Com marcar dos gols en un minut en la teva porteria

Es diu Alex Peña i pertany al juvenil de la Lliga Nacional de l’EF Gavà. Ell no volia, per descomptat, però el futbol té aquestes coses estranyes. Cada setmana no es marquen dos gols i molt menys si són en  la teva porteria

L'entrenador de la 'Uni' Bellvitge, Raúl Paje, ovacionat pel seu equip // Facebook R.Paje
L’entrenador de la ‘Uni’ Bellvitge, Raúl Paje, ovacionat pel seu equip // Facebook R.Paje

Quatre jornades en la Lliga Nacional Juvenil, quatre victòries, vuit gols a favor per un en contra. Aquest és el balanç del capdavanter, Mercantil, després d’haver-se enfrontat a  Cornellà (3-1), L’Hospitalet (0-1), Manlleu (2-0) i Gavà (0-2). Immaculat treball el de Pablo Becerril i els seus en un grup on, al costat dels sabadellencs, segueixen invictes el Barcelona de Javi Garcia Pimienta, la ‘Uni’ Bellvitge de Raúl Paje i l’Espanyol B de Sebas Herrera.

A aquesta primera posició ‘va contribuir’ de manera involuntària el jugador de l’EF Gavà, Alex Peña. En explicades ocasions un futbolista anota dos gols en la seva pròpia porteria en només un  minut. El millor és que quedi en el que és, una anècdota en la trajectòria del xaval blaugrana. Meritori treball defensiu del Mercantil ja que només comptabilitza un gol en contra seva.

En aquesta quarta jornada de la Lliga, que es va resoldre amb 2 triomfs locals (com en la segona), 2 empats (com la segona) i 5 triomfs a domicili (també com en la segona), els dos màxims realitzadors del grup amb 4 dianes (Roger Gorreja (Cornellà) i Eric Zárate (Damm) no es van estrenar).  L’Hospitalet es va imposar a Mataró (amb gol en pròpia porta del visitant Noll), la ‘Uni’ Bellvitge va arrencar un empat a Mollet, el Badalona B li va endossar quatre al Rubí (0-3 en només 17 minuts per acabar 2-4) i la Damm B va fer el propi en Pubilla Casas contra la FP Hermes (0-2 en el descans i 2-3 al final). Els xavals de la recentment creada Fundació només han aconseguit un punt encara que són un rival respectable.

Els dos triomfs locals es van produir en la Ciutat Esportiva i en el Municipal de Manlleu. Els blaugrana van aconseguir un 2-0 gràcies als punts de Carbonell i Poveda encara que el Premià de Marc Castellsagué els va fer esforçar-se molt mentre que el Manlleu va acabar, en deu minuts, amb la Unió E. Figueres de Xavi Bonet.

Van haver-hi només dos empats en aquesta quarta jornada, un més que en la primera, els mateixos que en la segona i un menys que en la tercera. Lleida B i Espanyol B ho van fer en el Municipal de Mangraners amb gols de Campuzano per als visitants (ja porten tres empats) i del local Martínez. La segona igualada va caure en el Municipal Germans Gonzalvo amb idèntic marcador (1-1) que a Lleida.