Carles Hernández : “No pot ser que molts diners del futbol no constin en cap lloc”

Carles Hernández va interrompre aquesta setmana les seves vacances per acudir a la trucada de la Federació Catalana. S’havia requerit la presència dels clubs per posar-los al dia pel que fa a les polèmiques regularitzacions de la Seguretat Social. El president del Mollerussa dóna una opinió tan qüestionable com respectable

Carles Hernández, president del Mollerussa // FOTO: FCF
Carles Hernández, president del Mollerussa // FOTO: FCF

El president del Mollerussa, Carles Hernández, va acudir a la trucada del president de la FC Andreu Subies el dimarts 13 per parlar sobre les inspeccions obertes a diferents clubs catalans de futbol i la manera de regularitzar-les de cara al futur. Va ser un dels cinc assistents. “Tot això cal regularitzar-ho d’alguna manera. No pot ser que tothom que cobra tingui retenció i computi i que molts diners del futbol no apareguin en cap lloc. Cal trobar una fórmula equitativa pels clubs de Catalunya”, va afirmar amb total fermesa a Futbolcatalunya.

Hernández, que s’uneix a la moratòria de quatre mesos més (fins al gener) perquè tothom tingui temps d’adaptar-se als nous requisits manté que la barrera per la qual cal abonar la quota corresponent a la Seguretat Social s’ha d’establir “a partir dels 600 euros, o sigui, el salari mínim. Si això fos així, el 80% dels clubs tindríem tots els nostres problemes resolts. Hi ha molts que han pagat quantitats astronòmiques en el nostre futbol  i no es pot condicionar a tothom per igual”.

El màxim dirigent de l’històric Mollerussa mesura molt la seva paraules ja que no desitja l’enemistat de ningú. “El que em preocupa és quants presidents estan disposats a acceptar aquesta responsabilitat final per la gestió del seu propi club. Això sí em preocupa. Això de la S.Social és un problema de sector que s’arreglarà d’una manera o una altra, no ha vingut ni un sol president de la segona B a la reunió  de la FCF encara que el Prat va enviar a un representant”.

Reconeix que “estic molt tranquil perquè en el Mollerussa, a la nostra casa, es fan les coses amb coherència” i que tots els contractes del club “estan en nòmina i regularitzats. Es practiquen unes retencions coherents amb els sous que es paguen”.

Hernández mostra el seu costat més dur quan se li recorda que en molts clubs la principal font d’ingressos és el futbol basi. Cobrar les quotes dels nens i dedicar-ho al primer equip és una trista i històrica realitat. “A Mollerussa no és així i ho saben els pares. El futbol base és deficitari i amb 400 euros que paguen no es poden abonar desplaçaments, arbitratges i tot la resta” subratlla qui pateix el problema de manera molt directa.

Pel president del Mollerussa, tot el caos que ha significat l’anunciada regularització de la S.Social ve “pels clubs de 2ª i 3ª que han treballat amb quantitats astronòmiques. No pot ser que es moguin pressuposats d’un milió d’euros i aquí no passi res. A on van o han anat tots aquests diners? Encara que també dic que a veure si és pitjor la solució que el problema.

Una desitjada ‘Carta als Reis’

Aquí és on Hernández mostra la seva preocupació amb claredat. “Cal ser legals perquè els clubs petits no entendrien haver d’anar a protestar a algun lloc per frenar tot això. Si no ho fessin amb clubs com el Barcelona, l’Espanyol etc… entendria que féssim soroll on calgués, però la protesta de Subies (FCF) és la correcta. Ja sé que alguns desitgen ‘cremar-ho’ tot, però no és així”, comenta. El president ilerdenc afirma “defensar al futbol català i no només a un club” i reitera que estem davant “un problema comú del sector”

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com