At. Lleida-Mollerussa, final ‘capritxosa’ de la Copa Lleida

Aquest pròxim divendres es veuran les cares a Torrefarrera (capritx de la FCF) At. Lleida i CFJ Mollerussa, una gran final com a aperitiu d’una competició oficial que haurà d’esperar a octubre

Final de la Copa Lleida amateur entre l'At Lleida i el Mollerussa // FOTO: FCF
Final de la Copa Lleida amateur entre l’At Lleida i el Mollerussa // FOTO: FCF

El CE Antoni Palau de Torrefarrera acollirà aquest divendres (20 hores) la final de la Copa Lleida amateur entre el Club Esportiu Atlètic Lleida i el Club Futbol Joventut de Mollerussa sota l’arbitratge del col·legiat Adrià Zucar González. A priori, partit espectacular entre dos dels millors equips ilerdencs que sortiran també amb els millors números per a la temporada 2022-2023 en Primera Catalana Grup II.

Els equips dirigits per Josep María Turull i Jordi Cortés, respectivament, que no s’han enfrontat en cap ocasió aquesta pretemporada, arriben amb totes les il·lusions per a jugar-se la setena edició. Després, fins a la jornada novena (desembre) no es veuran en la Lliga.

AT LLEIDA-MOLLERUSSA, NÚMEROS

Els ‘locals’ de Turull han disputat els tres partits previs amb triomfs enfront de Balaguer (0-2, anada i 3-1, tornada) i Borges (5-0) mentre els ‘visitants’ de Cortès es van imposar a Alpicat (4-0 anada, 0-4 tornada) i Tàrrega (3-1). En resumAt Lleida (10 gols marcats per 1 rebut; Mollerussa: 11 anotats per 1 en contra.

Un repàs pel MERCAT 2022-2023 ens demostra que l’un i l’altre s’han mantingut molt fidels al seu bloc de l’any passat. Els del Segrià continuen amb 14 futbolistes del bloc que l’any passat no va aconseguir el seu objectiu d’ascens , mentre que els del Pla d’Urgell segueixen amb 15; o dit d’una altra manera: mentre els primers han realitzat 9 fitxatges, els segons ‘sol’ han fitxat 7.

Partit especial per al migcampista argentí Nico Magno, ara en les files del Mollerussa, després de dues temporades com a futbolista de l’At Lleida.

TORREFARRERA I NO ARTESA NI CAMP D’ESPORTS

La part curiosa d’aquesta Copa Lleida la protagonitza, com sempre, la Federació Catalana. Es va preguntar per la possibilitat de jugar la final al Camp d’Esports, però la Delegació manté que Torrefarrera és un camp federatiu i que ha de ser aquest escenari SÍ o SÍ. No va servir de res insistir que el camp del Segrià només pot acollir a 100 persones assegudes i la resta dempeus; no va servir de res perquè no hi ha pitjor sord (Espasa) que qui no vol escoltar.

A més, el superdelegat ha oblidat amb facilitat que fa dos anys es va jugar la final a Mollerussa, ja que ho van sol·licitar els locals per gaudir del seu centenari i es va jugar (EFAC 4-1 Borges), el mateix que ha fet enguany Artesa de Segre. No obstant això, la FCF es va tancar totalment a tal
possibilitat i això que l’Ajuntament d’Artesa assumia totes les despeses d’organització de la final. Un altre capritx de la Federació