Derrota del líder i festí de l’Alpicat per creure en el miracle

Jornada 30 que ens deixa la derrota del San Cristóbal que obre les portes de l’ascens als seus perseguidors i la golejada de l’Alpìcat que li permet creure en el miracle de la salvació

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Golejada miraculosa de l'Alpicat per seguir creient en la salvació // FOTO: Twitter Futbol Alpicat
Golejada miraculosa de l’Alpicat per seguir creient en la salvació // FOTO: TWITTER ALPICAT

Una jornada menys pel final i moltes coses per decidir. Aquesta és la situació que ens trobem al grup 2 de Primera Catalana. El marge d’error cada vegada és més escàs i d’això els equips són molt conscients. Saben que perdre pot suposar dir adéu als objectius de la temporada i en aquest sentit el líder va ensopegar, obrint la porta als seus perseguidors per seguir lluitant per l’ascens.

En aquesta jornada, el San Cristóbal va enfrontar-se a un Igualada amb els deures fets però amb ganes de guanyar després de 8 jornades sense fer-ho i tornar a portar el somriure als seus seguidors. En un encontre dinàmic, les ocasions més clares i els gols van arribar a la segona meitat. Cabrera al minut 66 va perforar la porteria igualadina per convertir el primer de la tarda. Els locals no van abaixar els braços i la seva persistència va obtenir premi. Primer al minut 75 Baraldes va transformar la pena màxima xiulada pel col·legiat i més tard, al 90, Doblas va culminar la remuntada dels homes de Mestre. Derrota dels parroquians que continuen líders encara que amb tan sols dos punts de diferència amb el segon classificat. RESULTATS i CLASSIFICACIÓ JORNADA 30

Triomf èpic dels diables vermells per continuar a la plaça de promoció d'ascens // FOTO: Twitter FC Martinenc
Triomf èpic dels diables vermells per continuar en plaça de promoció d’ascens // FOTO: TWITTER MARTINENC

Un segon classificat, el Martinenc, el qual va sumar una important victòria a casa de la Rapitenca amb un home menys, patint de valent i de manera èpica. L’expulsió d’Adri Felius al minut 51 per doble amonestació va marcar la darrera mitja hora d’un encontre amb uns primers 45 minuts vius i amb ocasions per a tots dos conjunts. En inferioritat numèrica, els diables vermells van haver de suar i el porter Buetas va convertir-se en el salvador del seu equip evitant els gols dels rapitencs. Quan semblava que el gol local era més que un fet, Chechu al minut 63 va empènyer la pilota al fons de la xarxa un passi de la mort de Miki Poveda. Poc abans del xiulet final, Adri Fernández va aprofitar una bona jugada de Chechu per marcar el segon, portant la tranquil·litat al conjunt barceloní. Tercera victòria seguida dels del Guinardó que continuaran una jornada més en plaça de promoció d’ascens.

Festí de l’Alpicat

I, de les places d’ascens a la part baixa de la taula on en el partit de la jornada, l’Alpicat es va donar un autèntic festí, i una gran alegria a la seva parròquia, a costa d’un Vila seca que es complica la permanència. Els 7 gols endossats als tarragonins deixen ben clar el domini dels alpicatins que no van tardar gaire a obrir el marcador. L’encarregat de fer-ho va ser Kelly al minut 11 en aprofitar un mal rebuig en el llançament d’un córner. 5 minuts més tard, Genís Morera, l’home del matx, roba una pilota i marca a porteria buida el segon de la tarda. El tercer va arribar en una jugada desafortunada on el jugador visitant Arnau va desviar una centrada de Genís Morera al fons de la xarxa. Al 37 el partit es va aturar durant 23 minuts en quedar inconscient Kelly després d’un intent de vaselina i caure a terra. Per sort, només va quedar en un ensurt i el jugador va ser traslladat per les ambulàncies. Poc abans del descans, Vendrell va anotar el quart. A la represa, tres gols més de Vendrell van arrodonir una golejada miraculosa que permet somiar amb la permanència de Primera Catalana als lleidatans.

Olor a Segona

Precisament, contra l’Alpicat aconseguia fa set dies una important victòria una Unificació Bellvitge que, aquest cap de setmana, no va poder repetir triomf. Els d’Hospitalet van viatjar fins a Andorra per enfrontar-se a un equip immers en una dinàmica negativa que volia trencar. Les coses van començar bé pels visitants que van posar-se per endavant al minut 3 quan Roger es va avançar a la sortida del porter Ferran Pol i va fer el primer. Els tricolors no van tardar molt en restablir les taules. De nou Roger, aquesta vegada en pròpia porta, va empatar. A partir d’aquí, l’encontre només va tenir un protagonista: la Uni, que tot i dominar no va poder emportar-se els tres punts. Un empat que no serveix de gaire als homes de Morales que veuen com, a poc a poc, les esperances de salvació s’esvaeixen.

