Catalunya vol guanyar a dins i a fora del terreny de joc

La Selecció torna el 30 de desembre a les 19:00 hores contra Cap Verd. Guanyar després de dos anys sense fer-ho i omplir les 45.000 localitats de l’Estadi Olímpic Lluís Companys són els objectius de Catalunya. Gerard López i el seu cos tècnic, juntament amb set futbolistes, debuten amb la quadribarrada

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

El cos tècnic debuta // FOTO: FCF
El cos tècnic debuta // FOTO: FCF

“Guanyarem” és el lema escollit pels organitzadors per tal de promocionar el Catalunya-Cap Verd de dilluns. La victòria es busca sobre la gespa, evidentment, però l’eslògan també és extensible a l’entorn. Una oportunitat ideal en paraules d’Andreu Subies o Gerard López, en la que s’espera una bona resposta per part del públic. De moment ja s’han venut 20.000 entrades i el mateix dia de partit les taquilles romandran obertes des de les 10 hores fins a l’inici del matx.

El nombre d’entrades esmentat suposa un 66% de la previsió de la Federació Catalana – unes 30.000 – i en cas de superar les xifres esperades es podria ampliar la venta fins als 45.000. Això ja es veurà, però el que ja està confirmat són els protagonistes d’aquest partit. El seleccionador Gerard López ja va donar a conèixer els 22 escollits, tot i que hi ha hagut una variació.

10 debutants entre jugadors i cos tècnic

Javi Márquez degut a una lumbàlgia aguda és baixa d’última hora i entra a la convocatòria en el seu lloc Jordi Xumetra. Aquest últim, nascut a l’Estartit, és jugador del Llevant de Primera Divisió. Xumetra, doncs, debutarà amb Catalunya i sis companys més també ho faran. Oriol Rosell (Kansas), Oriol Riera (Osasuna), Aleix Vidal (Almería), David López i Víctor Álvarez (Espanyol) i Marc Valiente (Valladolid) vestiran per primer cop la samarreta quadribarrada, que també debuta en partit de l’Absoluta.

A banda dels debuts al terreny de joc, cal destacar que el duel contra Cap Verd també suposarà el primer partit de Gerard López i el seu cos tècnic, format per Xavi Aguado i Sergio González. L’etapa de Johan Cruyff – 2 victòries i 2 derrotes – ja ha quedat enrere i arriba saba nova i jove a la Selecció.

I il·lusió, sobretot. Aquesta paraula, juntament amb destacar la transcendència del partit com a “oportunitat única”, ha estat la més repetida pel seleccionador. Gerard buscarà que “el poble respongui” amb un estil de “l’escola de toc”. Tot plegat, grans al·licients per a assistir el dilluns a les 19 hores a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Pels que no puguin acudir a la cita, el partit es retransmetrà en directe per TV3.