Doncs al final resulta que SÍ l’hem fet grossa

El 19 de gener, a les 13:29h vam crear el xat de Whatsapp #ChampionsForPedrito, uns dies després de l’Instagram Live d’aquest mitjà amb Juan Pablo Amantini i Óscar Sierra, on a banda de parlar de la bona línia esportiva del CP San Cristóbal, el Negro, com li diem molts dels seus amics de manera afectuosa, va expressar un desig, un desig que aquest 4 de juny es va fer realitat

Guillermina, Juan Pablo i... Pedrito els tres grans PROTAGONISTES d'aquesta ChampionsForPedrito // FOTO: Marc Domingo
Guillermina, Juan Pablo i… Pedrito els tres grans PROTAGONISTES d’aquesta ChampionsForPedrito // FOTO: Marc Domingo

@Javitosanc

https://championsforpedrito.org/

Aquest xat de Futbolcatalunya, format per Juan Pablo, la seva esposa Guillermina i mare de Pedro, la meva dona, Noemí Villén i un servidor, ha estat la sala de màquines d’aquest meravellós projecte, equivalent a una Sala de Reunions d’una multinacional important en alguns moments, ja que des del primer minut no ens van deixar d’arribar idees, disponibilitats i noves propostes i vam haver de gestionar-les, sempre de la mà i amb Pedro per davant.

La idea era clara, un partit de futbol en què recaptar fons per a l’Australian Cobberdog de Pedrito. I, de forma paral·lela, visibilitzar la síndrome Coffin Siris, aquesta maleïda malaltia minoritària que no ha deixat d’importunar els Amantini Marquina des del primer dia de vida de Pedro.

Però Pedro, que és fort i aguerrit com el seu pare, i decidit i valent com la seva mare, no es deixaria doblegar per aquesta pedra pel camí. Hi ha una frase que m’agrada utilitzar en els moments difícils: “Com més pedres trobi en el meu camí, més gran serà el meu castell”. Doncs el de Pedro, el de la família, és enorme. Perquè han transformat qualsevol dificultat en oportunitat, des del positivisme i la superació. L’hem fet Grossa, Pedrito!.

Pedrito, Amantini
Presentació del partit solidari ‘Champions For Pedrito’ a L’Hospitalet // FOTO: CELH

L’HEM FET GROSSA, PEDRITO!

I amb aquesta visió, arrenquem el projecte. Un projecte per voler, per creure, per crear, per canviar. Així descrivim el nostre moviment solidari quan ens pregunten com des d’un tuit hem pogut embolicar tot això.

En primer lloc sabíem clarament què volíem aconseguir, quines eren les necessitats. Ens va tocar CREAR propostes, somiar accions, inventar situacions… Hem estat imaginatius i creiem que des del primer moment hem estat cauts però confiats. Hem anat pas a pas, construint una imatge sòlida del projecte i fent una correcta difusió a les xarxes socials, una eina vital per a nosaltres. I ens va tocar CREURE, i ens ha resultat molt fàcil. Perquè no només vam creure nosaltres, sinó que van començar a creure centenars de persones en el projecte. L’hem fet Grossa, Pedrito!.

UN PROJECTE PER VOLER I CREURE

Amics, familiars, coneguts, desconeguts, personalitats, empreses, administracions,… Ha estat tan fàcil créixer al costat de tantes bones persones. Creiem que hi ha moltíssima gent amb ganes d’ajudar i nosaltres els hem donat el motiu, un motiu de pes perquè Pedrito s’ha convertit en un heroi per a tots els que n’anaven sabent. I hem CANVIAT.

Aquest projecte ha transformat qualsevol persona que ha estat en contacte, directe o indirecte. Ha transformat el futbol català, ho ha unit en una causa noble i bonica com es va poder veure dissabte. 66 jugadors de diferents gèneres i categories, més de 20 persones entre els cossos tècnics dels dos equips i un club i una ciutat bolcats amb l’esdeveniment.

Un esdeveniment amb imatges inesborrables, amb la sacada d’honor de Pedro, amb un espectacle de 90 minuts on el resultat va ser el menys important (tot i que el meu equip va guanyar el de Juan Pablo Amantini), un ambient immillorable a les grades, un dia molt emotiu per a tots els que formem el #ChampionsForPedrito… En definitiva, un dia per a ell, un dia per a Pedro, el seu dia… L’hem fet Grossa, Pedrito!.

Javi Sánchez Camacho i Juan Pablo Amantini, amb els àrbitres que també van participar en la festa // FOTO: Jordi Mestres
Javi Sánchez Camacho i Juan Pablo Amantini, amb els àrbitres que també van participar en la festa // FOTO: Jordi Mestres

EL FUTBOL CATALÀ S’HA TRANSFORMAT

Sempre penso que des del primer minut aquest ha estat un projecte guanyador. Fins i tot sense haver aconseguit ni un euro, ja estàvem guanyant. El guany personal i emocional del #ChampionsForPedrito, aquell projecte que ens ha enomorat a tots, no té preu.

Gràcies a tots per creure, per sumar, per acompanyar-nos, per ajudar-nos, per recolzar-nos i créixer al nostre costat.

El partit de dissabte va ser la cirereta del pastís d’uns mesos d’infart, però no ens acomiadem, ChampionsForPedrito no s’acaba aquí… Tenim més propostes i ja estem pensant en la segona edició del partit. Nosaltres seguim treballant i en Pedro us continua necessitant. I mirant enrere…

DONCS AL FINAL RESULTA QUE SÍ L’HEM FET GROSSA…