Catalunya-Euskadi, el 26 de desembre

Tal com va avançar aquest passat dilluns Futbolcatalunya, les Federacions Catalana i Basca han decidit aquest dimarts que es jugui el partit de nadal el pròxim 26 de desembre

Catalunya-Euskadi 2015 serà una realitat/ FOTO: FCF
Catalunya-Euskadi 2015 serà una realitat/ FOTO: FCF

Era una qüestió d’hores. Solament quedava que els dos presidents de les Federacions es posessin d’acord i és el que han fet aquest matí. Euskadi visitarà Catalunya el dia de Sant Esteve malgrat el ‘ball’ de dates proposat per la RFEF, la LFP i la AFE. Una altra cosa serà els jugadors amb els quals podran disposar els seleccionadors.

Notícia avançada aquest dilluns 28 de setembre

Catalunya i País Basc haurien d’enfrontar-se aquest mes de desembre (dissabte 26) en el Camp Nou com a devolució de visita del passat 2014. Era el pacte al que van arribar en el seu moment ambdues Federacions encara que el calendari aprovat per la LFP, la RFEF i la AFE per a Nadal complica molt que es faci realitat. De fet, el contracte entre tots dos presidents (Luis Mari Eslustondo –Federació Basca- i Andreu Subies –Federació Catalana-) estipula que serà aquest proper30 de setembre quan s’hagi de comunicar si es juga o no el partit.

El calendari de la Lliga 2015-2016 marca, després de la decisió adoptada per les tres parts el passat 19 d’agost, que hi hagi competició el cap de setmana (19 i 20/12, 16a Jornada) i entre setmana (30 i 31 de desembre, 17a Jornada). Els compromisos per a equips com FC Barcelona, Espanyol, Reial Societat –rep al Reial Madrid en cap d’any- o Athletic afegeixen més dificultat a l’habitual trobada de Nadal.

JORNADA 16a (19 y 20/12)
R.Sociedad-Villarreal
Sporting-Barcelona
Espanyol-Las Palmas
Athletic-Levante
JORNADA 17ª (30 y 31/12)
Real Madrid-Real Sociedad
Barcelona-Betis
Sevilla-Espanyol
Celta-Athñetic

De qualsevol manera, els jugadors descansarien per vacances des del 20 al 26 de desembre, excepció feta dels bascos i catalans que jugarien la nit de Sant Esteve en el Camp Nou.

En el cas que no es pugui jugar, la FCF anticiparà el pagament de 100.000 euros encara que el compromís entre tots dos presidents arriba fins a desembre del 2016.