Dani Sala: “La UE Figueres aspira al màxim”

És la seva segona temporada al capdavant d’un històric com la UE Figueres i han estat molt prop d’un ascens a Tercera. Dani Sala i la seva junta ho volen aconseguir a la segona

Dani Sala, president de la Unió Esportiva Figueres, davant del seu concessionari a la ciutat de l'Empordà // FOTO: D.S.
Dani Sala, president de la Unió Esportiva Figueres, davant del seu concessionari a la ciutat de l’Empordà // FOTO: D.S.

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

El president de la Unió Esportiva Figueres, Dani Sala, ha assaborit l’alegria d’una temporada excel·lent, d’una banda, i el disgust del no reconeixement per a la Copa del Rei, per un altre.

L’empresari figuerenc mira cap amunt i recorda el passat històric d’una entitat amb 105 anys de vida. Reconnectar amb una ciutat acostumada al bon futbol i repetir un passat estel·lar compliria el gran objectiu. Sense pressa, però sense pausa.

SALA: “COMENCEM A SITUAR-NOS ENCARA”

Suposem que van ser vostès a l’Assemblea de Sant Cugat del futbol català?

No, no vam poder assistir ni tampoc ho va poder fer ningú de la junta

Això vol dir que els interessa poc o res?

Això vol dir que nosaltres som una nova junta que va entrar fa poc (9/10 mesos) i ens hem dedicat a treballar internament pel nostre club. Hem intentat adaptar-nos a la nostra idea i ara ja comencem a situar-nos.

7 D’AGOST DE 2023: INICI JUNTA DANI SALA A LA UEF

Bé, aprofitem: quina valoració faria vostè a nivell de FCF?

La veritat és que hem tingut molt poca relació amb la FCF. L’últim que ens ha arribat, i ens ha sorprès una mica, és que la plaça d’accés a la Copa del Rei la hi han donat al Vic.

“NO ESTAR A LA COPA ÉS UN DOBLE DISGUST”

Saben la raó?

Es veu que, en principi, era el tercer classificat i el Vic va quedar tercer en la Fase regular. Clar que havent-hi un play-off de 4 partits no sé… es deia que nosaltres seríem els afortunats, però, des d’ahir (dijous 27), coneixem que no serem nosaltres.

Doncs quina sorpresa!

Repeteixo: nosaltres no hem tingut cap relació amb la FCF enguany, ja que acabem d’entrar.

Notable disgust, per descomptat.

És un doble disgust: primer, no poder pujar, i ara la no-Copa del Rei. Des de la FCF ens van dir que això és una cosa que porta la RFEF i han trigat 15 dies a contestar. Nosaltres felicitem el Vic, no tenim res en contra del Vic ni de ningú, però ha estat una notícia no agradable.

Gran fitxatge per a la Unió: arriba Raül Agné com nou Director de Futbol i àrea de Metodologia de la Unió Esportiva Figueres // FOTO: UEF
Gran fitxatge per a la Unió: arriba Raül Agné com nou Director de Futbol i àrea de Metodologia de la Unió Esportiva Figueres // FOTO: UEF

“NO HEM TINGUT CAP RELACIÓ AMB LA FCF ENGUANY”

Quan la seva junta va arribar al club van declarar que volien reconnectar amb la ciutat. S’ha aconseguit?

Estem treballant en aquest objectiu de ‘picar pedra’ i, crec, que a poc a poc l’anem aconseguint. L’últim partit del play-off van entrar més de 2.000 persones molt intenses en el camp i va ser un motiu d’orgull. Tota la setmana va viure play-off la ciutat encara que llàstima que no es va aconseguir. Estem al camí correcte.

Llàstima d’aquest cruel final

Clar, però de quatre només li pot tocar a un i felicitem l’At. Lleida. Nosaltres hem superat amb escreix les nostres expectatives perquè comencem amb un equip nou. Per tot això hem de felicitar jugadors, tècnics i aficionats que ens han ajudat a ser aquí.

“ESTEM EN EL CAMÍ CORRECTE”

Ja sabem que en queda molt perquè comenci la temporada, però només tenen 2 nous futbolistes. No hi ha pressa?

Bé, acabem fa 15 dies el play-off i estem pendents del retorn de molts futbolistes. Estem confeccionant una bona plantilla, engrescadora i ens ho passarem bé.

Quan parla de plantilla engrescadora, parla de plantilla per a pujar?

El tècnic de Llança ha passat per Peralada, CELH, i el juvenil del Girona // FOTO: Arxiu
El tècnic de Llança ha passat per Peralada, CELH, i el juvenil del Girona // FOTO: Arxiu

La UE Figueres aspira al màxim, no es pot començar dient que farem tot el possible. Som un club que ens hem marcat unes línies mestres de molta precaució i els nostres objectius són màxims. I el que hem parlat amb Hèctor, poder crear un futbol que engresqui a la gent per a venir a l’Estadi

“VOLEM UN FUTBOL QUE ENGRESQUE LA GENT”

Grans fitxatges amb Héctor Simón i Raül Agné?

Sí, estem molt contents amb els dos perquè Héctor i Raül són la nostra gran aposta. Agné és una persona que sobrepassa les nostres possibilitats. Tenim un projecte a mitjà termini, Raül mira molt el futbol base i en un parell d’anys segur que es parlarà molt bé.

Parlem amb el soci 279 de la UEF, quants són ara?

Sobre 350 i desitgem ampliar aquesta xifra.

LA UEF va aconseguir el passat 2023 el seu passi a la 1a edició de la Lliga Elit // FOTO: UE Figueres
LA UEF va aconseguir el passat 2023 el seu passi a la 1a edició de la Lliga Elit // FOTO: UE Figueres

“HÉCTOR I RAÜL AGNÉ SÓN LA NOSTRA APOSTA”

És a dir, vostè també ha viscut els anys realment gloriosos de la Unió?

Sí, clar, jo tinc l’honor de recordar quan anava amb el meu pare al camp del Far. El meu pare mai va estar vinculat a nivell directiu, però sempre va ser col·laborador i ara em toca a mi.

Manté contacte amb el seu antecessor, el doctor Narcís Bardalet?

Clar que sí. Em recordo i tenim molt bona relació. Continuem mantenint una bona relació.

Una curiositat: la UEF ha parlat amb el Badalona Futur amb la finalitat d’intentar accedir a la plaça de Segona Federació?

No. Desmenteixo aquesta informació i no tenim intenció.

“GIRONA, OLOT… SÓN MIRALLS ON MIRAR-SE”

La plaça es guanya al camp?

Sí, en aquests moments i de cara a la pròxima temporada, desmentim qualsevol acord amb algú del Badalona Futur. Nosaltres tirarem endavant el nostre projecte de la UEF i ens il·lusiona molt fer-ho amb el nostre futbol base.

Girona, Olot, Peralada, L’ Escala….. referents immediats.

Sí. Quan les coses es fan bé, tot surt i la nostra idea és fer coses a poc a poc, amb seny, i tot anirà sortint. Són miralls on mirar-se.

En resum: per totes.

Sí. Hem superat enguany les expectatives i cal igualar-ho i superar-ho per a pujar a Tercera divisió.