Catalunya jugarà la Fase Final nacional de la Copa Regions

Un empat era suficient perquè Catalunya es classifiqués per a la Fase Final nacional de la Copa Regions i aquest 1-1 es va aconseguir enfront de la selecció de les Illes Balears. Massa sofriment a Cornellà pels de Toni Almendros

MANUEL SEGURA
msegura@futbocatalunya.com

Els jugadors d'Almendros van empatar a un FOTO: F.C.F.
Els jugadors d’Almendros van empatar a un FOTO: F.C.F.

Les Illes Balears es jugaven l’honor encara que això va pesar molt a Cornellà. I això que als 26 segons, només 26 segons, Carles Montoro va estavellar la pilota al pal dret del porter balear. Catalunya sabia que un empat bastava i finalment  estarà aquest proper mes d’abril del 2014 ala Fase Final nacional al costat d’Andalusia i Murcia.

Almendros va fer jugar tots els convocats en el segon partit de Catalunya a Cornellà. Va mantenir a Cano, Joel, Munta i Putxi i va renovar la resta de posicions ja que calia repartir minuts. La selecció va sortir llançada i un inquiet Montoro va aportar tota la perillositat per la banda esquerra amb tímids trets de Guillem Cornellà i Soriano, però es van anar diluint. Al punt que els balears es van créixer, Crespí va xocar amb el porter Iñigo i Expósito de cap no va aprofitar una bona assistència de Lacueva, el davanter més perillós que va obligar a Munta a un esforç afegit.

Encara sort que una jugada d’estratègia va desnivellar la balança pels locals. Un servei de cantonada de Guillem Cornellà va arribar a l’oportú Uri Escabrós i va posar per davant als d’Almendros abans del descans.

Les Illes Balears, que no es jugava res, va sortir a per totes en el segon període i un gran tret de Lacueva es va traduir en l’1-1 (56’). A partir d’aquí van aparèixer els nervis, massa nervis en un equip al que se li va notar la lògica falta de compenetració i saber que un gol en contra els eliminava. Els canvis d’Oscar Muñoz per Quim i Pep Caballé per Uri van augmentar la possessió dels catalans alhora que també Les Balears es quedava amb un futbolista menys (78’) per expulsió de Crespí.

Sense angoixa encara que sense la tranquil·litat necessària es va arribar a l’empat final i a una classificació per a Catalunya que posa als d‘Almendros en una altra final nacional.