Bellpuig homenatja a Bojan i a Estrada Fernández

Dissabte de glòria per a dues grans figures del futbol lleidatà com són Bojan Krkic i el col·legiat Xavier Estrada Fernández perquè es veuran aquest dissabte a Bellpuig en un partit homenatge dirigit per l’àrbitre internacional

Gran cartell de presentació per a l'homenatge a Bojan Krkic i Estrada Fernández // FOTO. François Guerrero
Gran cartell de presentació per a l’homenatge a Bojan Krkic i Estrada Fernández // FOTO. François Guerrero

@ManuelSeguraM

Dissabte excepcional a Bellpuig amb la celebració d’un partit-homenatge per a dues figures del futbol català com són Bojan Krkic i Xavier Estrada Fernández. A les 12 h., el Municipal ilerdenc acollirà una gran festa amb Clínic i partit entre Veterans del FC Barcelona contra el Bellpuig sota la direcció de l’àrbitre internacional.

Detall extraordinari de tota la família del club per a dos grans representants de Lleida que farà les delícies de tots els aficionats amb entrada gratuïta.

BOJAN, SEMPRE ESTIMAT

“Són dos protagonistes emblemàtics i volem reconèixer els fundadors de l’Escola de Bellpuig com Bojan (pare) i la seva gran ajuda en 1991. Vam viatjar per mitja Europa i va muntar un torneig de primer nivell a Bellpuig gràcies a la seva ajuda”, afirma a Futbolcatalunya un dels organitzadors, François Guerrero.

Bojan sempre ha passejat Bellpuig, Linyola i Lleida per tot el món // FOTO: F.G.
Bojan sempre ha passejat Bellpuig, Linyola i Lleida per tot el món // FOTO: F.G.

El també exfutbolista del Bellpuig destaca que es tracta d'”una família encantadora, molt humil i que mai han perdut el cap”.

Això li va portar a muntar aquest homenatge per a Bojan, la seva família, i, també, per a Estrada. “La idea és que Bojan jugui la primera part amb el Bellpuig i la segona amb els Veterans del Barça amb moltes cares conegudes”, afegeix. Guerrero parla de memòria i cita a “Okunowo, Roger, Arpón, Dimas, Sergi Barjuán… una llarga llista”. En resum: “Tenim un equip de primer nivell amb un ‘arbitre de primer nivell”.

UNA GRAN FESTA

Guerrero desitja que “tots els nens del nostre Futbol-7 puguin viure un Clínic i que puguin veure als Bojan i puguin preguntar-los el que vulguin”.

La petició d’antics jugadors per a sumar-se a aquest dissabte festiu és innombrable. “Hem reunit a totes les generacions que han crescut amb ell del 1978 al 1994“.

Això els ha obligat a “muntar quatre equips i també una selecció de 25 que jugaran contra el Barça perquè volem que tothom participi”.

L’OBLIDAT ESTRADA

Una altra cara de la moneda es diu Xavi Estrada Fernández, actual àrbitre de VAR i membre d’ERC per a les pròximes eleccions municipals. El col·legiat es va retirar aquest passat curs després de 12 anys en Primera, amb 240 partits, 4 en Champions i 15 a Europa League.

Estrada Fernández es va acomiadar dels terrenys de joc el passat 2022 amb un Elx-Cadis // FOTO: Cádiz CF
Estrada Fernández es va acomiadar dels terrenys de joc el passat 2022 amb un Elx-Cadis // FOTO: Cádiz CF

Una nota informativa en la web va ser l’únic record per a un dels millors àrbitres de Primera i l’únic que va fer el pas de denunciar a Enriquez Negreira per l’affaire amb l’FC Barcelona.

Estrada, que podria estar a la llotja del Camp d’Esports de Lleida com a dirigent d’ERC el pròxim 8 de juny, no tindrà el seu homenatge per part federativa; sí serà per part del Bellpuig i els seus amics. La Federació Catalana ha preferit oblidar a un dels seus grans referents arbitrals.