Àlex Bertran i Marc Soler, l’adéu a dos capitans per sempre

En temps d’altes i baixes al mercat del futbol català, també hi ha futbolistes que decideixen penjar les botes. Al CF Lloret ho fan dos jugadors de la casa, Àlex Bertran i Marc Soler

Marc Soler i Àlex Bertran deixen el seu braçalet de capìtans // FOTO: cflloret.blogspot.com
Marc Soler i Àlex Bertran deixen el seu braçalet de capìtans // FOTO: cflloret.blogspot.com

Una de les retirades, la d’Àlex Bertran, ja es coneixia des de fa mesos. L’altra, la de Marc Soler, s’ha conegut oficialment aquest dilluns. Però l’afició del Lloret sempre tindrà presents a dos futbolistes que han lluït amb orgull el braçalet de capità i que a la temporada 2015-2016 ja no hauran de conviure amb el dia a dia d’un vestidor, en la faceta de jugadors.

Àlex Bertran Fontseré, de 32 anys que va complir el 22 de febrer, ha ocupat el lateral esquerre del conjunt selvatà a les darreres nou temporades. L’estiu passat havia renovat per una campanya que ha estat la darrera en actiu i a la qual ha jugat 19 dels 38 partits, 17 d’ells com a titular i amb 1.298 minuts disputats, on ha vist 9 targetes grogues. “Em sap greu marxar però sóc optimista, miro endavant i sé que he donat tot allò que havia de donar”, declarava al bloc ‘Som del CF Lloret’ després que al darrer partit de Lliga contra el Farners el club li retés un homenatge damunt el terreny de joc del Municipal lloretenc.

Vilobí, Vic i Manlleu van ser alguns dels altres equips on Àlex Bertran va jugar a una carrera que aquest estiu arriba al seu punt final. I en el cas de Marc Soler, es podria dir que ha estat un d’aquells jugadors d’un sol club que comencen i acaben la seva trajectòria amateur a la mateixa entitat. A prop de vint anys vestint de blau! Els companys de ‘Som del CF Lloret’ recorden que es va incorporar al club a la categoria infantil, provinent de la Penya Barcelonista de Lloret i que al llarg de la seva trajectòria només va canviar un cop d’equip, al segon any d’amateur, quan va actuar durant una temporada, la 2001-2002, a l’Athletic Silenc.

“Ha arribat el moment de deixar que els joves comencin a agafar responsabilitats”, declarava a ‘Lloret Esportiu’ Marc Soler González, capità del Lloret des de la temporada 2012-2013 i que el pròxim 11 d’octubre complirà 34 anys. També els motius laborals han influït en la seva decisió i de fet ja van allargar la seva renovació de la passada temporada, on també va acceptar el càrrec de coordinador del futbol base. A la temporada 2014-2015 ha disputat 8 partits, tots ells sortint des de la banqueta, amb 120 minuts al camp en total i una targeta groga.

Edu Urdiales ja no comptarà amb ells a la temporada 2015-2016. El tècnic selvatà treballa perquè als pròxims dies tothom conegui quina serà la plantilla que afrontarà una nova temporada al grup primer de Primera Catalana. En el record, l’aportació de dos capitans que passen a la reserva però que l’afició blava sempre tindrà presents.