Ara diu blat, ara diu ordi

L’FCF torna a rectificar i anuncia als seus clubs que la competició no es reiniciarà el 9 de gener. La notícia és que no hi ha notícia encara que sí que es compleix aquest gran titular de “ara diu blat, ara diu ordi”

El president de la FCF es veu obligat a rectificar després d'anunciar el retorn del futbol amateur el 9 de gener // FOTO: FCF
El president de la FCF es veu obligat a rectificar després d’anunciar el retorn del futbol amateur el 9 de gener // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

El titular d”Ara diu blat, ara diu ordi‘ correspon al company Dani Badia (Catalunya Ràdio). És la reacció normal a l’actual situació que tothom temia encara que la Federació Catalana transcomunicava segons el vent. El passat 12 de desembre li va dir a una representació de clubs de 1a i 2a Catalana: el 9 i 10 de gener s’iniciaria la represa de les competicions. 17 dies després, ja se sap: “no es donen les condicions requerides”.

ARA DIU BLAU…

La realitat de la Catalana passa per un inquietant futur com ho pateix la mateixa societat. 2020 es tancarà, presumiblement, amb dèficit i 2021 s’iniciarà amb màxima preocupació. El president Joan Soteras no parla, no transcomunica, sinó que es limita a anar a les llotges d’equips de segona B i Tercera i, per descomptat, a les seves múltiples comissions de la RFEF.

El directiu profesional de la FCF adverteix (amenaça és una paraula molt forta) que l’equip que no estigui d’acord amb les seves decisions “anirà a Quarta Catalana” i deixa el ‘marrón’ dels comunicats al secretari general, Oriol Camacho.

Juanjo Isern i Jordi Terés, els dos exvicepresidents, ara vocals  "per no ser fidels"
Juanjo Isern i Jordi Terés, els dos exvicepresidents, ara vocals “per no ser fidels”

L’exàrbitre català s’ha convertit en la muralla d’un Soteras les últimes declaracions del qual a Futbolcatalunya encara ressonen. “Jo encaixo molt bé els cops i intento sempre donar l’últim. Repeteixo: que ningú oblidi que, si hi ha guerra, hi ha vencedors, vençuts i morts. I, si el mort sóc jo, em preocupa molt poc“, va dir.

Era un llunyà 19 de desembre del 2019. Des d’aquesta data, el discurs del senyor president ha canviat molt, ha destituït a vicepresidents perquè “vaig perdre la confiança” i, com va manifestar als seus adeptes “vull directius addictes, si no em sobren, i fidels. He estat excessivament democràtic. Vull fidelitat. Per excés de democràcia s’havia de deixar parlar a tothom en la junta” (setembre 2020). Tot molt democràtic. Ara diu blat, ara diu ordi!.’

LLEIDA ES REVOLUCIONA

Ja en el present desembre, una altra vegada, el panorama es complica cada vegada més. Fins a 26 clubs de Lleida han sol·licitat que “s’anul·li la competició esportiva dels equips amateurs pensant ja en la temporada 2021-2022. I que l’FCF reemborsi als clubs l’import pagat en concepte de fitxes o que les fitxes de la temporada 2021-2022 siguin gratuïtes per als clubs”.

A l’FCF miren amb certa estupefacció la sol·licitud d’uns clubs als quals, en teoria, té ‘controlats’ el nou delegat Josep María Espasa. Així, almenys, ho va comunicar a la junta dies enrere. El present diu tot el contrari i des del carrer Sicília assenyalen l’exvicepresident Jordi Terés qui, ara com ara, segueix sense aixecar la veu.

La pregunta que es fan els 26 clubs de Lleida signants és per què no s’inclouen més ‘companys de viatge’ a una petició que consideren lògica. És més, ja saben que la maquinària federativa treballa per a anul·lar un futur moviment reivindicatiu. Però, i Barcelona? Tarragona? Girona? Doncs això: Ara diu blat, ara diu ordi