De la golejada del Llagostera B a la primera ensopegada de l’Horta

Jornada incompleta al grup 1 de Primera Catalana per l’ajornament del Sant Cugat-Andorra. L’Horta es manté líder malgrat l’empat al camp del Farners, mentre que el Llagostera B oblida les derrotes amb una golejada al Martinenc

El Llagostera B va fer miques el Martinenc amb un incontestable 4-0 // FOTO: Dani Falcón

Al món del futbol, una ratxa mai pot ser eterna. Ni quan es guanya ni quan es perd, malgrat que hi ha equips com l’Avià que s’entesten a contradir aquesta afirmació i segueixen empatant i empatant (cinc de cinc). Però aquest cap de setmana dues ratxes han arribat al seu punt final a la jornada 6 de Lliga. La de derrotes del filial del Llagostera –quatre de seguides- i la de victòries del líder Horta, que es va quedar en cinc.

També va entonar el cant dels adéus a la seva condició d’invicte el Sants. Va ser a Lloret. A la sisena, quan els de Henry ‘Tito’ Lossio podien haver aprofitat l’ensopegada hortenca, però al final van acabar perduts a La Selva per obra i gràcia d’un gol de Bader que, segons les cròniques, va fer justícia a allò que es va veure.

Però tornem a les dues ratxes abans esmentades. El Llagostera B de Pep Triadú havia encadenat quatre partits sense puntuar. Vic, Farners, FP Hermes i Sants, per aquest ordre, havien qüestionat el moment del segon equip de la UE Llagostera. Però aquest dissabte, en un partit amb el record a l’entranyable directiu Quim Carbó –ens va deixar divendres amb 51 anys, des d’aquí el nostre condol-, el ‘filialasso’ (com diu l‘ocurrent CM del club) va posar la directa a la visita del Martinenc de Miguel López. Eloi Zamorano va fer doblet i Carlos Cano i Soufiane van arrodonir un 4-0 contra uns ‘diables vermells’ que ja sumen quatre jornades sense guanyar.

A la mateixa hora, a Santa Coloma de Farners, l’Horta també va veure frenada la seva immaculada ratxa de triomfs. Malgrat que el partit va estar a punt de canviar de signe a la recta final, el Farners va tractar de tu a tu els de Xavi Molist i es va avançar dos cops. Primer, amb un gol matiner de Gerard Muñoz i després, responent a l’empat de ‘Sergol’ Arranz, amb un penalti transformat per Pitu Riart. Xavi Torrent, però va igualar poc abans del final. Tot i l’empat, els del Feliu i Codina mantenen el seu lloc capdavanter.

NO HI HA MANERA

L'Hermes no acaba d'arrencar a casa i va perdre per la mínima contra el Mollet // FOTO: FP Hermes
L’Hermes no acaba d’arrencar a casa i va perdre per la mínima contra el Mollet // FOTO: FP Hermes

A la jornada de dissabte, el Masnou es va tornar a embussar a casa. Aquest cop va tocar amb la punta dels dits la victòria, quan Hamza va encertar en un penalti a la recta final, però Marc Guilana, qui ja havia igualat el gol inicial de Castillo, va repetir en el temps afegit, deixant els homes de Pandiani amb el consol –amarg- d’un punt que no els hi dóna per marxar del fanalet vermell.

També al Maresme, però a Montgat, la Fundació Privada Hermes perdia el seu segon partit de tres jugats com a local. El Mollet de Dani Ortiz va treure el màxim profit d’un gol de Marc Masip aprofitant un refús defensiu i va sentenciar els de Lamilla, molt disgustats amb l’actuació del debutant aquesta temporada a Primera Catalana Òscar Cubero. En concret, per un gol que consideren mal anul·lat a Baby per fora de joc i un penalti no xiulat a Pozzo. Els tres punts van volar a terres vallesanes.

LA METAMORFOSI DEL TONA

Albert Jiménez va fer dos gols pel San Juan At., però no els van servir per derrotar a un Avià que ho empata tot // FOTO: @Somos_La_Union

Octubre segueix essent un mes positiu pel Tona. Qui creu en la teoria dels revulsius pot trobar un bon exemple en l’equip osonenc. Quatre derrotes seguides per començar la Lliga, marxa de Jordi Puigbò… i dues victòries seguides. La primera va ser a Manresa amb l’interí Àngel de Santos, però aquest diumenge, al caliu dels seus incondicionals i ja amb Pere Vila a la banqueta, triomf contundent contra el Ripollet (3-0), amb Baruc Nsue fent doblet.

Per la seva banda, la UE Avià va fer honor a la seva fama d’’equip X’ i va signar el cinquè empat en cinc partits disputats. Va ser un empat molt treballat, a Can Sant Joan, perquè el San Juan At. Montcada va marxar al descans amb un 2-0 gràcies a dos gols d’un inspirat Albert, però a la represa els unionistes van acusar el gol ràpid de Miki Poveda i la diana d’Óscar Lariño que va establir l’empat definitiu.

El Vic no va donar opció als manresans i va sentenciar abans del descans // FOTO: UE Vic

I el que no va ser gens igualat va ser el partit que va tancar la jornada i que el Vic va decidir en 38 minuts. Arribats a aquest punt del partit, a 7 del descans, els vigatans ja guanyaven 40 a un Manresa que venia de dues derrotes seguides. Peque, Mia Valls, Joel Rama –aquests tres primers gols, als primers 10 minuts- i Pep Puigdesens van trencar els esquemes dels de la capital del Bages, que van maquillar la ‘tova’ als darrers minuts del partit aprofitant el relaxament local, amb dues dianes de Dani Muela i Javi Rebollo. “Coneixíem bé el Manresa i sabíem com fer-los mal”, van declarar a la roda de premsa Xevi Melero i Rafa Rodríguez, el tàndem tècnic del Vic que, per compartir, fins i tot comparteix compte a Twitter. @melerafa, per més informació.

I així s’explica una nova jornada al grup 1 de Primera Catalana, que aquesta setmana tindrà capítol especial dimecres (19.00 h.), amb la recuperació del partit que havia de ser el primer de la temporada per Andorra i Avià, a La Borda Mateu. Veurem si els del Principat pateixen l’efecte de l’’equip X’… o trenquen la ratxa. Una més.