Catalunya obrirà la Copa de les Regions 2015 a casa

L’actual sotscampiona d’Europa amateur, la selecció catalana, s’estrenarà pel Pont de la Puríssima contra Aragó i Balears en camp català. També ja coneixen la seva sort les seleccions de base d’homes i dones

FOTO: FCF.CAT
Els seleccionadors catalans ja coneixen la seva sort // FOTO: FCF.CAT

Un cop confirmada la renovació del seleccionador Toni Almendros, la selecció catalana amateur ha conegut aquest divendres els primers rivals a la nova edició de la Copa de les Regions UEFA que es començarà a disputar del 6 al 8 de desembre. Catalunya tindrà l’avantatge de jugar a casa aquesta ronda, on s’haurà d’enfrontar a dues seleccions veïnes, l’aragonesa i la balear, totes elles integrades dins el grup E.

Catalunya i Aragó jugaran el 6 de desembre el primer partit d’aquest grup. Un dia després, els aragonesos s’enfrontaran a les Balears, mentre que el darrer partit es jugarà el dia 8 entre catalans i illencs. La Federació Catalana de Futbol obrirà ara un període de presentació de candidaturas per tal d’acollir els encontres d’aquesta primera fase. Cal recordar que el darrer cop que Catalunya va organitzar-la, la competició es va fer al Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat.

Si els d’Almendros són campions d’aquest grup E, passaran directament a la fase final estatal, que es jugarà entre el 18 i el 20 d’abril, amb la presència de quatre seleccions. Catalunya ha evitat la temuda fase intermèdia, on s’hauria de jugar la participació a la fase final a doble partit amb una altra campiona de grup.

Els catalans van fer un gran paper a la darrera edició. Després de superar la fase estatal –a la primera fase a Vila-joiosa i a la final, a terres asturianes-, els homes de Toni Almendros van ser els millors a la fase intermèdia continental jugada a Ucraïna. El passat mes de juny, Catalunya es va plantar a la final absoluta, on va caure amb els amfitrions del Vèneto a la tanda de penaltis.

SUB16 I SUB18: ELS NOIS, A NAVARRA; LES NOIES, AMFITRIONES

També s’ha conegut la distribució de grups als Campionats d’Espanya sub16 i sub18, tant a la categoria masculina com a la femenina. Els nois, amb Nacho Segura com a seleccionador sub18 i Pablo Sanz com a responsable de la sub16, disputaran la primera fase a Navarra contra els amfitrions i La Rioja. El 27 de desembre obriran el minitorneig contra els navarresos mentre que el 28 tancaran la seva participació contra els riojans.

Si queden campions dels seus grups comptant els partits de totes dues seleccions, els catalans acollirien la segona fase, entre el 28 de febrer i el 2 de març del 2014. Els rivals serien la segona classificada del grup D (Castella-La Manxa, Múrcia o Euskadi) i la tercera del grup E (Aragó, Castella-Lleó o Astúries). En funció dels quatre partits que juga cada selecció s’estableix una puntuació total i les quatre primeres seleccions passen a la fase final.

Els seleccionadors femenins sub18 (Lluís Cortés) i sub16 (Natàlia Arroyo) també ja tenen ‘deures’. Les catalanes jugaran com a locals la primera fase però davant dos durs rivals, Euskadi i Extremadura. El 20 de desembre hi haurà el doble enfrontament contra les basques i el 22, contra les extremenyes. Si passen com a primeres, jugaran també a casa la segona fase, contra les segones del grup E (Canàries, Astúries o Andalusia) i les terceres del grup A (Madrid, Galícia, La Rioja o Balears).