Caducat Soteras, Calle mira cap a Palacios

El futur intrigant de la FCF ha obert la caixa de les maquinacions amb paper estel·lar per al director Calle, ja que, caducat Soteras, ara es tracta de controlar la via Pep Palacios

Calle-Soteras-Palacios, un trio a tenir en compte al futbol català // FOTOS: Arxiu
Calle-Soteras-Palacios, un trio a tenir en compte al futbol català // FOTOS: Arxiu

@ManuelSeguraM

msegura@redaccio@futbolcatalunya.com

La FCF ha acollit amb preocupació la decisió del CSD d’incoar expedient sancionador a la junta de Pedro Rocha. És a dir, a l’obedient Joan Soteras i companyia el futur de la qual a Madrid és tan fosc com el que se li presenta a Catalunya.

No obstant això, el sabadellenc és una figura ja caducada al carrer Sicília. Encara que la seva prepotència i supèrbia dibuixa a un personatge etern, la veritat és que el seu principal protector, el director Calle, ja li ha posat l’etiqueta de passat de data.

CALLE I PEP PALACIOS

El full de ruta del directiu millor pagat al carrer Sicília fa temps que la té dissenyada. El ‘timing’ -una paraula que agrada molt usar al sr. executiu-, passa per un pla d’actuació que consumeixi tots els rècords en el temps.

Per aquesta raó va haver-hi qui, poc temps enrere, va parlar del ’32 de gener’ com a data de lliurament d’una certa documentació. Un ‘lapsus’ el té qualsevol, cert.

L'actual president de l'At. Sant Just, Pep Palacios, va sumar menys vots (12) que directius portava a la seva llista. // FOTO: Futbolcatalunya
L’actual president de l’At. Sant Just, Pep Palacios, va sumar menys vots (12) que directius portava a la seva llista. // FOTO: Futbolcatalunya

Com a cert és que el gran Jose, únic director general d’una Federació catalana que ni parla ni escriu català ni encerta amb un accent en castellà, el té tot previst. Per a això, guanya 140.000€ anuals més 16.000€ per Seguretat Social més el càrrec de la RFEF més el cotxe Mercedes. Ah! no oblidin un parell de ‘Bonus’ que li van arribar l‘any de la pandèmia per valor de 16.900€ (2020) i 17.200€ (2021), respectivament, sense aprovació de la junta directiva ni de la Comissió Econòmica.

Bé, tornem al TSJC, ja que, si decideix declarar inelegible al septuagenari president, s’obre un panorama espectacular.

Obriran un nou període electoral? Decidiran que Juanjo Isern, segon candidat més votat, sigui el seu substitut? Presentaran una tercera via? Com ningú ho sap, Calle no oblida Pep Palacios, l’únic candidat que va sumar menys vots (12) que directius portava a la seva llista.

EMBULLAR TOT EL POSSIBLE

Palacios, capaç de sentir-se “molt orgullós” pel seu notable ridícul a les urnes, es deixa voler, com si les elucubracions del totpoderós il·lusionista del futbol sala li embruixessin.

Qualsevol cosa seria benvinguda per al director, ja que Soteras camina cap a la seva jubilació forçosa i a ‘passejar el gos’ que diria el seu fidel emprat. Si cal preparar un grup de clubs (Ivan Carrillo-Gavà, Dorado-FEF L’Hospitalet, germà de Carrillo, Futbol Sala Martorell, Mercantil….) que impugnin davant el Tribunal, es fabrica. O qualsevol cosa.

Embullar és l’objectiu i sempre es pot trobar temps al temps, ja que encara queden 3 anys de mandat i sap que, si hi ha relleu, el primer que anirà al carrer serà ell.

SOTERAS, PENDENT DEL TAD

Per cert: si la Comissió Directiva del CSD suspèn “motivadament i de manera cautelar i provisional, al President i altres membres dels òrgans de govern i control de les Federacions esportives espanyoles i Lligues professionals”… Soteras ha de deixar la Catalana?.

Segons fonts jurídiques consultades per aquesta Redacció “si els inhabiliten després de la tramitació de tot l’expedient, aquesta inhabilitació és per a ocupar càrrecs a l’organització esportiva”.

En resum: afectaria el futbol nacional i el territorial, només en el que tingui relació amb l’RFEF (que no és poc). Passaria el mateix amb la suspensió.

L’AGENDA DEL 55È PRESIDENT

Imaginen l’AGENDA de l’encara president de la FCF

1r – Investigat Jutjat Sabadell
2n – Denunciat pel seu secretari general
3r – Expedientat per TAD
4t – Suspès, probablement, a la RFEF per CSD
5è -Cap a ser inhabilitat a l’RFEF per TAD. El dubte és si serà una o dues vegades inhabilitat, ja que ‘Querellator’ Galán li ha interposat dues denúncies.
6è -Inelegible per TSJC i cessat a la FCF després d’aplanament GenCat?
7è-  Inhabilitat FCF per TCE?
8è – Condemnat o absolt al Jutjat Sabadell
9è – Arribarà a l’Assemblea de final de temporada?
10è – Sembla clar que no anirà a l’Eurocopa de París ni als Jocs Olímpics a càrrec del futbol espanyol.