Alpicat i Andorra, el poder dels ‘invictus’

Pocs gols en una jornada de victòries per la mínima a Primera Catalana 2 que ens deixa a dos equips invictes i un líder cada dia més sòlid. Tan sols Valls i Unificació Bellvitge segueixen sense guanyar

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Juanjo (Alpicat) va marcar un gol que val tres punts al camp del Sants // FOTO: FutbolAlpicat

A hores d’ara amb 7 jornades ja disputades, algunes menys per alguns equips, la classificació es va perfilant i els conjunts es van situant en els llocs que, a priori, els hi toca. En aquest inici irregular per a molts, hi ha dues esquadres que encara es mantenen invictes: Alpicat i Andorra s’han mostrat intractables i encara no coneixen la derrota, per bé que els del Principat encara han de recuperar tres partits.

Precisament, l’Alpicat va enfrontar-se al Sants en un duel directe per no despenjar-se de la zona privilegiada. Els aficionats que es van apropar fins a l’Energia van presenciar un matx igualat, no gaire vistós i amb comptades ocasions clares de gol, gràcies en part, al gran treball defensiu d’un Atlètic molt ben ordenat al darrera. Tot i aquesta fèrria defensa alpicatina, els locals van ser capaços de crear una triple ocasió quan corria la mitja hora de partit. Crisos va salvar la primera, Crivillés va estavellar la segona al travesser i Patrick va refusar la tercera sota pals. Pocs minuts més tard, l’àrbitre va anul·lar un gol a Gala per mans dins l’àrea, en el que significa la quarta arribada clara dels de Lossio. A la segona meitat, el mateix guió. Els barcelonins intentant-ho i xocant-se amb els defenses rivals i els lleidatans patint i aprofitant les seves escasses oportunitats. El gol de Juanjo al minut 73 va decantar l’encontre, permetent que els tres punts volessin cap al Segrià.

Al vestodr de l'Andorra es va celebrar la victòria a Viladecans // FOTO: FC Andorra
Al vestidor de l’Andorra es va celebrar la victòria a Viladecans // FOTO: FC Andorra

L’altre equip invicte del grup, l’Andorra, volia celebrar els 75 anys del club amb una victòria davant d’un sempre perillós i intens Viladecans. Ni el virus FIFA ni el cansament acumulat dels internacionals ni el poc temps per preparar el partit amb tots els seus efectius, van impedir que els de Castellsagué s’emportessin els tres punts del Municipal. En un encontre dominat de principi a fi pels locals, els andorrans van saber esperar el moment idoni per matar el seu rival. Corria el minut 61 quan els andorrans van donar el primer avís i Emili va fer lluir al porter Santi. Set minuts després, Ludo va rematar a porta, la pilota la va tocar en Xavier Arias que la va introduir en la seva porta. Dues victòries i dos empats pel conjunt del Principat a l’espera de disputar els 3 partits que li queden.

La victòria haurà d’esperar

Dels dos únics equips invictes, passem als dos únics que encara no saben que és guanyar aquesta temporada. Valls i Unificació Bellvitge estan patint, i molt, en aquest inici de lliga com demostren els seus números.

La Rapitenca va guanyar a El Vilar i posa en problemes al Valls // FOTO: El Travesser

Els de l’Alt Camp no van tenir la sort de cara en el seu encontre contra la Rapitenca que es va imposar per la mínima al Vilar. Uns primers minuts de futbol estàtic i on les defenses no van tenir gaire feina, van donar pas a uns minuts on qualsevol dels dos es van poder avançar. Els visitants van ser més eficaços i Sabaté amb un xut des de fora de l’àrea va convertir el gol que a la postre seria el del triomf. Durant els segons 45 minuts, els canvis van donar un altre aire als locals, a qui se’ls van anul·lar dos gols per posició avançada i que van tenir l’empat a l’abast en les botes de Plana. Els ebrencs no van abaixar els braços però l’escàs encert de cara a gol els va passar una gran factura.

Per la seva banda, la Unificació Bellvitge va obrir la jornada al Municipal de Ca n’Anglada on el va rebre un San Cristóbal amb ganes de seguir sumant i fer un ple de victòries a casa. Objectiu completament diferent per uns egarencs que arribaven amb la necessitat imperiosa d’emportar-se els tres punts i sumar el primer triomf d’aquesta temporada.

El matx es va haver de decidir a la segona meitat. Aitor Garcia a minut 56 va avançar als de Terrassa. Quan tot apuntava que els locals continuarien la seva ratxa, primer l’expulsió de Karim al minut 85 en veure la segona groga i, 4 minuts més tard, el gol del visitant Julián en el darrer minut després d’una errada dels homes de Ballabriga va condemnar a l’equip i va donar un puntet als de Xavi Vila que de poc els serveix ara per ara.