El Valls torna a caure a casa enfront un EFAC que es fica de ple en la lluita pel liderat // FOTO: Twitter EFAC
El Valls torna a caure a casa enfront un EFAC que es fica de ple en la lluita pel liderat // FOTO: TWITTER EFAC

Un punt per sota de la Uni, trobem a un Valls que va tornar a fallar en caure golejat a casa contra l’EFAC i va sumar la seva segona derrota seguida. Semblava que el matx es posava de cara pels de Pallarés quan Matthew al minut 9 va perforar la porteria rival. Els vallencs van aguantar el resultat durant tota la primera meitat i gran part de la segona però Ciru al minut 60 a centrada de Roger Canadell igualava un partit que es va acabar de torçar pels locals amb l’expulsió d’Arnau al minut 69 en veure la vermella directa i el penal xiulat en contra. Joel Chiné es va encarregar de llençar la pena màxima i capgirar el marcador. Amb un home més, els lleidatans van acabar de matar l’encontre amb els gols d’Òscar Canadell i Jordi Martí als darrers minuts.

Tampoc va aconseguir guanyar el Tortosa que continua com a fanalet vermell de la classificació i amb peu i mig a Segona Catalana. Al Gardeny, el Lleida B no va donar moltes opcions als ebrencs, els quals se’n van emportar una maneta. Peco al minut 5 va obrir la golejada. Tot i aquest cop dur, els visitants no van defallir i, Markel al minut 19 va empatar el matx. Edgar al minut 21 en pròpia porta va tornar a posar per endavant als blaus. Al minut 40, el porter tortosí va evitar el tercer gol lleidatà en aturar un penal, encara que no va poder fer res en el gol de Sergi Gómez al 66. Ventura al 76 va retallar diferències però Alpha, amb un doblet, va trencar qualsevol esperança de puntuar dels homes de Víctor Vera.

Permanència aconseguida

Un altre equip lleidatà que estarà la pròxima temporada a Primera Catalana és el Balaguer qui, aquesta jornada, va signar la seva permanència després del seu triomf per la mínima davant del Sant Ildefons. Els espectadors que es van desplaçar fins al Municipal de Sant Ildefons, van poder gaudir d’una primera part intensa, igualada i on el seu equip va colpejar primer mitjançant Moreno al minut 19. Els visitants no van tardar a refer-se del cop gràcies al gol d’Adri Fernández al 24. A la represa, el domini dels balaguerins es va veure recompensat amb el gol del triomf obra, de nou, d’Adri Fernández al minut 55. Tot i que, els locals ho van intentar es van topar contra una gran defensa visitant que repel·lia qualsevol perill.

Segona victòria seguida del Viladecans amb hat-trick d'Omar //FOTO: Twitter UD Viladecans
Segona victòria seguida del Viladecans amb hat-trick d’Omar //FOTO: TWITTER VILADECANS

Fóra de qualsevol perill i amb la salvació a la butxaca també està, des de la setmana passada les Borges Blanques. Aquest cap de setmana, els lleidatans van visitar el camp del Viladecans on l’equip local volia sumar la seva segona victòria seguida i seguir creient en el miracle de l’ascens. Omar als minuts 36 i 52 va fer pujar el 2-0 al lluminós del Municipal. Els visitants, només van tardar un minut a retallar diferències amb el gol de Montoy i posar emoció al tram final del partit. Una emoció que es va encarregar d’esvair, de nou, Omar signant el seu hat-trick particular.

El Vista Alegre, gairebé salvat

Molt a prop d’allí, concretament a Can Vinader, Vista Alegre i Sants van empatar a 0 en un matx amb dues parts molt diferenciades. Els primers 45 minuts es van caracteritzar per les escasses arribades a les àrees. La segona part va començar de manera oposada amb tots dos conjunts cercant la porteria rival i amb una ocasió clara de gol per a cadascun. Aquestes ocasions es van anar succeint però, unes vegades la poca eficàcia cara gol dels davanters i altres les grans intervencions dels porters, Yamandú va evitar la derrota dels barcelonins, van impedir que el marcador es mogués. Un punt que allunya als de Lossio de les places capdavanteres.