Doble demanda “per higiene” pel NO Catalunya-Mali

Gairebé un any després, la Federació Catalana reacciona amb una doble demanda contra els agents i la companyia d’assegurances per la NO disputa del Catalunya-Mali

Fins a 13 directius més executius i empleats van acudir a la presentació del NO Catalunya-Mali el 18 de maig del 2023 // FOTO: FCF
Fins a 13 directius més executius i empleats van acudir a la presentació del NO Catalunya-Mali el 18 de maig del 2023 // FOTO: FCF


@ManuelSeguraM

Dotze mesos després de la NO celebració del partit amistós Catalunya-Mali al Camp d’Esports de Lleida (homenatge a Bojan Krkic), l’encara president de la Federació Catalana, Joan Soteras, s’ha decidit a presentar demandes contra totes les parts implicades.

De fet, ja ha enviat els corresponents escrits a les parts litigants. És a dir: a l’empresa contractant de Mali (TSM) i a la companyia asseguradora (Circles Group), on està inclòs el mediador (Ribé & Salat). Soteras ha repetit davant els seus afectius directius que ho fa “per higiene” encara que li han hagut de refrescar la memòria en diverses ocasions.

CATALUNYA-MALI: “PER HIGIENE” I ‘PULCRITUD’

No obstant això, la FCF no es queda només a la justícia ordinària sinó que ha sol·licitat un arbitratge davant el TAS (Tribunal d’Arbitratge de l’Esport, seu a Suïssa) contra els agents.

Només han trigat dotze mesos a posar-se mans a l’obra i perquè a Soteras li va entrar un ‘atac’ d’“higiene” i va ordenar demandar a tot aquell que tingués relació amb el cas.

Al seu costat, sempre ‘informats’, la junta executiva i els seus fidels José Miguel Calle, director general, i Oriol Camacho, encara secretari general. Mentre el primer demanava pressupost de l’operació jurídica perquè és “pulcro“, el segon es limitava a prendre nota.

Que prengui nota el futbol català del que costa la ‘festa-Selecció’ de Soteras i els seus per a satisfacció més dels polítics (això diuen), que després no van, que per pròpia convicció.

Catalunya-Mali, una imatge per al record de Joan Soteras i Bojan Krkic // FOTO: FCF
Catalunya-Mali, una imatge per al record de Joan Soteras i Bojan Krkic // FOTO: FCF

NÚMEROS I DESPESES

La FCF reclama, després d’haver abonat 120.000€, aquestes quantitats:

 200.000€ com a quantitat total a Circles Grup
– 150.000€ davant el TAS enfront de TSM.


– El pressupost jurídic que va sol·licitar l’autoqualificat “pulcro” Calle puja uns 20.000€ encara que l’habitual lletrada federativa (i personal de Soteras) sol aplicar un 50% de descompte.

Per cert: el TAS arbitrarà previ dipòsit de 12.000€ francs suïssos que ja han enviat els clubs catalans.

Ara com ara, la companyia mediadora ha confirmat a aquesta Redacció la recepció de la querella interposada per la Federació a l’asseguradora de Luxemburgo, Circles Group. També ho ha fet l’agent de TSM.

NOTA DE RIBÉ&SALAT (MEDIADOR)

A més, Ribé&Salat, companyia de assegurances mediadora entre Circles Group i la FCF, ens ha comunicat que:

RibéSalat és un corredor d’assegurances, i la seva funció és intermediar entre assegurats i companyies asseguradores. És important recordar que els corredors no assumeixen el risc de les pòlisses, sinó que faciliten la transacció entre el client i la companyia asseguradora qui, en cas d’un incident cobert per una pòlissa, tindrà la responsabilitat de pagar a l’assegurat.

En el context d’un procés d’indemnització, és obligatori que l’assegurat presenti la documentació que validi la procedència de la reclamació per determinar la legitimitat de l’assegurat a rebre el pagament corresponent conforme a les clàusules estipulades en el contracte. Per tant, el compliment d’aquest requisit per part de l’assegurat és fonamental per facilitar un procés fluid i eficient de compensació per part de l’asseguradora.

