Dels ‘collons’ als ‘pebrots’ passant per Vilafranca

Dels ‘collons’ als ‘pebrots’ passant per Vilafranca. Sisena parada de la ‘volta’ a Catalunya per part del president de la FCF, Joan Soteras, amb la que ha enriquit el seu verb. També va aprofitar per a carregar contra l’exdelegat Manel Durán

12 de 56 clubs van acudir a la crida de la FCF a Vilafranca

12 de 56 clubs van acudir a la crida de la FCF a Vilafranca

@ManuelSeguraM

Dels ‘collons’ als ‘pebrots’ passant per Vilafranca. Aquest és el titular per a la sisena homilia (queden 8) del president de la Federació Catalana, Joan Soteras, a 12 clubs per a exposar les seves bondats i atacar, amb mitges veritats i falsedats, a qui no li riu les gràcies.

Aquest dijous ‘va molestar’ 12 entitats, va atacar l’exdelegat Manel Durán (només un va donar la cara) i va reiterar la seva arrogància sense oposició, per descomptat..

La col·lecció de frases que va utilitzar l’expresident sabadellenc mereixeria que el web de la FCF les transcomuniqués als seus pagadors. No serà així. Només va ser convidat un mitjà a qui no donarem publicitat perquè es limita a amagar tota la realitat. Un únic mitjà de comunicació per a donar transparència.

DELS ‘COLLONS’ ALS ‘PEBROTS’ DE VILAFRANCA

Alguna cosa s’ha millorat respecte a l’últim ‘bolo’ de Sabadell. En aquesta ocasió no va pronunciar ni una sola vegada la paraula ‘collons’ sinó que va triar ‘pebrots’ per a atacar a Manel Durán.

“No era un mal delegat, però tampoc tan bo com sembla. A vegades feia coses que fregaven la il·legalitat”, va deixar anar com a aperitiu perquè s’embravia a mesura que parlava. “Pot ser que tingui el ‘cul llogat’ o li degui favors a terceres persones”. I es va quedar tan ample.

14 clubs van assistir a la ‘multitudinària’ conferència. Reflexió important també, ja que de la unanimitat (55) solidària amb Durán hem passat a una desena silenciosa, però és el que hi ha. Els Monjos i Mas Catarro (coordinador gral.), Cubelles, Torrellenc, Sant Sadurní, Vilafranca (cap de comunicació), Fundació At Vilafranca, Base Vilanova, Mediona, Quintinenc, Can Cartró, Base Olèrdola i Escola Marc Bartra van acudir a la cita.

L'ex delegat del Penedès-Garraf no surt de la seva sorpresa davant els atacs de Soteras
L’ex delegat del Penedès-Garraf no surt de la seva sorpresa davant els atacs de Soteras

OBJECTIU, MANEL DURÁN

Capítol especial per a les obres de reestructuració de la seu federativa de Penedès-Garraf, “una obra que no pot costar 300 vegades el seu preu de mercat i això s’està investigant. Si surt, ho diré tot, amb nom i cognoms”. Això que guanyarà el futbol català. Ara com ara, prudència, tira la pedra, amaga la mà.

És que el bo de Durán “no va voler atendre raons”. És més “es pensava que jo no tindria ‘pebrots’ i tinc 300 vegades més… (la resta de la frase només la va entendre ell). Tot és obra, segons ‘el cap’ de la FCF d’una conspiració que “des de dins volia trencar la junta actual i els hem tret fora. Fem les coses bé mentre que hi ha uns altres que tenen judicis pendents”.

Com a presentació a aquesta llarga exposició sobre el 300%, el màxim mandatari de la Catalana va afirmar que semblava que “hi hagi ganes de tapar alguna cosa o a algú”. Noms? No, gràcies.

Òbviament, ni un mínim comentari a la llarga llesta de causes judicials externes i internes que té obertes i que li portaran als jutjats durant tot el seu mandat.

