“Al futbol les oportunitats estan per sobre dels principis”

Tito Lossio ha acabat l’etapa al Sants esgotat i dolgut pels últims mesos al club barceloní. Borja López, fins ara el seu segon, assumeix una banqueta de futbol que havia estat el tècnic blanc-i-verd els últims nou anys

L'equip de futbol blanc i verd li deu molt a Tito com Tito al club // FOTO: UE Sants

L’equip de futbol blanc i verd li deu molt a Tito com Tito al club // FOTO: UE Sants

@JordiMestres_

El Sants i Tito Lossio han estat lligats durant més de 20 anys, nou dels quals al primer equip de futbol. El tècnic va decidir acabar la seva etapa a l’Energia i afirmava a l’Instagram Live de FutbolCatalunya que “la competició crema bastant i no sempre pots donar el màxim” i que “a vegades has d’esforçar-te massa i et planteges si això és seriós o un hobbie”.

Lossio es pot dir que ha dedicat els millors anys de la seva vida al Sants, un equip que va agafar a Segona Catalana i que ha ascendit fins a Tercera Divisió. “Al futbol li va bé al que guanya” i “fins ara havia sentit que volia continuar al Sants perquè tenia il·lusió, ganes i capacitat”.

M’HE CANSAT D’ENTRENAR AL SANTS”

Tot ha canviat i “he estat honest amb mi mateix i la gent que m’envolta” dins d’un futbol que “està sent molt elitista a categories més amateurs”. En definitiva, “m’he cansat d’entrenar al Sants”. El motiu? “Quan s’acaba el caliu humà és més complicat i la crítica si és destructiva acaba destruïnt-nos”.

L’ex entrenador santsenc estava especialment dolgut i va detallar tots els motius que van provocar la decisió de marxar: “Quan hi ha insults, pintades fora el camp… no s’està a l’alçada com a club. No es pot aguantar tot això i a les categories on ens movem això no s’ha de permetre”.

“DEFENSAR UNS VALORS NO ÉS NOMÉS DE PARAULA”

I és que “defensar uns valors no és només de paraula” i per tot això “he de fer un reset del que he viscut als últims temps”. Lossio afirmava sentir-se relaxat i fent la vista enrere admetia que “el futbol i els millors records de la meva vida estan al Sants”. Els millors records, sense cap mena de dubte els ascensos a Primera Catalana i Tercera Divisió.

I les persones, sobretot les persones: “Em quedo amb les persones que m’han ajudat, amics de veritat”. De cara al futur “no em tanco les portes a començar un nou projecte, busco noves il·lusions i vull seguir fent el que m’agrada fer”.

Costarà molt no veure a Tito Lossio defensant els colors de la UE Sants // FOTO: Splashfoto
Costarà molt no veure a Tito Lossio defensant els colors de la UE Sants // FOTO: Splashfoto

“NO ES PODEN CONTROLAR ELS DESCENSOS DE 2ARFEF”

En referència a la temporada actual, “aquest any m’ha agradat molt amb el que hem fet al Sants a nivell futbolístic” i “hem complert l’objectiu, però no podem controlar que baixin tres catalans de Segona RFEF”.

Tot plegat a l’Energia, un camp que va substituir a un altre molt especial pel Sants: “la Magòria la sentíem com a nostra al Sants. L’Energia el van fer així com així per tornar a Magòria i portem massa anys allà oblidats”.

“UN EQUIP TÈCNIC HA D’ANAR JUNT VAGI ON VAGI”

I ja per acabar, pel que fa al seu successor, Borja López, Lossio opina que “l’equip tècnic ha d’anar junt on vagi. El meu segon va decidir buscar la seva oportunitat i quan li va sortir al Sants i va decidir agafar-la”. Aquest fet, l’ex del Sants el va resumir en que “es podria dir que al futbol les oportunitats estan per sobre dels principis”.