Definides les baixes arbitrals a Tercera Divisió i Primera Catalana

Cinc àrbitres de Tercera Divisió i catorze de Primera Catalana no seguiran xiulant la temporada 2015-2016, en uns casos per descens classificatori i en altres per baixa voluntària o per edat

David Conejo va ser homenatjat al seu darrer partit a Tercera, l'Europa-Vilassar / FOTO: ceeuropa.cat
David Conejo va ser homenatjat al seu darrer partit a Tercera, l’Europa-Vilassar / FOTO: ceeuropa.cat

Aquests dies s’està definint el quadre arbitral a totes les categories per a la temporada 2015-2016. Dissabte passat, al CAR de Sant Cugat, es van fer les proves d’ascens a Tercera Divisió i Primera Catalana, en principi per a cobrir les places que deixen vacants els àrbitres que no seguiran en aquestes categories per diferents motius. També es poden generar més places d’ascens en funció dels moviments arbitrals a Segona B, on ja és segur que l’àrbitre d’Alcanar Josep Subirats Matamoros puja a aquesta categoria.

De moment, dels 36 col·legiats en nòmina a la Tercera Divisió no segueixen per classificació Rafael Díaz Melero, de la delegació de Lleida (12 partits xiulats a la temporada 2014-2015); David Conejo Rodríguez, actualment a la delegació de Tarragona (6 partits) i Alfons Oliva Bueno, de la delegació del Penedès-Garraf. Aquest últim no ha dirigit cap partit aquesta temporada, com tampoc ho han fet Roger Sales Font (Anoia) i Anna Zardain López (Maresme), que han demanat la baixa voluntària de la categoria i completen aquest quintet.

A banda d’aquests moviments, s’ha de tenir en compte que hi ha tres àrbitres en excedència en aquesta categoria per diferents motius, Caballero León, Quintana Carmona i Frutos Bonache. Tots tres tenen temps fins al 30 de juny per a dir si tornen a xiular i ho farien a Tercera Divisió.

En l’apartat d’assistents es produeixen quatre baixes, totes elles per classificació. Cabezas Moya (Terrassa), Madrigal López i Boada Hidalgo (Barcelona) i Casas Podadera (Maresme) són els protagonistes.

Pel que fa a la Primera Catalana, la temporada 2015-2016 arrencarà sense dos clàssics del futbol català, el penedesenc César Otal González i el gironí Enric Ponsatí Clavaguera. No ocupaven posició de descens a la classificació de la temporada però es veuen obligats a penjar el xiulet per edat. També deixa la categoria però per baixa voluntària Barceló Prats, de Tarragona.

En canvi, onze àrbitres més diuen adéu per les qualificacions d’aquesta darrera campanya i hauran de xiular a Segona Catalana si compleixen el requisit d’edat. Són García Membrive (Girona), Nula Pérez, Dalmau Montull, Camí Monsonís, Castro Sánchez i Pérez Setó (Lleida), Blasco Pastor i Pazo Mora (Baix Llobregat), Horna Díaz (Sabadell), De San Nicolás García (Penedès-Garraf) i Pérez Bueno (Maresme).