“Aniré amb el ganivet a les dents, tot i les emocions”

Pep Caballé s’enfronta per primera vegada al ‘seu’ Cornellà. El migcampista de Ripoll jugarà un partit a vida o mort per l’ascens a Segona Divisió contra el seu ex equip

JORDI MESTRES @jordimestres7
Pep Caballé, Ibiza
‘Corazón partío’ per part del gran Pep Caballé // FOTO: Ibiza UD

Pep Caballé (1990) té carisma. S’ho deixa tot al camp i per això se l’estima, sigui a Eivissa o a Cornellà. A la illa està vivint la seva primera experiència futbolística fora de Catalunya. Tot i ser un equip amb noms importants – començant per Pablo Alfaro a la banqueta o Amadeo Salvo a la presidència – Pep Caballé s’hi ha fet un lloc. Acaba de complir els 30 anys i sap que està en un moment clau de la seva carrera futbolística. I no vol desaprofitar-lo, encara que sigui a costa del ‘seu’ Cornellà…

Es pot estar preparat per un play-off d’aquestes característiques i tan desconegut?

Són 90 minuts i pot passar de tot. Es juga sense públic, sense la teva gent. Crec que seran partits complicats i amb molts nervis. Qui sàpiga jugar millor les seves cartes serà el que passarà. Potser serà una mica fred, però volem passar.

Tenen el to competitiu a punt?

Vam jugar un amistós el divendres passat contra la Peña Deportiva.

“Em sento afortunat dels moments que he viscut al futbol”

I estan preparats?

Crec que sí. Portem dos mesos entrenant i quan competim veurem tot el que hem fet aquest temps. Mentalment i físicament crec que estem en un nivell òptim. Sí que és cert que potser no tenim ritme de partits de jugar cada diumenge. Portem tres mesos parats, però estem bé i molt il·lusionats.

Jugar un play-off amb l’Ibiza té més pressió que fer-ho amb el Cornellà?

Un play-off no és un premi, no s’ha d’enfocar així. S’ha de tenir la mentalitat que és molt difícil entrar-hi i intentar creure que ho pots fer. Nosaltres hi creiem i sabem que aquestes oportunitats passen molt poc. Volem pujar i volem pujar. És el nostre objectiu. Primer hem d’eliminar el Cornellà i després competir pensant que podem pujar.

Pep Caballé, Ibiza. Cornellá
Pep Caballé va jugar més de 10 anys a Cornellà // FOTO: Jordi Mestres

“Volem pujar i volem pujar “

Pep Caballé com a jugador sempre ha estat un competidor.

Estic totalment d’acord. Aquesta lluita, aquest sacrifici i aquest esperit competitiu és el que m’ha fet arribar fins aquí. Això no ho puc perdre. Hi ha jugadors talentosos i amb molta tècnica. Jo tinc altres cosetes que em fan complir sempre.

Ha tingut mala sort per disputar-se un play-off contra el Cornellà?

El tema és que tenia un 33,3% de possibilitats de que em toqués. La boleta va sortir l’Ibiza i la segona el Cornellà. Serà un partit molt especial per a mi, òbviament. Vaig estar molts anys allà, però ho estic enfocant amb el ganivet a les dents tot i les emocions. Ara miro per mi, Cornellà ja ha passat i ara estic a l’Ibiza i molt content aquí i amb ganes de passar.

Està clar qui vol que guanyi.

Sí, està clar sí. He estat molts anys al Cornellà i hi he estat molt feliç. Necessitava nous reptes i he de dir que el meu pensament és  aconseguir la victòria, eliminar-los i fer historia. Sabem que mai cap equip de la illa ha pujat a Segona Divisió i ara ho podem fer tan nosaltres com la Peña Deportiva. Vull fer història aquí.

Serà difícil jugar aquest partit o al final és afrontar-lo com un més?

La veritat és que davant tenim un rival complicat. He jugat molts anys al Cornellà i sé que són un equip competitiu, que saben al que juguen i tenen individualitats bones. Nosaltres no ens hem de capficar amb el rival. Si som nosaltres mateixos tenim moltes opcions de passar l’eliminatòria. Serà difícil? Sí, i tant. El Cornellà porta tres play-offs seguits i per a nosaltres és el primer. Ens enfrontem a un rival que fa les coses molt bé i aquest primer any intentarem que ens coneguin de veritat.

El Cornellà en porta tres seguits, però Pep Caballé també.

Correcte. Els dos de Cornellà i el d’ara. És molt difícil aconseguir això.

.

Eivissa, Pep Caballé
El ‘noi de Ripoll’ se apropa al futbol professional // FOTO: Ibiza UD

“Cornellà ja ha passat i ara estic a l’Ibiza”

El partit de Copa del Rei contra el Barça li va fer veure que tenia nivell pel futbol professional?

Pot ser que sí. L’eliminatòria anterior contra l’Albacete a casa vam jugar contra un bon rival i després també contra el Barça. Tampoc hi havia tanta diferència entre el nostre equip i un de professional. Tinc la sensació que estem a un passet. El dia del Barça vam jugar molt bé i vam tenir mala sort.

El que sí que està clar és que té històries que explicar als seus néts. Els tres play-off, la Copa Catalunya, el fet de jugar contra Madrid i Barça a la Copa del Rei…

Exacte. També recordo la selecció catalana amateur, que vam jugar a Ucraïna la fase intermitja i també la final al Vèneto. Són records que et queden del futbol. El futbol passa i tinc 30 anys i això un dia s’acaba. El que queda són records, fotos, imatges i moments. Em sento afortunat  d’haver viscut molts moments importants al futbol semiprofessional.

“El Cornellà porta tres play-offs seguits; nosaltres, el primer”

L’únic que li queda per fer al futbol amateur és aquest ascens a Segona?

Doncs sí. Sé que és el meu moment. És una oportunitat que la vida em dóna i estic en un club on tothom està molt il·lusionat. És una oportunitat única, no sé com explicar-ho. És un moment molt important de la meva carrera futbolística i no vull desaprofitar-lo pas.