De l’estiu federatiu… a les eleccions

Només 62 dies després de la segona gran vergonya del futbol català (l’Assemblea de Blanes 2021), comença el curs i ja apunten eleccions encara que a Joan Soteras, president, -aquest divendres comença la seva segona ‘Volta a Catalunya’-, li queda un any de mandat

Fosca imatge de l'Assemblea de Blanes 2021 com a fosca va ser tot el que es va viure allí
Fosca imatge de l’Assemblea de Blanes 2021 com a fosca va ser tot el que es va viure al Poliesportiu // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

·

62 dies després de la vergonyosa Assemblea de Blanes 2021 comença aquest dimecres 1 de setembre el nou curs 2021-2022 per al futbol català i amb eleccions a la vista. Si bé encara queda moltíssim per a setembre del 2022, el president Joan Soteras  i el seu equip de col·laboradors ja tenen dissenyada una estratègia que pot conduir a les urnes, abans d’hora, als clubs catalans.

Finalitzada la primera ‘Volta a Catalunya’, prèvia a la pudent Assemblea del passat 30 de juny, comença la segona aquest pròxim divendres 3 amb sortida des de Lleida, una de les places que més se li resisteixen al president que sempre diu “mai menteixo” i que treu el repertori si se li censura. 

EL MONOLOGUISTA ACUSADOR

“Hienes, voltors, oportunistes, banda de mentiders, puto mentider (Salamero) o “titelleta” (Borgoñó) és collita pròpia. O també quan va dir allò del seu “coeficient intel·lectual superior” al del president del Mercantil de Sabadell durant els seus ‘monòlegs, que no-entrevistes.

Caldrà esperar a aquest divendres 3 (quatre mesos després, Auditori de Lleida), les seves paraules després d’un estiu de dos mesos, només interromput pels seus viatges a Madrid perquè “la joia de la corona” (1a RFEF), segons les seves paraules, li reclamava al costat del cap Luis Rubiales. Els resultats són aquí.

L'FCF crida a tots els seus components al nou discurs d'inici de curs del president a Lleida // FOTO: FCF

L’FCF crida a tots els seus components al nou discurs d’inici de curs del president a Lleida // FOTO: FCF

Mentrestant, el diligent delegat Josep María Espasa envia invitacions a autoritats, clubs i amics per a corejar al màxim dirigent del futbol català. Per cert, a Espasa li van negar el local de la Llotja. Per què?.

ELECCIONS/CARRER SICÍLIA/JUTJATS

“Si em toquen la pera, em tornaré a presentar” va dir el’ mut’ (la democràcia evita les rodes de premsa) president de la Catalana de cara a les properes eleccions. Salamero parla poc i Borgoñó, menys, però Soteras i els seus fidels (?) saben el que es cou i el que arribarà al setembre. Recordem?

Cas Soule: personació de la FCF com perjudicat o ‘actor civil’ encara que no hi ha sentència. Les despeses i honoraris dels advocats són fixos per a la Catalana sobre la base dels milions sol·licitats.

Impugnació procés electoral 2018: Pendent de la resolució final per la no-aceptació d’avals per part de l’exprecandidat Ivan Carrillo. Si el TSJ donés la raó al president del Gavà, s’haurien d’efectuar les eleccions 2018, tres anys després.

El president de la Federació Catalana de futbol, Joan Soteras, als jutgats de L'Hospitalet // FOTO: Captura Mundo Deportivo
El president de la Federació Catalana de futbol, Joan Soteras, als jutgats de L’Hospitalet // FOTO: Captura Mundo Deportivo

Cas José Domingo Valls-Joan Antón Ruiz per intromissió il·lícita en els seus correus i ordinadors davant el qual ja van declarar el directiu sabadellenc i l’escuder, tots dos, investigats penalment.

Jutjat número 15: presumpta apropiació indeguda dins del futbol sala. Cas ajornat i pendent de noves recerques i informes de la policia judicial.

Cas Manel Durán: L’exresponsable de la Delegació del Penedès-Garraf, a qui va dir Soteras que “el llançaran escales avall de la FCF”, si s’atrevia a entrar a una reunió de delegats, ha perdut les seves reclamacions als òrgans disciplinaris de la Federació. Però no es detindrà aquí, ja que ara comença el TCE i la jurisdicció ordinària.

Dimissió de Paquita Linares (16 de juny) “per menyspreu, desconfiança, humiliacions públiques i actuacions masclistes”. Soteras va respondre amb una conciliació per al 5 d’octubre o li presentaria la FCF una demanda.

Multa a la FCF de 876.827,67 euros pels cobraments efectuats a diferents centres per a les revisions mèdiques.

Denúncia penal de Javier Salamero per ‘frau’ després de l’Assemblea de Blanes 2021.

Primera volta a Catalunya de Joan Soteras. Aquesta imatge va ser a Tortosa // FOTO: 'Canal21 Ebre'
Primera volta a Catalunya de Joan Soteras. Aquesta imatge va ser a Tortosa // FOTO: ‘Canal21 Ebre’

IMPUGNACIÓ D’ASSEMBLEA

Un altre dels assumptes capitals passa per la impugnació de l’Assemblea del passat 30 de juny. La lletra d’aquesta demanda és demolidora, per no parlar dels nombrosos vídeos que han sortit d’aquella reunió en la qual la junta de la FCF va realitzar una dissecció i un escrutini dictatorial de mitjans informatius afins i contraris.

Les xiulades, els comentaris, les imatges i les crítiques de molts presents no quedaran mai a l’oblit. Molt recomanable llegir les 50 pàgines que, sota la signatura dels sol·licitants Jordi Grané i l’ACFC presenten, entre altres raonaments, una resposta a una de les seves reclamacions que diu: “ Es el “abc” de nuestra seguridad jurídica y de todo nuestro ordenamiento jurídico, tanto que decir lo contrario debería ruborizar a quien lo diga, descalificándolo para el ejercicio de la profesión”. L’especialista en ‘delictes de sang’ s’ho ha de fer mirar.

Tinc molta gent amb l’escopeta fora preparada” va dir Soteras en els seus monòlegs per Catalunya. Es va equivocar, una altra vegada, es va equivocar, ja que els té fora i dins i aquests són els pitjors.

Setembre comença amb màxima expectació només 62 dies després de la segona més gran vergonya del futbol català i amb futures eleccions.