Campions d’Espanya per quart any consecutiu!

La selecció catalana sub 12 masculina continua fent història després guanyar davant Múrcia (4-0) el quart campionat estatal consecutiu

PREMSA FCF
Catalunya sub 12, campions d'Espanya / FOTO: FCF
Catalunya sub 12, campions d’Espanya / FOTO: FCF

L’hegemonia catalana en els Campionats d’Espanya Aleví F-8 és indubtable. Catalunya ho ha tornat a fer, ha tornar a vèncer amb un clar domini en els partits i amb una gran qualitat a les seves files. Per quart any consecutiu, la Selecció Catalana sub 12 masculina ha guanyat el campionat estatal.

Si en la final de l’any passat, disputada a Mallorca, el títol ja va ser històric per ser la primera selecció en aconseguit aixecar la copa tres vegades seguides, enguany la sub 12 ha deixat clar que el nivell a Catalunya és molt alt i vol seguir fent història.

En la final disputada davant l’amfitriona, Múrcia, la Catalana ha estat molt superior. Només en els primers minuts, el cansament de la semifinal jugada una estona abans, la forta calor i l’empenta del públic local ha provocat alguna indecisió en les files catalanes. Això ha provocat que Oriol Ciurans s’hagués de lluir quan un dels davanters de Múrcia ha encarat porteria. El català, però, ha estat molt segur en tot moment i ha fet una molt bona aturada.

Passats els cinc minuts, els jugadors catalans han reaccionat i han començat a desenvolupar el seu joc. La pressió alta s’ha tornat a veure, tot i el desgast físic que tenia la sub 12, i aquesta intensitat ha servit per robar moltes pilotes al mig del camp. En un córner ha arribat el primer gol per calmar els possibles nervis dels jugadors catalans. Ben col·locats estratègicament, el defensa Víctor Garrido ha arribat des del darrere per obrir el marcador rematant de cap (1-0).

Catalunya només ha necessitat quinze minuts per deixar clar el seu domini i la seva superioritat. Garrido ha fet una llarga passada des del mig del camp a Arnau Funuyet que, des del punt de penal, ha pentinat la pilota d’esquenes a porteria per ampliar l’avantatge (2-0).

Just un minut després del xiulet inicial de la segona part, Funuyet, de nou, ha marcat el tercer quan ha agafat un rebot que s’ha produït dins l’àrea de Múrcia (3-0). Sense temps per reaccionar, quatre minuts més tard, Pablo López s’ha apuntat a la festa golejadora. Víctor Garrido, molt encertat avui amb les seves passades, li ha donat l’assistència a López, que ha controlat molt bé la pilota entre dos defenses i ha trobat porteria amb facilitat (4-0).

Catalunya sub 12, més campions que mai / FOTO: FCF

Aquest no és un triomf qualsevol. Quatre anys seguits guanyant el Campionat d’Espanya sub 12 masculí es diu molt ràpid, però mai cap selecció no havia guanyat tres vegades seguides. De manera que Catalunya segueix fent història en una competició en què ha estat molt superior a la resta de seleccions. A més a més, cal destacar que s’ha mantingut la porteria a zero, fet que no ha aconseguit cap altre combinat.

El triomf també és una victòria dels clubs catalans, els quals són els responsables de la formació i la bona feina que fan sobre els jugadors que acaben jugant a la Selecció Catalana. Ara bé, si s’han de remarcar dos noms en concret, aquests són Jordi Puig i Xavi Ferragut, els seleccionadors que van fer història l’any passat guanyant tres campionats seguits, i que a Múrcia han fet un altre pas endavant perquè Catalunya continuï sent la número u en els Campionats Nacionals de Seleccions Autonòmiques sub 12 masculins Futbol-8.

FITXA TÈCNICA

CATALUNYA, 4: Oriol Ciurans, Víctor Garrido, Pol Muñoz, Xavi Jiménez, Àngel Alarcón, Pablo Paez, Xavi Planas, Jan Oliveras. També han jugat: Álvaro Aljama, Pablo López, Arnau Funuyet, Lucas Mena, Biel Vicens i Víctor Villote.

MÚRCIA, 0: Andrés Céspedes, Jorge Sánchez, Francisco Tafalla, Jesús Santiago, Francisco Javier León, Javier Sánchez, Saul García, Guido García. També han jugat: Rubén Gil, Mario García, José Antonio Espín, Javier Antolinos, Francisco Javier Gomila i Ginés Sorroche.

GOLS: Víctor Garrido (1-0, 9’); Arnau Funuyet (2-0, 15’; 3-0, 21’); Pablo López (4-0, 25’).