Carlos Sánchez: “M’ho jugo tot amb la Montañesa”

Ha arribat a Nou Barris i ha revolucionat tot. Talonari i estrelles per portar cap amunt a un grandiós club de barri. Es juga els seus diners, però sembla que li importen més altres coses. Carlos Sánchez: “M’ho jugo tot amb la Montañesa”

Carlos Sánchez, un ‘segon’ que exerceix de primer i de segon al capdavant de la Montañesa // FOTO: @peQe_89

Va arribar al costat de José Alcaraz per a assumir la direcció tècnica d’una Montañesa estimada per tots i que venia d’un ascens exemplar amb Dani Andreu. La directiva que presideix D. Emilio Llamas és ambiciosa i vol arribar més lluny i confia el nou projecte a un empresari que mira al barri i s’emociona. 

Carlos Sánchez es juga els seus diners, porta cracks impagables com Sergio García o Joan Verdú i ve a guanyar, com qualsevol. Ningú va dir que seria fàcil.

Això de parlar amb un segon que mana més que un primer imposa…

No mano més que el primer; ell té el seu rol i jo estic aprenent d’ell com a segon. Em deixa molta parcel·la per continuar formant-me, ja que, repeteixo, el primer entrenador és José Alcaraz.

Qui és Carlos Sánchez?

Un friki del futbol, que va jugar a Tercera i a Segona B, un pare de família (4 fills) i que, quan el temps ho ha permès, s’ha ficat una altra vegada en aquest món del futbol.

Té carnet d’entrenador? Nivell?

Estic estudiant el nivell 3 encara que em falta acabar les pràctiques. El que passa és que amb això de la COVID-19 tenim el dubte per a convalidar les pràctiques del nivell 2 i començar amb les del 3, si és possible.

“ELS DINERS AJUDEN PERQUÈ NOMÉS EL CONEIXEMENT SOL SER UNA CATÀSTROFE”

Què tal les reaccions dels seus companys entrenadors en aquestes 10 jornades de competició?

Bé. Generalment amb qui tracten és amb en José Alcaraz, jo acabo d’arribar, però han estat molt cordials i molt correctes.

Vostè arriba a la Montañesa per diners o per coneixement?

Crec que per coneixement encara que admeto que els diners ajuden perquè el segon sense el primer sol ser una catàstrofe.

I fa falta molt coneixement per a fitxar a Sergio García, a Joan Verdú, a Adri Montoro, entre altres?

Per a poder exposar-los un projecte si,  perquè a Sergio García i a Joan Verdú pocs talons els podem oferir que no hagin rebut ja. Per això cal tenir coneixement per a vendre’ls el projecte, que creguin en la teva paraula i en la teva il·lusió. Montoro tampoc ve per ‘pipes’ i també cal tenir coneixement per a aconseguir aquest sou i pagar-se’l.

Carlos Sánchez, Pedrito, Montañesa
El director esportiu i jugador Pedro García es lamenta del KO de la Copa mentre Sánchez contempla // FOTO: M.S.

“A SERGIO GARCÍA I A JOAN VERDÚ POCS TALONS ELS PODEM OFERIR”

La ‘Monta’ obre els braços i li diu ‘vine aqui i demostra tot això’?

Exactament. La Montañesa i Pedro García i n’estic molt agraït. Tots hem tingut la primera entrevista, el primer partit o la primera experiència professional i aquesta és la meva. Estic molt agraït per aquesta oportunitat.

Carlos Sánchez és capaç d’esbroncar a Pedro García, director esportiu i encara futbolista del primer equip?

Sí perquè, quan en Pedro es posa els pantalons curts, és un més. Si surt inicialment en la banqueta i després juga, es deixa la pell; després, com a director esportiu, tots sabem qui és el director del vaixell.

Què li ha exigit el president Emilio Llamas al costat de José Alcaraz? Han fitxat un campió d’Europa per a anar per totes…

Ens ha demanat guanyar cada diumenge. Hem fitxat un campió d’Europa per a lluitar i salvar-nos. Cal ser realistes: portem 5 punts i guanyar al Terrassa val el mateix que guanyar a qualsevol altre rival. Cal anar a Castelldefels per uns altres tres punts i, quan això succeeixi, ja somiarem.

Qui dissenya el seu aterratge a Nou Barris és per mirar-ho. Arriben en la segona jornada després d’una temporada anterior magnífica de Dani Andreu i amb ascens. I, quan estan vostès i arriben cracks, es trenca tot.

