Clubs i FCF encara no saben res sobre la Seguretat Social

Nova reunió en la Federació Catalana entre una comissió de clubs i els seus assessors jurídics per arribar al mateix punt de sortida: fins al 30 de setembre es manté una moratòria en les inspeccions de la Seguretat Social. A partir de l’1 d’octubre ja es veurà

pereguardiolafcf
Pere Guardiola amb el president de la FCF, Andreu Subies // FOTO: F.C.F.

Representants del Pla d’en Boet (Mataró), Morell (Tarragona), Mollerussa (Lleida), Europa i Base Vilanova es van reunir aquest dimarts en la Federació Catalana al costat dels presidents dels clubs de Segona B amb inspeccions en curs (Prat, Santboià, Badalona i Sant Andreu). L’assumpte central va tornar a ser l’estat actual dels diferents expedients oberts entorn de la Seguretat Social i el punt en el qual es troba el ‘Document únic’, que va entrar al Congrés de Diputats el juliol passat, en el qual es demanava una moratòria per a l’actualització dels clubs fins al 31 de desembre. No cal dir que no hi ha encara resposta oficial.

Tal com ha vingut informant Futbolcatalunya fins que la ‘Ley de Emprendedores’ no vegi la llum no podran respirar amb tranquil·litat totes les entitats esportives que estan afectades. Segons va comentar el president de la Federació, Andreu Subies, als presents tot apunta que hi haurà nova moratòria fins a desembre per a l’actualització de tots aquests contractes que “no siguin constitutius d’un mitjà fonamental de vida”. Si aquests ‘col·laboradors’ no arriben a percebre el que marca el salari mínim interprofessional, no haurà de cotitzar el club  en la Seguretat Social encara que ningú vol ni pot afirmar-ho.

De fet, el propi secretari per a l’Esport, Miguel Cardenal, va comunicar personalment a Andreu Subies que la voluntat del Govern no passa perquè desapareixi aquesta figura de ‘voluntaris’ tan necessària en l’esport formatiu. Una altra cosa ben diferent seran tots aquells esportistes anomenats amateurs amb salaris molt professionals. Tots dos dirigents van coincidir en el partit de tornada de la Supercopa d’Espanya.

Assemblea de clubs de la FCF

En la cita d’aquest dimarts també es va recordar que, si no hi ha novetat política abans del 30 del present mes de setembre, es tornarà a reunir la comissió i d’aquí podria sortir una data perquè Subies convoqués una Assemblea extraordinària de clubs. Tal com va anunciar a Calafell el passat mes de juliol, el president de la Catalana assumirà la responsabilitat que li correspon si no es pren cap decisió. De fet, si no s’ha portat a efecte encara és per l’existència no només de la moratòria sinó d’aquest ‘Document únic’ que es treballa al Congrés.

Tal com va anunciar en Futbolcatalunya el vicepresident de la FCF, Joan Soteras, el passat 14 d’Agost “ara toca esperar a setembre i a escoltar als clubs en aquesta assemblea extraordinària”. No serà al setembre perquè hi ha hagut novetats, però pot ser a l’octubre.

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com