El líder pateix

El Vila-seca no va poder frenar al líder Martinenc al Guinardó // FOTO: Dani Falcón

Setze punts distancien als cuers del capdavant de la classificació on trobem a un Martinenc que no vol treure el peu de l’accelerador i que va tornar a guanyar, encara que aquesta vegada amb més patiment de l’habitual.

La víctima vas ser un Vila-seca immers a la zona baixa de la taula i que encadena la seva quarta derrota consecutiva. Tot i l’1-0 final, va ser un partit on tots dos conjunts van gaudir de clares ocasions de gol però, unes vegades la mala punteria, altres els porters i els pals van impedir un resultat més ampli. Alabau, l’home més incisiu dels locals, va ser l’encarregat de fer el gol de la victòria al minut 32 en rematar de cap una centrada de Jandro. Els visitants van poder empatar amb un altre cop de cap de Valerio que va sortir per damunt del travesser, just abans del descans. A la segona part, les aproximacions es van continuar succeint en les dues porteries i en els últims 5 minuts, els dos equips es van trobar, de nou amb els pals. Els barcelonins van jugar els 4 minuts d’afegit amb un home menys en ser expulsat Eric Blasco en temps rècord. Va ingressar al terreny de joc al minut 74 i va marxar per doble groga al 89. Cinquè triomf seguit d’un líder sòlid.

Dos punts per sota del líder trobem a un EFAC que aquest cap de setmana va disputar un dels derbis del Segrià contra el Lleida Esportiu B al Municipal d’Almacelles. Una gran segona meitat va permetre als locals poder remuntar un matx que se li va complicar al minut 38 quan un ex com Bosch va fer pujar el 0-1 al lluminós. El gol va despertar als de Petreñas que van començar a assetjar la porteria rival. La insistència almacellenca es va veure recompensada al minut 49 amb una pena màxima a favor. L’encarregat de transformar-la va ser Chiné que igualava el marcador, mentre que Eric, no va tardar gaire a capgirar el resultat i mantenir als seus en la lluita pel liderat.

Nou de nou

En aquesta zona alta hauria d’estar un equip com l’Igualada, confeccionat per lluitar per l’ascens i, passet a passet s’estan apropant. Nou de nou punts possibles han catapultat als de Dani Gimeno fins a la vuitena posició.

Aquest va ser l'onze de l'Igualada que va guanyar el Vista Alegre // FOTO: CF Igualada
Aquest va ser l’onze de l’Igualada que va guanyar el Vista Alegre // FOTO: CF Igualada

Aquest cap de setmana es va enfrontar a un Vista Alegre que no jugava des de l’1 d’octubre. Durant els 90 minuts la tònica del partit no va variar gaire amb els visitants dominant, portant el pes i el protagonisme i els locals tancats al darrera i sortint a la contra. El domini dels igualadins es va aliar amb la sort en el primer gol quan Carmona va perforar la seva pròpia porteria fent pujar el 0-1 al marcador. Era el minut 38 i amb aquest resultat es va arribar al descans. Als segons 45 minuts, els d’Eloy Martínez ho van intentar i van tenir l’empat a tocar després d’un gran contracop que va fer-se lluir-se a Lledó. No obstant això, els blaus seguien arribant amb molt de perill i, en una d’aquestes ocasions van marcar el segon al 80, obra de Martí Just després de recuperar la pilota al seu propi camp i anar-se’n tot sol cap a l’àrea rival. Un autèntic golàs per sentenciar un gran matx dels de l’Anoia.

Una situació molt semblant s’està vivint a Balaguer on l’equip, després d’un inici complicat, ha remuntat el vol i ja veu més a prop la zona noble de la taula que el pou del descens. Una bona ratxa fruit del treball i de golejades com la d’aquesta jornada. L’equip de March va tornar a donar una alegria a la seva afició endossant-li 4 gols a un Tortosa que va acabar amb 9 jugadors per les expulsions de Carles Kader amb vermella directa al 89 i Puig per doble amonestació al 76. Soldevila al 50, Galcerán al 72, Del Águila al 79 i Gerard al 87 van ser els golejadors de la tarda.

En el darrer matx, les Borges Blanques va sortir amb les piles carregades davant d’un Sant Ildefons que s’ha anat desinflant amb el pas de les jornades. L’empenta dels lleidatans va propiciar sendes aproximacions que per poc no van acabar la fons de la xarxa. Els de Cornellà també van tenir la seva oportunitat de marcar mitjançant Sani al minut 22. No va ser fins al minut 41 quan els locals van aconseguir obrir la llauna amb el gol d’Arnau. Tots dos equips van acabar el partit amb 10 homes. El porter Xammar va veure la vermella directa per derribar a Sani al minut 46, mentre que visitant Over va deixar el terreny de joc per doble amonestació al minut 76.