Catalunya dóna la millor resposta possible (4-1)

La Selecció es sobreposa al matiner gol de Cap Verd i remonta per a acabar golejant. Les dianes Sergio Garcia (2), Bojan i Oriol Riera fan vibrar als 20.700 assistents a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

Bojan i Sergio Garcia han estat els dos protagonistes // FOTO: Álex Gallardo

Catalunya va complir amb el lema del partit i va guanyar amb contundència a Cap Verd. La Selecció va retrobar-se amb la victòria després de dos anys i ho va fer sense pal·liatius ni dubtes. Quatre gols van servir per a golejar el rival en un partit marcat pel caràcter festiu a les graderies. Sergio Garcia, capità i MVP del matx, va ser el jugador més destacat.

362 dies després, Catalunya tornava a entrar en escena. Una oportunitat única i que s’havia d’aprofitar per a oferir un gran espectacle, tant per part dels 22 futbolistes com pels 20.700 espectadors que van omplir l’Estadi Olímpic Lluís Companys. No seria una tasca fàcil ni senzilla, ja que l’inici de partit va deixar clar que el partit no es tractava un passeig militar.

Cap Verd va despertar a una Catalunya un xic adormida a l’arrencada amb un gol als nou minuts de joc. Djaninys donava premi al millor inici visitant amb un gol d’oportunisme després d’una centrada des de la banda dreta. Bartra en el marcatge i Kiko Casilla sota pals podrien haver fet quelcom més en aquesta jugada, però no hi havia temps per a lamentar-se.

SERGIO GARCIA I BOJAN VAN PER FEINA

Com si d’un analgèsic es tractés, la diana visitant va despertar a la millor Catalunya. Els de Gerard López van ‘liquidar’ a Cap Verd en un temps rècord. 360 segons, concretament. Al 16’ Sergio Garcia empatava tot aprofitant una bona centrada al primer toc del seu company d’equip, Víctor Sánchez, des de banda dreta.

Quasi sense temps per assaborir l’alegria de la diana va arribar un nou gol. Sergio Garcia, altre cop, tornava a marcar. El davanter tocava la glòria a porta buida gràcies a una passada enrere de Bojan Krkic al 17’. L’eufòria es disparava a la graderia, que ja de per sí vivia un ambient festiu degut a la remuntada de la Selecció.

Encara quedava més. Al 19’ arribava un altre gol, el tercer. En aquest cas, Bojan i Sergio Garcia s’intercanviaven els papers i el primer marcava gràcies a una assistència de luxe per part del capità. D’aquesta manera Catalunya tancava una curta exhibició de tres minuts, que no va tenir continuació posteriorment.

Després d’aquesta estona trepidant el partit va adquirir un caire decreixent pel que fa al ritme de joc. Cap Verd va quedar grogui, mentre que Catalunya va baixar un pistó la seva intensitat. El protagonisme, doncs, va passar del terreny de joc a la graderia, on l’ambient seguia idèntic i, inclús, en augment.

Mentre l’onada feia acte de presència per primer cop a Montjuïc, Sergio Garcia regalava una obra d’art en forma de gol per a recordar. La vaselina del davanter des del mig del camp, lamentablement, va ser anul·lada per Álvarez Izquierdo al 34’ per falta prèvia. Una llàstima, ja que aquesta jugada hagués suposat el hat-trick del capità i, sobretot, una mostra de qualitat per a la videoteca.

Amb poc més a destacar es va arribar al descans. L’electrònic reflectia un còmode tres a un favorable a la Selecció, que havia salvat amb un vibrant tram de tres minuts un inici complicat. Quedaven encara 45 minuts de partit.

LA REVOLUCIÓ DE GERARD LÓPEZ TAMBÉ TRIOMFA

45 minuts que tindrien protagonistes completament diferents per part local. Fins a 10 canvis va introduir Gerard López i només Marc Valiente va seguir respecte l’onze inicial. Amb les cares noves sobre la gespa – entre elles cinc debutants – es va veure a una Catalunya diferent, que no pitjor de la del primer temps.

Més vertical, segurament. I és que els homes escollits pel seleccionador a la segona meitat van mostrar-se com un equip més directe, amb menys possessió i més passades diagonals. Dos dels impulsors d’aquesta filosofia van ser els encarregats de gestar el quart gol. Cristian Tello va cedir la pilota a Oriol Riera, que ajustava la seva rematada al pal llarg fent-la imparable pel porter visitant.

Corria el minut 64’ i el marcador ja podia qualificar-se de golejada. De mèrit, tenint en compte que feia dos anys que Catalunya feia no guanyava el partit nadalenc. El quatre a un va ser definitiu i significava un bon premi pels assistents en una freda tarda de Desembre a Montjuïc. L’equip, amb 10 debutants, va respondre sobre el terreny de joc i el públic també des de la graderia amb un gran ambient.

Fitxa tècnica

Catalunya: Casilla (Codina 46’), Marc Valiente (Oriol Rosell 67’), Piqué (Montoya 46’), Bartra (Capdevila 46’), Jordi Alba (Víctor Álvarez 46’), Busquets (Sergi Roberto 46’), Víctor Sánchez (Aleix Vidal 46’), Cesc (David López 46’), Piti (Xumetra 46’), Bojan (Tello 46’) i Sergio Garcia (Oriol Riera 46’)

Cap Verd: Vozinha (Fock 46’), Pek’s, Varela, Kay, Tax, Tony (Sita 56’), Marco Soares (Mailó 77’), Platini (Brito 57’), Calú, Garry Mendes (Duba 69’) i Djaninys (Rambé 64’)

Àrbitre: Alfonso Álvarez Izquierdo.

Gols: 0-1 Djaninys (9’), 1-1 Sergio Garcia (16’), 2-1 Sergio Garcia (17’), 3-1 Bojan (19’), 4-1 Oriol Riera (64’)

Incidències: Partit amistós disputat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys davant de 20.700 espectadors.