres punts d’or pels del Camp de Tarragona que s’allunyen del descens i es queden a un punt del seu rival.

Potser el duel més interessant i més igualat va ser el que es va jugar a Les Comes entre Igualada i Rubí. Dos conjunts amb l’objectiu de guanyar tres punts que els apropessin a la salvació però que arribaven al partit amb dinàmiques oposades. La dinàmica positiva dels de Gimeno es va imposar i els seus només van necessitar 25 minuts per posar el 2-0. Carles Güell i Iker van ser els artífexs dels gols. A la segona part, Sebas va reduir diferències al minut 51 però Eric va tornar a posar distància al 68. L’últim gol de l’encontre el va fer Aleix posant el 3-2 final al marcador.

El Jesús i Maria s’enfonsa

El Jesús i Maria va patir l’altra golejada de la jornada. Dues derrotes consecutives i 8 gols en contra per un conjunt ebrenc no era el millor panorama per rebre al Sant Ildefons. Adrià al minut 25 aconseguia igualar el gol inicial de Pedro Bilbao. Tanmateix, 4 minuts de bogeria als segons 45 minuts van condemnar als d’Aliau. Adri al 63, Iván al 65 i Yeray al 67 van desequilibrar el matx. Els locals van jugar amb deu els últims 15 minuts després de l’expulsió de Pau Roda per doble groga. Una expulsió de rècord. Va entrar al camp al minut 66 i va marxar al 75’.

Per cert, el golàs d’Ivan Garcia mereix ser destacat. Atenció a les imatges que ens brinda ‘La Xarxa’,

En el darrer matx de la jornada, Reus B Cambrils i Suburense van signar taules en l’únic empat del cap de setmana.

Xavi Fabra va marcar pels roig-i-negres al minut 8; gol neutralitzat pel visitant Marc Navarro 10 minuts abans del descans. A la segona meitat, Víctor Garrido va tornar a avançar al filial reusenc, mentre que Pascua al 89, va tornar a equilibrar l’encontre. Amb el 2-2 el marcador ja no es mouria.