Anàlisi Divisió d’Honor Infantil Temporada 2014-15

Aquest capt de setmana arrencarà una nova temporada de la Divisió d’Honor Infantil, una etapa clau en el procés de formació dels nostres futbolistes abans de fer el salt a les categories Cadet, on l’exigència, el nivell i la competitivitat són cada vegada majors

Xavier Ferragut, Seleccionador Català sub12  / FOTO: FCF
Xavier Ferragut, Seleccionador Català sub12 / FOTO: FCF

PER: XAVIER FERRAGUT
Seleccionador català Sub12

Les condicions dels futbolistes catalans augmenta any rere any, fruit de la implicació en el seu procés formatiu de tots els qui envolten aquestes categories (clubs, dirigents, entrenadors, Federació, …). El nivell tècnic-tàctic dels jugadors infantils ha assolit uns llindars òptims les darreres temporades. Qualsevol dels equips que participen en aquesta competició practica un futbol sense especulacions, de qualitat i ordenat tàcticament.

La temporada anterior a la Divisió d’honor Cadet no va ser una excepció en aquestes característiques esmentades. Va ser dominada pel F.C. Barcelona de Denis Silva, que va guanyar la lliga amb 80 punts. Cal destacar-ne el paper dels seus perseguidors immediats: U.E. Cornellà, Unió F. Base Jàbac i Terrassa, Lleida Esportiu, Girona o Damm, tots ells separats només per 2 punts en la classificació. Queda demostrada doncs, la competència dins de la categoria i la dificultat d’obtenir avantatges substancials davant dels rivals. Fent un repàs al Campionat de Catalunya en podem destacar la caiguda en semifinals de la Unió F. Base Jàbac i Terrassa i a la final de la U.E. Cornellà, justificant l’excel·lent temporada d’aquests dos equips. El campió va ser el F.C. Barcelona guanyant per 2-1 a la U.E. Cornellà de Xavi Pascual en una final molt disputada.

Centrant-nos ja en la temporada que és a punt de començar no podem esperar-ne res més que diversió, bon futbol, bons equips i molta igualtat. Els dos grans del futbol català, F.C. Barcelona i R.C.D. Espanyol, es presenten com els dos principals candidats a aconseguir el títol. Aquestes són dues plantilles de jugadors referents al futbol català i espanyol des de ja fa uns anys, com queda demostrat en les seves participacions als diferents tornejos estatals als que són convidats cada temporada. El F.C. Barcelona vol seguir dominant la categoria i el R.C.D. Espanyol, amb el seu nou entrenador a la Divisió d’Honor, Carles Martínez, vol demostrar que la classificació d’aquesta entitat la temporada anterior va ser un accident i que està en condicions de disputar-li l’etiqueta de líder al F.C. Barcelona.

Aquesta és una promoció de jugadors de molta qualitat que ja van ser campions d’Espanya de Seleccions Autonòmiques sub12  la temporada 2012-13. El perfil de jugador és de tipus molt tècnic, de preses de decisió molt ràpides, molt llestos tàcticament i, a diferència d’altres promocions, menys físic. Tots aquests jugadors, juntament amb els reforços que cada temporada incorporen els clubs, fan que preveiem un futbol elegant, de toc, amb migcampistes de molts recursos i amb equips molt difícils de batre degut al seu treball tàctic. Diversió assegurada.

Complint amb aquest perfil de jugadors i plantejament en destaquem equips que a ben segur voldran repetir la seva temporada anterior i posar en dubte la teòrica superioritat de F.C. Barcelona i R.C.D. Espanyol, com  la U.E. Cornellà, la Unió F. Base Jàbac i Terrassa dirigida per Emilio Gutiérrez, Lleida Esportiu, Girona o la Damm d’Álex Gomar i d’altres que per entitat i potencial poden estar lluitant per les places de Campionat de Catalunya (St. Gabriel i St. Andreu). Cal destacar-ne, també, el nivell competitiu que sempre mostren els equips de les terres de Lleida (Lleida Esportiu o At. Segre), Tarragona i Terres de l’Ebre (Reus Deportiu i Valls) i Girona (amb el ja comentat F.C. Girona). També caldrà estar molt pendents de l’adaptació que facin a la categoria equips recent ascendits com l’Europa o el Gavà, juntament amb la Bordeta de Lleida i el Vic Riuprimer.

Crec que aquests són uns condicionants prou convincents com per seguir la Divisió d’Honor Infantil de molt a prop. No ens decebrà el futbol d’aquests jugadors amb un talent més que demostrat, sempre acompanyats de les indicacions i guies dels seus entrenadors, que en són una part imprescindible del seu desenvolupament. Així doncs, a gaudir del futbol amb passió, respecte i dedicació.