SOU DEL DIRECTOR GENERAL

Diuen, diuen ments calenturientas (sic)” va deixar anar com una altra perla introductòria a la seva xerrameca fàcil i improvisada perquè “jo no dic mentides, sóc ordre, rigorositat i honradesa”. Ningú va somriure, només es mirava el rellotge perquè el Barça jugava a les 19h; insensats!!! La ‘festa’ va acabar sobre les 19’45, només va xafar la primera meitat.

I li van preguntar pel sou del director general i, aprofitant que estava a Vilafranca, va treure el fuet perquè “el sou li ho va posar l’amic del….“. Es va quedar a mig fer encara que l’agraït Jaume Plaza guanyava punts al seu costat. “No diguis noms”, li va recriminar el president. Finalment va dir “70.000€” I la resta?

No calien noms: “Cobra 5 vegades menys que l’anterior secretari general. No era normal que s’emportés 280.000 euros. L’actual secretari, Oriol Camacho, cobrava una vergonya”. Missatge per a Albert Baza així com nou pal per a l’ex assessor jurídic José Domingo Valls amb qui es veu les cares del pròxim 7 de maig.

“Aquí no es poden pagar grans sous de cent i escaig mil euros. Jo estic per a administrar i salvar a la FCF”, va culminar (?)

Una imatge que ja comença a ser història de la Federació perquè el president s'ha 'carregat' a cinc companys // FOTO: FCF
Una imatge que ja comença a ser història de la Federació perquè el president s’ha ‘carregat’ a cinc companys // FOTO: FCF

ENTREM EN CAMPANYA

D’altra banda, i per si quedessin dubtes sobre com anirà la pròxima Assemblea del futbol català, anotin perquè estem davant “el vicepresident de la RFEF, jo sóc influent a Madrid, però no decideixo“.

Més frases il·lustres: “No sé si em queda un any o un any més quatre, però les quotes no se’n pujaran ni un euro”!!

El públic va despertar, ja que “les quotes per a la temporada 2021-2022 tornaran a ser les del 2019-2020, no es pujarà res, tornarem a la realitat”. En aquesta realitat està la Mutualitat i això “va pel bon camí”.

La cronologia dels esdeveniments que es viuen al carrer Sicília és tot un sumari de bones intencions. Per cert, per segona vegada, va tornar a donar “una part de raó” a la Plataforma Units pels Ascensos en la seva passada lluita, ara només una part encara que hores abans li va donar tota.

Jaume Plaza ja ha trobat un lloc de luxe en la junta encara que no hagi estat triat pels clubs // FOTO: Ajuntament Calaf

Jaume Plaza ha trobat Vilafranca com a lloc de luxe en la junta encara que no hagi estat triat pels clubs // FOTO: Ajuntament Calaf

LES ‘PERLES’ DE SOTERAS

I a continuación, un reguitzell de perles del president:

  • “Jo treballo per a tots, no per a uns quants”;
  • “Atenc a tothom”
  • “Hi ha coses en les quals no entraré perquè són desagradables (?)”
  • “Comptaré la veritat, si puc, amb noms i cognoms (?)
  • “El pla de competició és sagrat”
  • jo no amenaço a ningú” (amb relació a la polèmica amb els clubs de 1ª catalana

Ara sí que funciona la Federació perquè “jo vaig crear la comissió econòmica, abans es comprava qualsevol cosa, ara fan falta tres pressupostos i diuen que això és dolent. Estem sans perquè hi ha control”. Això sí, sobre la ‘compliance’ (comissió que vetlla pel bon govern federatiu) “hi ha mala informació i manipulació”. No va donar més detalls, va triar callar-se i no donar la ‘bona informació’.

Soteras, gran aficionat a la tauromàquia, va sortir de Vilafranca amb ‘dues orelles i cua’ perquè, ara com ara, té llicència per a dir el que vulgui a tota hora, una altra cosa és que encerti. La millor noticia per a ell és que encara li queden 8 ‘places’ més per a torejar, si li ho permeten, és clar.

En resum: Dels ‘collons’ als ‘pebrots’ passant per Vilafranca.