Astúries conquesta Riudoms

Un gol de Jennifer Rodríguez davantera de l’Oviedo Moderno, li va servir a la seleció d’Astúries per proclamar-se, per primera vegada, campiona d’Espanya de fútbol femení sub12. Jennifer va caçar una pilotada llarga, servint-se dels dubtes de la defensa de Madrid, per batre amb una precisa vaselina a la portera madrilenya

 Campionat d'Espanya sub12 femení / FOTO: ÀLEX GALLARDO
Campionat d’Espanya sub12 femení / FOTO: ÀLEX GALLARDO

Així acababa el Campionat d’Espanya sub12 femení que s’ha celebrat a Riudoms (Tarragona), del 24 al 26 d’abril i on més de 400 jugadores han deixat palés que el futur del fútbol femení està garantit. Aquesta ha sigut la primera vegada que Catalunya ha acollit un campionat d’aquestes característiques, on totes les federacions territorials (a excepció de Melilla, que no va poder formnar un equip) han competit.

La Federació Catalana de Futbol ha cuidat fins el més mínim detall per a que les seleccions i aficionats al fútbol puguessin gaudir d’aquest acte. Detalls com un ampli buffet per les jugadores, un web actualitzat al minut o que la final estigués arbitrada per un àrbitre de 2ªB amb àrbitres assitents, són detalls que han fet luir, encara més, aquest campionat,

En el terreny fútbolístic, però i per tercera vegada consecutiva Catalunya va caure en les penals. Les noies de Fran Güells es van mostrar molt sòlides en la fase de grups solventant els seus partits amb victòries. El fet de jugar a futbol 8 feia que el camp no hi hagués tant d’espai com estan acostumades les jugadores catalanes, el que no va impedir la seva classificació per als quarts de final, on va cauce contra Canàries.

La fase de grups va estar dominada per una igualtat màxima, fet que demostra la evolución del fútbol femení durant les última anys. Només la Selecció Extremenya, tot i empatar un partit, va guayar per un parcial de més de 4 gols. Tot i que com Catalunya, cauria a quarts per penals.

penals-catalunya
Les noies de Fran Güells van caure en les penals / FOTO: ÀLEX GALLARDO

El fet més emotiu del campionat va ser la celebración sobre el camp de la selecció de Ceuta del que va ser la seva primera victòria en un campionat estatal femení sub12. Contra La Rioja, les nordafricanes tancaven els partits del seu grup. Amb les dues seleccione eliminades matemàticament, les jugadores van sortir sense pressió. Olga Chaves, presidenta de la Comissió de Fútbol Femení de la Federació de Futbol de Ceuta, es mostrava molt satisfeta a la prèvia del partit pel paper de les seves jugadores. Només 200 fitxes d’aleví entre nois i noies feien difícil aspirar a quelcom més. El que no sabia l’Olga és que s’enduria aquesta gran alegría amb el gol de Claudia Navas.

Una alegria que va ser la constant del campionat. Un fútbol femení que truca a les portes dels aficionas i no deixa de buscar el seu espai. Les més de 1.500 persones que es van apropar a Riudoms van poder veure que el fútbol femení, encara té molt a dir.