Calderé, assessor de luxe per al futbol català

Ramon Maria Calderé inicia un nou camí en el futbol, de manera exclusiva, com a ‘asessor’ i conseller de qualsevol protagonista que giri al voltant d’aquest món. La seva agra sortida de la Montañesa no tanca les seves expectatives personals de treball

Nous camins per a Ramon María Calderé // FOTO: R.M.C.

Nous camins per a Ramon María Calderé // FOTO: R.M.C.

@ManuelSeguraM

El mític Ramon Maria Calderé prossegueix el seu camí en el món del futbol, ara com a assessor de luxe per a qualsevol esportista, tècnic, president o col·laborador que necessiti els millors consells de qui sap. Això significa la separació esportiva del seu lleial Luis Milà, ja que el seu etern segon intentarà continuar lligat a una banqueta de manera directa.

Calderé mira al futur encara que no oblida que tots els seus coneixements vénen d’una llarga trajectòria com a futbolista i com a entrenador. No fa falta repassar la seva història personal sinó només tenir-la molt present: exfutbolista professional, internacional i mundialista, entrenador de Nivell 3 UEFA-PRO i una feina excel·lent en el futbol amateur.

EL ‘CONSELLER’ CALDERÉ

“Sempre he dit que m’apassiona intentar ajudar a qualsevol persona i potenciar les seves capacitats. De fet, ja ho faig amb xavals juvenils després d’un aprenentatge viscut personalment. Les he vist de tots els colors i vull guiar a qui ho necessiti”, comenta el de Vila-rodona.

Assessorament i coneixement de futbol per a tots els esportistes sota la signatura de Ramon María Calderé // FOTO: RMC
Assessorament i coneixement de futbol per a tots els esportistes sota la signatura de Ramon María Calderé // FOTO: RMC

Això no significa deixar les banquetes definitivament, ja que “ho vaig dir una vegada i vaig tornar, però sempre he estat realista. Aquesta sortida de la Montañesa m’ha fet mal i el meu món ara ha de viure una altra etapa”. Per a aclarir: “No es tracta de ser representant, no, sinó de potenciar les capacitats d’un futbolista, entrenador o un president també”. Dos exemples d’esportistes sota la tutela de Calderé són Edgar Navarro o el tècnic Marc Casbestany.

Al seu amic Luis Milà el deixa ‘volar’ sol,  ja que “vol ser primer entrenador i també m’ha demanat el meu assessorament. Però de representant, no. A vegades vam triar el camí més llarg i l’he vist a la meva experiència i jo vull ajudar a agafar el correcte. La meva etapa de ‘Mentoring’ i la Direcció Esportiva puc combinar-les a la perfecció”

GRÀCIES A L’AFICIÓ DE LA ‘MONTA’

Per cert, només unes paraules per a la Montañesa. “El record que m’he emportat d’aquesta entitat és la seva gran afició; és impressionant, és el millor que té ara i els seus treballadors del dia a dia (Montse, per exemple), això és el millor que té aquest club perquè la resta el deixo a part”