Joan Soteras tanca 2019 amb màxima ambició

Una Ciutat Esportiva per al futbol català. Aquest és el pròxim i gran desig del president de la Federació Catalana, Joan Soteras, per a un futur tant ambiciós com complicat, però aquí està. Amb tres anys de mandat al davant, el carrer Sicília respira ambicions

Soteras, FCF
Joan Soteras, president FCF/FOTO: Alex Gallardo

Joan Soteras compleix el seu segon Nadal al carrer Sicília. Tanca un 2019 de posicionament, ha posat en marxa interessants campanyes de conscienciació i ajuda als clubs, governa (com pot i li deixen) una junta inquieta i anhela un gran i ambiciós objectiu per als propers anys. Crear una Ciutat Esportiva per al futbol català (les instal·lacions Olympia són de l’Ajuntament de Sabadell) seria el seu èxit final.

De tots aquests assumptes hem parlat amb Joan Soteras aquest passat dimarts 17 en la prèvia d’una Junta directiva (última de l’any) en la qual suraven en l’ambient serioses discrepàncies entre alguns dels seus membres. Va parlar qui va voler parlar i va callar qui més parla on no deu. En qualsevol cas, Soteras es va explicar així a Futbolcatalunya:
Segon Nadal com a president, quin seria el missatge que enviaria al futbol català després de fer-ho també a empleats i directius…

Estic molt satisfet i, encara que jo sé que em puc equivocar, només li demano al futbol català que, si és així, hi haurà temps per a rectificar. El que sí que fem i farem és treballar pel futbol català i, si hi ha algun dubte, aquí em trobaran sempre.

Jordi Cruyff/, Soteras, FCF
El president, amb en Jordi Cruyff/FOTO: FCF

Tant de bo s’equivoqui moltes vegades perquè és el millor senyal de que fa moltes coses, entre les quals té subratllades en vermell. Quines?

Posar en marxa el smart-TV, un canal de TV propi. La major part de programes seran en diferit però hi hauran directes i pot ser una nova dimensió per a la FCF. Tindrem els resultats ‘on time’ i d’aquí a juny farem proves pilot.

“No podem donar més ajudes econòmiques”

Aquestes són les necessitats més peremptòries del futbol català?

Són innovacions per al futbol català, són avanços tecnològics, no crec que hi hagin necessitats. No podem donar més ajudes econòmiques de les que estem donant, tenim dues campanyes en marxa i tecnològicament cal continuar avançant per a donar servei.

Dóna la sensació que el que sobra en el futbol son diners…

No és així, sinó que falten. Però també faltava transparència. En la FCF, en els últims 7/8 anys, s’ha intentat fer bé i fa falta aquesta transparència total en el món del futbol. A Madrid, el president Rubiales, quant a transparència i les coses ben fetes, les ha iniciat en el seu mandat. Fins ara faltava transparència en l’Espanyola i ara estem en un bon nivell.

Amb qui li falta querellar-se a Rubiales?

Interposa querelles als qui se les mereix. Fins ara callava i s’empassava tot però el Sr. Rubiales entén que cal querellar-se amb qui se s’ho mereix. Si ningú es posa en la parcel·la de l’altre, no caldrà posar-les.

Parlant de querelles, han trobat ja al Sr. Ivan Carrillo?

No és problema meu sinó del poder judicial. Jo interposo però qui ha de buscar-lo no sóc jo. No tinc ni idea d’això perquè, a més, em preocupa molt poc aquest senyor.

“Fa falta transparència total en el món del futbol”

Ens ha arribat que el seu gran desig és fer realitat una Ciutat Esportiva a Teià. Podrà ser realitat en el seu mandat?
En l’actual (em queden dos anys i mig com a molt) és difícil, en un pròxim, potser. Ens hem començat a moure, creiem que el futbol català se la mereix…Sabadell és de l’Ajuntament de la ciutat.

Li agradaria deixar aquest llegat?

Sí, per què hem de ser menys que altres territorials?

Vostè creu que hi ha algun motiu en el futbolcat per a preocupar-se?

Avui? Em preocupa sempre, la salut, la nostra bona gestió interna i que els nostres clubs no estiguessin ben atesos. En aquest moment crec que aquestes tres premisses estan ben cobertes i no ens podem despistar.

FCF, Junta directiva, Soteras
Sopar de Nadal de la junta/FOTO: FCF

Contesti la veritat. Ha temut un cop d’estat en la seva junta?

No. No ho crec, no ho he temut i, si el tingués, tampoc em preocuparia molt. Això voldria dir que hi hauria guerra i, quan hi ha guerra, hi ha vencedors, vençuts i morts.

“Una Ciutat Esportiva? Per què hem de ser menys que altres?”

A vostè li hauria estranyat?

Sí. Després del llegat del Sr. Subies en el qual tots som els mateixos i el va deixar amb totes les garanties, seria una falta… una temeritat. Entenc que no és el moment i que no hauria d’haver estat així.

Aquest proper 29 es compleixen 9 anys del ‘cop d’estat’ a Casals…

Si va haver aquest cop d’estat és perquè s’ho mereixerien, dic jo…jo no estava, no puc opinar. Potser va ser amb raó. Avui no crec que hi hagi cap raó i, si avui n’hi hagués, jo…

Vostè diu que qui tingui un problema amb vostè li digui a la cara, sí?….

Jo…jo encaixo molt bé els cops i intento sempre donar l’últim. Repeteixo: que ningú oblidi que, si hi ha guerra, hi ha vencedors, vençuts i morts. I, si el mort sóc jo, em preocupa molt poc.


“No crec que hi hagi cap raó per a un cop d’estat en la junta”

L’última per a endolcir l’any, què li demana al 2020?

Demano tranquil·litat, ascensos al futbol professional i tranquil·litat i que ens deixin treballar perquè portem una bona línia.