RibéSalat és un corredor d'assegurances que treballa habitualment amb la Catalana // FOTO: FCF
RibéSalat és un corredor d’assegurances que treballa habitualment amb la Catalana // FOTO: FCF

En aquest cas, RibéSalat no ha rebut la documentació necessària exigida per l’asseguradora que confirmi la causa de força major i, per tant, no pot traslladar la informació a la companyia perquè iniciï el procés d’indemnització.

La relació professional entre RibéSalat i la Federació Catalana de Futbol s’estén a molts anys enrere, període en què el bróker d’assegurances ha treballat per satisfer les necessitats asseguradores de l’entitat esportiva. RibéSalat reitera el seu compromís de col·laborar activament amb l’objectiu d’aclarir aquesta situació el més aviat possible.

CRONOLOGIA DE FETS

6 ABRIL 2023SIGNATURA CONTRACTE Catalunya-Mali

14 ABRIL 2023ANUNCI del partit Catalunya-Mali per part de la FCF

18 MAIG 2023- Presentació a Lleida amb la presència de 13 directius federatius (quilometratge i dietes) més els corresponents executius i empleats

31 MAIG 2023Carta de la Federació de Mali a TSM on per “CAUSA DE FORÇA MAJOR” no podran desplaçar-se a Catalunya.

Tot sembla indicar que el NO partit Catalunya-Mali quedarà en un cartell i en els jutjats // FOTO: FCF
Tot sembla indicar que el NO partit Catalunya-Mali quedarà en un cartell i en els jutjats // FOTO: FCF

1 JUNY 2023– Triple correu enviat a la Catalana (Soteras-Calle-Camacho) per part de TSM on es comunica la negativa de Mali per ‘circumstància sobrevinguda de força major’. Per descomptat no es fa cap referència a la situació per la qual passa el país africà on una junta militar ordena i mana.

És més, l’habitual agència de contractació i intermediació (més de 10 anys de col·laboració amb la Catalana) ofereix a Soteras-Calle la possibilitat de trobar un altre rival per a la mateixa data o en qualsevol altra finestra FIFA amb el mateix rànquing. La resposta va ser que es RESOLGUI el contracte.

CORREUS I REUNIONS

1 JUNY 2023- COMUNICAT OFICIAL FCF de ‘RENÚNCIA de la Federació de Mali per ‘CAUSA DE FORÇA MAJOR’.

5 JUNY 2023– TSM recorda que el contracte no està cancel·lat sinó suspès cautelarment i adverteix de les conseqüències.

6 JUNY 2023– Carta de la FCF on se sol·licita a TSM més informació sobre suspensió del partit.

8 JUNY 2023– L’advocada federativa Barbancho insisteix per burofax que el partit està cancel·lat en 72 hores.

8 JUNY 2023DATA, EN PRINCIPI, MARCADA per a la disputa del partit.

El president Joan Soteras i l'advocada de la Federació María Barbancho, camí dels Jutjats
El president Joan Soteras i l’advocada de la Federació María Barbancho, camí dels Jutjats

9 AGOST 2023– Es coneix oficialment que el president de la Federació de futbol de Mali Mamadou Toure ‘Bavieux’ va ser detingut per “danys a la propietat pública”

18 AGOST 2023 – Després de diversos correus, nova reunió Calle, director general-TSM, a Abrera, i cita per a parlar amb el president.

26 SETEMBRE 2023 Reunió, al carrer Sicília, Soteras-Calle-Camacho amb TSM en la qual se li presenta tota la documentació pública del cas. “Amb això del futbol, algunes vegades, els presidents acaben a la presó”, s’arriba a dir. La informació del 9 d’agost ni es trans-coneixia.

NOVEMBRE 2023– Soteras i Calle decideixen demandar per “higiene” i per “pulcro” a les tres empreses participants. D’altra banda queda el Lleida Esportiu a qui també se li deu una quantitat respectable (6.000€) per condicionar el seu camp adjunt per a l’ocasió (50% taquilla)