Barça B: disgust; Llagostera i Lleida E., il·lusió

El FC Barcelona B va ser eliminat dels playoffs d’ascens als penals davant l’UCAM Murcia, i jugarà a Primera RFEF. Mentrestant, el Llagostera i el Lleida E. lluitaran per una altra plaça i la lluita pel descens treu fum

El Barça B, abans del cruel desenllaç  a Don Benito // FOTO: FC Barcelona B
El Barça B, abans del cruel desenllaç a Don Benito // FOTO: FC Barcelona B

@JordiGrifol

Barça B: disgust; Llagostera i Lleida E., il·lusió, aquest és el titular d’aquest capt de setmana. Per començar, el Barça B va dir adéu a l’ascens a Segona després d’una agònica tanda de penals on Iñaki Peña en va aturar quatre, i ni així els de Pimienta van poder passar per sobre de l‘UCAM Murcia.

En un partit molt dur, els de Pimienta van gaudir de control de pilota, tal i com es preveia. Tot i així, el primer en colpejar va ser l’UCAM, que va avançar-se mitjançant Alberto Fernández.

Els extrems del conjunt murcià començaven a fer mal. Malgrat això, Rey Manaj va aparèixer per arrodonir una gran temporada al servei dels blaugranes. Amb un doblet, va posar per davant al Barça B. El partit es va fer molt llarg pel Barça B i Xemi, exblaugrana, va empatar a la sortida d’un córner.

Després d’una pròrroga sense conseqüències, els penals van dictar sentència. Es van xutar fins a onze penals, i malgrat la gran actuació d’Iñaki Peña, les errades blaugranes i l’encert del porter Biel Ribas van acabar decantant l’eliminatòria cap als murcians.

Cop dur pels de Pimienta en una temporada perfecta fins el moment. El Barça B doncs, disputarà la Primera RFEF la temporada vinent, juntament amb l’Andorra, també eliminat.

A UN SOL PAS

El Cornellà ja va certificar que és equip de Primera RFEF, i el Lleida E. intentarà seguir-li els passos fins al final, encara que sigui una tasca molt complicada. Els de Molo havien de guanyar els tres partits que queden i esperar.

De moment, el primer matchball el van superar. Amb un bon inici de partit, el Lleida Esportiu es va poder imposar a l‘Atlético Levante. Als nou minuts, Raúl materialitzava una pena màxima, que acabaria sent l’únic gol del partit.

Els lleidatans van resistir tot el partit i, tot i dos travessers que van fer perillar l’avantatge, van acabar segellant el triomf, més que vital. Si guanyen els dos partits que els queden i el Llagostera no ho fa, poden ser equip de Primera RFEF.

TOT A LES MANS DEL LLAGOSTERA

Tot a les mans del Llagostera. Els d’Oriol Alsina van aconseguir un triomf enorme davant La Nucía que els permet dependre d’ells mateixos en l’última jornada, davant l’Hércules, que necessitaria fer un sis de sis per ser a Primera RFEF.

La primera meitat del Llagostera va ser de contrastos. Dubasin va fer un golàs des de fora l’àrea que avançava als seus però, abans del descans, Juan Forlín era expulsat amb vermella directa. Poc després de la represa, també era expulsat Miñano, de La Nucía, recuperant així la igualtat numèrica.

A partir de llavors, esforç titànic del Llagostera per aconseguir tres punts que deixen a l’equip català a un sol pas de Primera RFEF.

L’Hospitalet segueix necessitant gairebé un miracle per no baixar a Tercera Divisió, però almenys sembla que no abaixaran els braços fins que acabi tot. Després d’unes jornades molt dures, els riberencs van sumar una victòria a domicili davant l’Atzeneta.

Un doblet de Salinas va donar la victòria als de la franja, que va haver de patir fins el xiulet final degut a provocar un penal amb el qual l’Atzeneta va retallar distàncies.

NO ES RENDEIX NINGÚ

El Prat segueix fent mèrits per quedar-se a Segona RFEF, i aquesta segona fase dels potablava es podria catalogar d’excel·lent. Els de Pedro Dólera van sumar tres punts importantíssims a Paterna.

Malgrat el Valencia Mestalla es va posar per davant a l’inici, els potablava van saber remar per acabar amb els tres punts. Domi va empatar el partit abans del descans i, ja al minut 90, amb superioritat numèrica, Javi Martos va fer el gol de la victòria. Nova demostració de fe i esforç de l’AE Prat.

El Prat està firmant una gran segona fase // FOTO: AE Prat

D’altra banda, gran victòria de l’Espanyol B davant la Peña Deportiva, líder del grup. Els de Luis Blanco van haver de donar-li la volta al marcador, tot després de molts minuts intentant-ho i que no sortís.

A falta de vint minuts pel final, Svensson i Mahicas li donaven la volta al partit en un moment i, ja al descompte, Pedro Torres arrodonia la feina. Reacció espectacular dels blanc-i-blaus, que un cop van fer el primer gol, tot va anar rodat.

Independentment de la resta, l‘Olot ha de guanyar, i la resta ja vindrà. El conjunt volcànic va complir davant l’Orihuela en una gran segona meitat, després d’una primera part sense massa acció. Un gran contracop dels catalans va pemetre a Eloi Amagat que obrís la llauna.

A partir de llavors, una expulsió dels locals ha facilitat la feina, que l’Olot ha rematat a la perfecció per acabar sumant els tres punts amb un meritori 3-1. El Peña Deportiva – Prat d’entre setmana, al ser partit aplaçat, serà clau pel devenir de la pròxima jornada, on es decidirà tot.