Es fa molt bona temporada en una categoria inferior. No vull criticar a ningú, però la veritat és que en la pretemporada no es guanya a ningú, comença la Lliga i en les dues primeres jornades no sols no es guanya a ningú sinó que les sensacions són molt dolentes. No cal amagar-se, van ser molt dolentes.

Sergio García, Joan Verdú
Sergio García i Joan Verdú @peQe_89

“QUAN HA DE MANAR ALGÚ, MANA ALCARAZ”

Cert i tanta responsabilitat podia tenir el tècnic com el director esportiu.

En part perquè el director esportiu fa la plantilla amb els mitjans que li donen i tots sabem que el primer a sortir sempre és l’entrenador. Som el punt feble. Desconec algun lloc del qual hagin fet fora abans al director esportiu o a un president que a un entrenador.

Una reiteració: mana José Alcaraz o Carlos Sánchez?

José Alcaraz i Carlos Sánchez, ja que tenim les nostres parcel·les molt ben definides. Consensuem totes les decisions i, quan ha de manar algú, mana ell. Li agraeixo que compti amb mi per a tot.

“SI MARXÉS, NOMÉS DEIXARIA MOLT BONS FUTBOLISTES”

Vostè entén que afició o directiva pugui témer una reacció seva, que se’n vagi i deixi al club en una situació perillosa?

El club té molt clar qui sóc, el meu objectiu i on vaig. En absolut penso en marxar encara que, si me n’anés, només deixaria molt bons futbolistes fitxats.

Convenci’ns, què és el que busca?

Una carrera professional. El futbol és un repte més en la meva vida, tinc aquesta il·lusió i vull veure fins on puc arribar.

Quina necessitat té Carlos Sánchez d’estar aquí a part de l’ego?

Cap. És un repte personal. Em jugo el meu prestigi, el meu temps, els meus diners, moltíssim… sóc el primer que desitja que tot surti bé.

“EL MEU COMPROMÍS ÉS TREURE AIXÒ ENDAVANT”

Tant de bo hi hagués molts ‘Carlos Sánchez’ que es juguessin els seus diners en aquesta categoria o aquest futbol no hauria de presentar aquest tipus de ‘mecenes’?

Si ho extrapoles a l’empresa, vas de la mà amb un soci. Si hi ha un que posa i un altre que no, estem fotuts. Si no em jugo res, cobro, em fan fora, me’n vaig a casa, és el normal. Entenc que si hi ha una aposta comuna, jo sóc el primer que me’n vaig fotut si perdem; el meu compromís és treure això endavant, m’ho jugo tot.

Ve per a un projecte curt o tot el contrari?

Pas a pas. Espero acabar enguany en la millor posició i la propera ja veurem. Tant de bo sigui amb la Montañesa i, sigui en un any o en deu, buscarem els majors èxits possibles.

“EL FUTBOL M’ESTÀ ENSENYANT EL QUE ÉS UNA DERROTA”

Després de l’eliminació de la Copa del Rei se li va veure molt ‘tocat’. Tant va significarVaig estar molts dies fotut. Li dediquem moltes hores a això, no m’agrada perdre mai i el futbol m’està ensenyant el que és una derrota. Em costa mastegar-la i no li desitjo a ningú. Jo vaig plorar per decepció amb mi mateix. Els culpables som els qui posem als futbolistes

Em diu que li va donar ‘l’esbroncada’ a Sergio García per la seva expulsió?

Vaig parlar amb ell en el vestuari. Va ser una cosa que va estar fora de lloc i ell ho sap. Després de rebre durant 40′ ho vaig entendre.

Segur que entendrà que la presència de Sergio i Joan motivarà més d’una situació similar…

Ho entenc. Són els dos futbolistes amb millor currículum de la categoria i els buscaran. A tots els agradaria comptar amb els seus serveis, però només nosaltres els tenim.

“M’ENGANXA PODER VIURE LA BOMBONERA PLENA”

Què li diuen pel barri?

Que a veure si guanyem. Ens tenen un respecte majúscul, això és una família. Una de les coses que m’enganxa és poder viure la Bombonera plena. L’afició ve a veure entrenaments. Aquí la gent és de la Montañesa i, després, poden ser d’un altre i això és fascinant.

Com veu el futur del grup?

Aquest grup el veig genial, és qüestió de temps. Crec que, encara que no serà fàcil, ja creiem en la nostra idea de futbol.

Li agradaria ser recordat com…?

Com el míster que va fer jugar el play off a la Montañesa.

Això ja s’ha aconseguit aquí.

Ja, amb Manolo (González) i va ser, em diuen, meravellós. Tant de bo tornem…