Diumenge de Rams i de gols al grup 2

Jornada prèvia abans de l’aturada de Setmana Santa i tot segueix igual en la lluita per l’ascens i el descens, en un cap de setmana de golejades

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Santboià no ha donat opcions al Jesus i Maria al Joan Baptista Milà i segueix somiant // FOTO: fcsantboia.cat

Els quatre de dalt es neguen a relaxar-se i guanyen els seus respectius partits a la jornada del Diumenge de Rams. Balaguer i Santboià estaven obligats a guanyar si no volien perdre pistonada i continuar l’estela del líder. Els de La Noguera obrien la jornada dissabte, desplaçant-se fins a Vila-seca amb la intenció de ‘pescar’ un bon resultat contra un equip sumit en una dinàmica negativa de la qual sembla no pot sortir. Dos gols de Galcerán i Adrià Fernández van ser suficients per emportar-se els tres punts del Municipal de Vila-seca. El 0-2 final suposa la tercera derrota consecutiva pels homes d’Edu Franco, que tan sols han aconseguit 2 dels últims 18 punts.

Al matí de diumenge, Santboià i Jesús i Maria, dos conjunts de la part alta, es citaven al Municipal Joan Baptista Milà. Encontre dominat pels locals de principi a fi. Pedro Bravo, Josele i Carlos González s’han encarregat de transformar aquesta superioritat en el 3-0 final. Els de Juan Camilo Vázquez continuen invictes a casa i es refan, d’aquesta manera, de la derrota del passat cap de setmana. Els visitants  continuen a la zona privilegiada de la classificació.

VILANOVA I CASTELLDEFELS PATEIXEN

El Castelldefels s'ha acabat emportant el derbi contra el Viladecans // FOTO: Andrés Burgos (uecastelldefels)
El Castelldefels s’ha acabat emportant el derbi contra el Viladecans // FOTO: Andrés Burgos (uecastelldefels)

A priori, el líder i el segon classificat  tenien els partits més assequibles dels quatre, però els seus rivals van vendre molt cara la derrota. El Vilanova visitava un Reddis necessitat de punts. Un mal inici dels locals va propiciar el gol de Contreras al minut 5. Els de Dani Gimeno van tenir ocasions per ampliar el marcador i fins i tot, van veure com l’àrbitre els anul·lava un gol. La segona part va començar amb una gran ocasió per empatar dels reusencs, però van ser els visitants qui al minut 66 es van tornar a avançar, aquest cop mitjançant Adri. Els del Baix Camp no es van rendir i 5 minuts després, Adri Sales va posar l’1-2, que al cap i a la fi, seria definitiu. El Vilanova va guanyar sense mostrar el seu millor joc i continua líder. Els de Miquel Aguza sumen la seva segona derrota seguida i hauran de continuar lluitant per la salvació.

Per la seva banda, el Castelldefels rebia al Viladecans en el derbi del Baix Llobregat. Ha estat un partit on els locals han aprofitat la seva eficàcia golejadora per trencar i sentenciar en 25 minuts demolidors; Miki Gustà, Raúl Cortezón i Dani Romero han estat els golejadors. Els visitants han començat bé, creant perill sobretot a pilota aturada i no han abaixat els braços en cap moment, ni tan sols amb l’expulsió de Rulo, el millor dels viladecanencs, al minut 75. Tercer triomf consecutiu dels de Miki Carrillo que els permet continuar a dos punts del líder. Els de Raúl Paje no poden aconseguir la seva segona victòria consecutiva. Tot i això, segueixen tres punts per damunt del descens.

L’AMPOSTA S’APROPA A LA SALVACIÓ

Al Municipal d’Amposta es jugava un partit de necessitats. Els ampostins, després de la derrota del Reddis, tenien una gran oportunitat per apropar-se als reusencs i reduir diferències amb el seu rival, el Terrassa 1906. I després de 4 derrotes seguides i 8 partits sense guanyar, els ampostins han capgirat la seva sort en només 35 minuts. Ripollès al minut 2 i Becerra, per partida doble al 14 i al 35 han signat el 3-0 i la historia del partit s’ha acabat. Tres punts importants que els tornen a ficar en la lluita per la salvació.

Qui no ha sabut aprofitar l’ensopegada de l’equip del Baix Camp i continuar somiant ha estat el Torredembarra. Els d’Isaac Fernández viatjaven fins a Igualada, conscients de la dificultat del rival però amb la il·lusió i la moral altes després de l’empat de l’última jornada. Els espectadors de Les Comes han vist la golejada de la jornada, ni més ni menys que 6-1 amb Joni com a únic protagonista de la tarda amb els seus 5 gols.

Remuntada del Suburense a Aiguadolç contra el Sant Ildefons // FOTO: cfsuburense

Els torrencs han estat capaços d’empatar el partit després del primer gol de Joni, però no han pogut contra l’estat de gràcia del golejador igualadí. L’únic punt negre pels de l’Anoia ha estat l’expulsió de Redondo al minut 74. Tres punts que deixen als locals cinquens a la taula i que els permeten seguir invictes a casa. Els del Tarragonès cada dia ho tenen més difícil per salvar la categoria. I si la Torre encara té possibilitats de salvació, qui sembla que ja està desnonat fa mesos és El Catllar, que ha tornat a perdre, aquesta vegada contra el Vista Alegre. Tot i que els visitants han jugat un mal encontre, s’han emportat el triomf del camp catllarenc. Els gols de Marc Zenon, Jordi Cano i dos de Sergio Prieto han donat la segona victòria seguida al conjunt de Castelldefels que es col·loca a la zona mitja de la classificació.

PERSEGUINT ALS DE DALT

Lleida Esportiu B, Suburense i Sant Ildefons començaven la jornada empatats a 38 punts i amb l’objectiu de no despenjar-se de les primeres places. Al Municipal d’Aiguadolç, el Suburense s’ha acabat enduent la partida, remuntant a un Sant Ildefons que s’havia avançat. 20 minuts d’inspiració, amb un gol de Josep Maria Marcè i un doblet de Caparrós, han capgirat el marcador, el qual s’ha acabat de tancar amb el gol de De la Calle a les acaballes. Triomf important pels sitgetans després de tres empats seguits i que permet que avancin al seu rival d’aquest diumenge a la taula. Tot el contrari passa amb els de Javi Gómez, que amb aquesta derrota posen fi a una ratxa de quatre triomfs consecutius.

El filial del Lleida també puja un esglaó a la classificació gràcies a la seva victòria in extremis contra la Rapitenca. Els de la Terra Ferma han hagut d’’esperar fins al minut 90 quan un gol d’Òscar Canadell ha posat l’1 a 0 al lluminós deixant els tres punts al Municipal de Torrefarrera. Tercer triomf seguit a casa dels lleidatans i quarta victòria en cinc encontres. Cop dur pels del Montsià, que no poden guanyar per segona setmana seguida.

EL CLIC DE LA JORNADA

Antoni Teixidó (Jesus i Maria)
No. El de l’esquerra no és un jugador suplent, tot i que porta pitrall. Ni tampoc un company de la premsa gràfica. És Antoni Teixidó, actual entrenador del Jesus i Maria. L’àrbitre Daniel Galera Serrano el va convidar a posar-se aquest afegit a la seva indumentària ja que el veterà tècnic lluïa una samarreta vermella, el mateix color que la vestimenta de l’equip local, el FC Santboià. Per evitar confusions, pitrall a escena. I no sabem si en aquesta imatge li estava recriminant com era d’antiestètica aquesta solució, però potser un altre dia haurà de triar una samarreta d’un altre color // FOTO: fcsantboia.cat