Afegit letal per l’Igualada… i salvador pel Balaguer

Última jornada de la primera volta a Primera Catalana 2 que ens deixa la primera derrota de Dani Gimeno amb l’Igualada, una part alta amb el San Cristóbal com a campió d’hivern virtual i un Morell més a prop de Segona Catalana

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Balaguer va salvar un punt davant un Reus B que es va avançar 0-2 // FOTO @reusbcambrils

Set jornades sense conèixer la derrota portava l’Igualada des de l’arribada de Dani Gimeno a la banqueta del conjunt igualadí però aquesta jornada la dinàmica s’ha trencat. El responsable de trencar-la ha estat el Sant Ildefons.

Partit amb una primera meitat on la igualtat va ser la protagonista i amb uns segons 45 minuts on els de Gimeno van ser més intensos i van crear més perill. Quan tot apuntava al 0-0 com a resultat final, Bilbao al minut 96 va marcar el gol de la victòria pels locals amb una jugada de contracop.  Els visitants tornen a caure en zona de descens.

Si l’afegit va condemnar a l’Igualada, tot el contrari li va passar al Balaguer. Un Balaguer que tornava a la competició després d’un començament d’any marcat per la mort de Yerai. Un encontre molt especial per al club i per als aficionats i que ha estat precedit per un emotiu homenatge al jugador.

Pedro Bilbao va donar el triomf al Sant Ildefons al temps afegit // FOTO: Éric García (@FutcCatBaixLlob)

Pel que fa a l’estrictament futbolístic, els balaguerins van rebre al Reus B Cambrils, un rival molt dur i que no li va posar les coses gens fàcils. Un gran filial reusenc es va avançar al minut 19 mitjançant Garrido. Cinc minuts més tard, Marcel va ampliar el marcador posant el 0-2 al lluminós, resultat amb el qual es va arribar a la mitja part. A la represa els locals van apretar més i Asier Eizaguirre al minut 57 va retallar diferències. Finalment, Adrià al minut 94 va aconseguir l’empat per als de Jordi Cortés.

A cara de gos

Màxima igualtat és el que ha regnat en dos dels partits més interesants d’aquesta jornada. El líder San Cristóbal es va veure les cares amb un Lleida Esportiu que venia de descansar la jornada passada per l’ajornament del seu partit contra el Balaguer. Les coses no van començar bé pels egarencs que van veure com Carlos Doncel feia pujar el primer dels visitants. Pablo, just abans del descans va empatar el partit. A la segona part, Albert al minut 61 va capgirar el marcador però una rematada de cap de Martínez al 82 va permetre esgarrapar un punt als de la Terra Ferma.

Santboià i EFAC van empatar al Joan Baptista Milà // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

El mateix resultat es va produir en el partidàs de la jornada que enfrontava el Santboià i a l’EFAC. L’encontre no va defraudar a ningú i va tenir de tot, intensitat, bon futbol i ocasions per a tots dos equips. Josele, al minut 19 i quan més apretaven els visitants, va perforar la porteria de l’Almacelles.

Els visitants no van abaixar els braços i van continuar lluitant fins que Hèctor al minut 30 va posar l’1-1 al marcador. Durant els segons 45 minuts, el guió va seguir la mateixa tònica amb dos grans conjunts que volien els tres punts. Joel Chiné va posar per davant als del Segrià i Juanlu al 82 va fer el gol de l’igualada.

Una volta sense guanyar

Fi de la primera volta i el Morell encara no sap el que és guanyar i gairebé toquen la Segona Catalana amb la punta dels dits. Una nova derrota, aquesta vegada contra la Rapitenca que deixa als morellencs més que tocats.

Vendrell no va trobar el camí del gol contra el Rubí // FOTO: FutbolAlpicat

Els de Sant Carles només van necessitar 2 minuts per fer el primer, obra d’Àlex. Els locals van aguantar el 0-1 fins al minut 63 quan Anell va marcar el segon. Un gol d’Álvaro al 73 en pròpia porta va donar una mica d’ales al conjunt d’Alberto López. Esperances que es van esvaïr amb el gol d’Ignacio al 89.

Un altre que haurà de remar molt si no vol baixar és el Rubí. Aquesta jornada tenia un matx clau contra un rival directe com és l’At. Alpicat. El 0-0 final reflecteix a la perfecció com va ser l’encontre. Partit fluix, sense intensitat i amb molts nervis, com demostren les expulsions dels jugadors Cervantes (Rubí) i Pifarré (At. Alpicat) per doble groga i de l’entrenador local, Mena al 72 i Ropero al 89 amb vermella directa.

Si el Rubí no pot fallar, el Suburense pot respirar una mica més tranquil després del seu triomf contra el Viladecans a Aiguadolç. En un encontre d’anada i tornada, un solitari gol de Pascua al minut 56 li ha permès sumar tres punts d’or als sitgetans.

La tensió que es va viure al damunt la gespa, al final va acabar arribant fins a les dues banquetes, on l’àrbitre va expulsar al local Carlos Reina al minut 89 i a Raúl Paje, entrenador dels visitants, al minut 87.

‘Maneta’ amb homenatge

Bonic homenatge dels jugadors del Vista Alegre al seu company Álvaro Morales // FOTO: @udvistaalegre

La golejada de la jornada la va patir el Vila Seca en endur-se 5 gols de Can Vinader. Un gran Vista Alegre, tant en defensa com en atac, no va tenir pietat dels visitants que van veure com Naoufal El Ghrim i Estrada van posar el 2-0 abans del minut 20.

Ja ben entrada la segona meitat, de nou Naoufal el Ghrim al 63, va deixar, pràcticament sentenciat el matx. Kako al 72 va retallar diferències pels d’Edu Franco. Lara al 81 i Sani al 83 van encarregar-se de tancar una maneta dedicada des de l’inici al jugador Álvaro Morales, qui ha patit una greu lesió de menisc i lligaments creuats. Des de la tribuna d’aquest resum setmanal, molts ànims, Álvaro!