L’Europa s’abona als quarts

Això es dedueix, ara per ara, dels resultats assolits pels equips de Tercera Divisió i Divisió d’Honor Juvenil del CE Europa. La clau? la seva decidida i valenta aposta promesa per la pedrera

Els dos primers equips graciencs només reben alegries/ FOTO: FRAN CAPELL

Coincidència o no, la realitat situa als dos primers equips del CE Europa en una envejable quarta plaça tant en el Grup V de la Tercera Divisió com en la Divisió d’Honor Juvenil. Els jugadors que dirigeix David Vilajoana, amb un partit menys, estan a 7 punts del líder Llagostera, que descansarà aquest cap de setmana, a només 1 del tercer (Granollers) i a 3 del segon (Prat).

Els escapolats, que van afrontar un primer cicle amb resultats irregulars en el qual van combinar 3 triomfs, 4 empats i 3 derrotes, es mostren intractables en aquestes últimes quatre jornades. Això li ha servit per assegurar-se una quarta plaça compartida amb l’Horta a sis per al final de la primera volta. Amb un balanç de 22 gols anotats (un menys que els d’Alsina i els mateixos que La Pobla), i 13 en contra, han aconseguit 11/21 punts disputats en el Nou Sardenya per 14/21 jugats a domicili.

La clau en la qual coincideix la majoria d’aficionats sobre aquest nou Europa és el grup que ha sabut treballar el nou tècnic Vilajoana des de la seva arribada aquest passat estiu des del filial. Va prometre treball, l’única cosa que podia prometre, va complir amb el que la desesperada junta que presideix Victor Martínez li va demanar després d’una herència enverinada i en bona mesura ha estat per mantenir-se fidel als seus principis. Donar pas als xavals de la pedrera li està donant benefici. La presència de Josa, Guillin, Torrentbó, Soto, Varona, Javi Prats o Xavi Camps al costat de veterans il·lustres com Alberto González o Alex Cano es tradueix en èxit. Aquest treball de pedrera, aquesta aposta de pedrera dóna alegries.

Un juvenil de categoria

I, si el primer equip està quallant un gran curs, li segueix els passos el primer juvenil gracienc en la dificilíssima Divisió d’Honor Juvenil. La plantilla, que dirigeix Gonzalo Riutort des de la passada temporada en la qual va aconseguir l’ascens des de la Lliga Nacional, ha anat a poc a poc guanyant-se el seu lloc i el respecte dels seus rivals. 5 victòries, 4 empats i 2 dues derrotes serveixen per lluitar les primeres places de la Lliga a rivals com Espanyol, Barcelona o Saragossa.

Invictes en el Nou Sardenya (4 victòries per 2 empats) –el líder va empatar- i amb 5 punts obtinguts a domicili dels 15 jugats anivellen l’apartat de gols tant a favor com en contra (12). Impressionant trajectòria d’un nouvingut a aquesta categoria on estan els millors i on l’Europa té el seu lloc.